Радев за указа: Законът да се спазва на най-високо ниво!

Указът за освобождаване на Маринов не е съгласуван
15 сеп 2018 14:23,
83


Указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по съгласуване. Така президентът Румен Радев отговори на въпроса дали ще освободи от поста му а МВР Младен Маринов, който е номиниран за министър на вътрешните работи.

"У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация”, подчерта Радев.

"Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ”, подчерта президентът.

Още по темата

Държавният глава подчерта, че ясно е посочил какво трябва да се направи и го е обяснил, където трябва.

"Законът трябва да се спазва на най-високо ниво, ако искаме да се спазва и по-надолу", категоричен беше Румен Радев.

Попитан за предстоящото участие на делегация, водена от българския премиер, която ще представи страната ни на заседанието на Общото събрание на ООН, държавният глава подчерта, че "обилните обяснения от Министерски съвет категорично не отговарят на истината".

"Проблемът изобщо не е дали ще ходи президентът или премиерът. Проблемът е дали се спазва законът, как се вземат решенията и дали се спазва духът на Конституцията", заяви Румен Радев.

Президентът посочи и че Министерство на външните работи е нотифицирало в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
15
 
! Отговори
солчица преди 5 години
солта било бялото злато в миналото, всяка манджа си иска солчицата. Е като се пресоли никох не се интересува готвача колко звезди е, а я хвърля и плюе. Че ис герберската манджа с многото изкусни готвачи така се случва, много я пресолиха с Президента....
30
6
 
28
 
! Отговори
гого преди 5 години
щом е този вой срещу президента, значи си върши работата, а не като Роско специализирал се да чете хибридни доклади някъде далеч написани му...това е демокрация, балана на властите иначе е бащиния феодализъм в 21 век
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикварската мафия по всякакъв начин гледа да преевава Радев
28
2
 
18
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Но спазва закона!!!
27
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До голем смехКой тоз номер дет не минава? :) Радев е никой. Радев е една представителна фигура която може само да говори. Това е.
26
5
 
37
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
Този, дето пере гащите на синоптичката беше много лесен, нали? Удряш му чемберите и само мига. С Радев номерът не минава.
25
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз още не е разбрал, че няма никакви функции освен да вдига наздравица на нова година... все се пъха някъде където не му е работа :)
24
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвърчилков не вдява , че е никой. Една измислена и безмислена служба, която струва ужасно много пари на данъкоплатеца
23
32
 
14
 
! Отговори
akud преди 5 години
радеф спазва законите колкото баща си
22
5
 
31
 
! Отговори
мен преди 5 години
Ако тои е комунист и са гласували 2.5 милиона за него значи това иска народа на ли сме демокрация .А Плевналиев имаше възможност да се яви на състезанието. За Радев не мога да кажа дали защитава интересите наБГ но за Плевналиев съм с убеждението че бе марионетка .дано да бъркам за Плевналиев
21
23
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Чудесно изказване, но нещо му куца....Сетих се, него го издигна една друга партия, която също плюе на законите.
20
33
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Този вместо да дрънка глупости да каже защо напълни гащите в "Рафал"- а :))) Френските пилоти още го подиграват. :)))
19
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви закони се очаква да спазва една мутра от тъмните години на прехода? Че ние ако бяхме държава на законността той и неговия ортак/онзи с многото апартаменти от тъщата/ отдавна да са в затвора.
18
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Кремъл го изгониха и от Латвия го изгониха, още не е станал президет, а обиколи света. Oпери напред-назад бе той Путин толкоз не обикаля, а си гледа раБотата в страната човека и всичките му укази са подписани.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам надеждите на БСП да се присламчи към президента и ще си останат говежди. Той и затова казва че времето за нови избори не е сега, защото Нинова и компанията и не предлагат реална алтернатива на ГЕРБ.
16
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Радев, как така не са го съгласували с генерал Деси, голям пропуск.
15
2
 
30
 
! Отговори
абее преди 5 години
защо днес.бг не написа нито ред за арестуваните журналисти??? Президента го спомена в интервюто, но тук е изрязано. Няма нито ред за тази новина? Доста странно?!?!
14
3
 
28
 
! Отговори
Mirko преди 5 години
ББ от с. Банкя беше свикнал президент, министър, кмет, областен ... да му изпълняват безпрекословно всяко хрумване. По този начин неуважаеми фенове на ББ и кохортата му обезмисляме всички ценности, законите и конституцията. Отделно намеренията на ББ са меко казано недобронамерени към повечето българи, държавата и природата ни.
13
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Пожарникаря тарикат, управлява страната все едно е бащиния. ПОлиция аресува журналисти, конфискува суджуци, манипулира избори, подарява ЧЕЗ, приема ИК без да пита никого и куп други неща. До кога ще ви търпим своеволията, самозабравили се тарикати. Властта няма да ви избави от народната "любов". По зле сте и от Пеевски.
12
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи не си минал процедурите ама скиташ из Латвия и ко свърши там.