Каракачанов алармира: Засилва се мигрантският натиск!

Да се възстанови диалогът с президента, иска вицепремиерът
17 сеп 2018 21:05, Анисия Иванова
53
Каракачанов алармира: Засилва се мигрантският натиск!
Архив: Булфото

Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през последния месец. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който инспектира учение за охрана на Гранична полиция и специалните сили. Той уточни, че за 40 дни не са допуснати на българска територия 222-ма нелегални мигранти, предаде БНР.

Нови 100 джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата, каза министър Каракачанов. Те ще бъдат закупени със средствата получени от ЕС. На този етап не се налага военното присъствие по границата да се увеличи:

"Но ние сме готови при необходимост, при масово появяване на големи маси емигранти. В този участък има 45-50 души от армията. Ние сме разработили планове за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, за да подпомогнем Гранична полиция".

Още по темата

Различни групи мигранти правят опити да влязат в страната ни, каза още Красимир Каракачанов:

"Освен емигранти, които бягат от районите на военни действия в Близкия изток, имаме големи групи от хора, които идват от много по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който смятат, че в Европа могат да намерят по-лесен начин на живот".

В района на Малко Търново министър Каракачанов наблюдава демонстрация на 68-а бригада "Специални сили" в съвместна операция с Гранична полиция по предотвратяване на нелегално навлизане на мигранти у нас.

Трябва да се възстанови диалогът с президентството, коментира пред репортери вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. По думите му, прекалено много политика пречат на рутинната работа на администрацията. Каракачанов определи номинацията на Маринов като най-добър вариант за министър:

"Аз лично смятам, че диалогът между институциите въобще не трябва да прекъсва. В край на краищата без значение кой кмет от коя партия е, кой министър от коя партия е, от чия партия е излъчен президентът – това са институции, които трябва да служат в държавата. Мисля, че в тази ситуация Младен Маринов е най-добрият възможен вариант – един човек с опит, кой друг министър можете да се сетите за последните 28 години, който е започнал от редови полицай и се е издигнал до комисар в полицията и е станал министър след това".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да сме коректни това не е толуп а единия от тримата сумисти дето са в яки смели и дебели, другите двама още ги угояват.Единия е зает да получава пари от две чужди разузнавания накуп и да дава пари на ***, а другия понеже мина летния сезон мери със шумомера силата от звука на пърдела в *** на парламента.Само искам да знам къде му е използваното цукало, дето нормално му е на главата.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та откъде точно е започнал Младен Маринов и какъв точно опит е натрупал
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел за това ви дава пари , не да стоите а да работите , мързеливи Дасиканови изчадия
23
1
 
2
 
! Отговори
Мигранската вълна преди 5 години
Кой е казал на тоа Толуп че Мигранската вълна ще спре за винаги , докато дават 3000 Евро Бежански пари на 4 членно семейство на месец ще ври и кипи с Мигранти през България за Германия
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешки в терминологията, Каракачанов! Не са "емигранти"! Това са нарушители, незаконно преминали през границата! Бягащите от войната са бежанци, но само до първата невоюваща страна! Мина времето на мечетата и карамфилите! Вършете си работата и, ако трябва, наслагайте по границата всичките плашила от ГЕРБ! Че да свършат най-после нещо полезно!
21
2
 
8
 
! Отговори
Вътко Хотела преди 5 години
Цяло чудо е че са го хванали трезвен Красито да направи това изявление!
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов е единствения свестен в това скап,ано правителстсво.Троловете и него започнаха да плюят,за пари и майка си ще продадат.
19
2
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Да запасва кремъклиите и към границата. Ама това не е като да ядеш кюфтета с руйно воеводско вино.
18
5
 
10
 
! Отговори
Гн Миташки преди 5 години
Най големия патриот МАЙТАП .....предател
17
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Човек,който е нестроевак,наблюдавал военно учение в качеството на военен министър!!!
16
3
 
6
 
! Отговори
старшината преди 5 години
редник каракопанаров свали противогаза
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а бе шкембо къде ти е пищова да ги сплашиш мигрантите. скоро ще ти трябва адютант да ти вързва обувките.
14
1
 
6
 
! Отговори
мнение преди 5 години
о патриотите да излезат от механите и да отиват на границата с каски и да ловят мигрантитенали за това ги храниме
13
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Колко време остава до изборите?Понеже много училища "ремонтирате"ударно,затова питам.
12
1
 
4
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Ами Симеонов да излезе на границата и да ги бие. Както онази лоша и невъзпитана турска бабичка която се опитваше да пресече границата за да гласува за агент Сава. Само с отглеждане на шкембета не става.
11
1
 
2
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не знам, дали наистина са готови, какво ще правят, ако ги нападне група гости решени на всичко? Не прокрадващи се тихомълком, а агресивни и сигурни, че никой няма право да ги спира?
10
1
 
2
 
! Отговори
filio преди 5 години
migranti te si minavat vsek den bez da gi vidite tyka ima goliama sistema za pravene na pari
9
2
 
6
 
! Отговори
Афганистан преди 5 години
е групата страни, в които не се водят военни действия.? Шапка свалям на Отдел Пропаганда и Агитация. Рано зспочнахте с хумореските тая седмица. Само мога да си представя какво ще бъде в края на седмицата.
8
2
 
24
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Шкембе Войвода, я кажи какво ще го правите хубавеца, дето рита 90 годишни бабички по подлезите. Че и общински съветник. Така ли правите вече "войводите". Смелчаци на рояци. Или да чакане случаят да се забрави и напред към следващата копанка.
7
2
 
13
 
! Отговори
Маке от Варна преди 5 години
До МНЕНИЕДа слага каската, ала дали вече се е научил как точно се слага. Че наскоро стана видно дека не знае.