Нова номинация за транспортен министър - шефът на КРС Росен Желязков

Коалицията за указа на МВР шефа: Не желаем конфронтация с Радев
Обновена: 17 сеп 2018 12:43 | 17 сеп 2018 12:28, Анисия Иванова
61

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коалиционният съвет номинира Росен Желязков за министър на транспорта, съобщи пред журналисти в МС Волен Сидеров, лидер на партия "Атака".

В началото на мандата на настоящото правителство Желязков оглави електронното управление, а после бе избран за шеф на Комисията за регулиране на съобщенията.

Припомняме, Желязков бе главен секретар на МС в първия кабинет на Бойко Борисов. Името му стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. По това дело той получи оправдателна присъда по случая обаче.

В петък изненадващо номинираният за поста Александър Манолев сам реши да се оттегли, като посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър.

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г. Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

Още по темата

След днешния коалиционен съвет на управляващите Сидеров и Цветан Цветанов дадоха обща прескоференция, в която коментираха и неподписания указ за освобождаването на Младен Младенов.

"Излизаме с данни какво е свършено и какво предстои да се прави. Знаете в ежедневието, понякога се губи остротата. Затова ние всеки месец ще правим едно представяне - отчет, в който ще казваме какво са свършили министрите, какво предстои да свършат", обясни Сидеров.

По повод неподписания все още указ на президента за освобождаването на Младен Маринов той го определи като недобра комуникация между институциите, и заяви, че е лошо за държавата.

"Ние предлагаме на господин Радев да направим среща, в която да се изяснят абсолютно всички обстоятелства за освобождаването на Младен Маринов и да няма съмнения, че нещо се върши през него. Готови сме да представим всички мотиви, които имаме за освобождаването на Маринов като главен секретар на МВР", обясни още депутатът от "Атака".

Не желаем конфронтация с президента на страната, Радев явно желае да комуникираме през медиите, допълни Цветанов.

Предвиждаме в четвъртък да бъдат гледани оставките, но всичко зависи от президента, разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 5 години
Бъчваровица пак се уреди. Сега ще се кипри и като министерша. Баси и демокрацията.
45
1
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Най-големият проблем на ГЕРБ си остава кадровата банка. Като си помислиш, всички гербери до един владеят манипулацията и езика на омразата. Експертите ги няма там.
44
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
тука няма ли конфликт на интереси с бьчварова боже това само в бьлгарияможе да се случи и някои като поиска промяна го обвиняват в преврат позор
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
44А Волен? То човек трябва цял ден да се къпе като ги гледа тия двамата
42
1
 
4
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
Който да пипнеш все о**ан!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да свали от власт ГЕРБ не само сега, а и в близките десетилетия.Просто те са корумпирали и превзели Държавата отвътре.Тя е тяхна - на мафиотските им фирми, а не на българите.Парите, които Европа дава, не стигат до българите, а попълват сметките на герберстките крадци и престъпници.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за вас, но Цветан има такова долно излъчване, че всеки път, когато го видя се чувствам омърсен и изпитвам нуждата да се изкъпя.
39
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Борисов за 10 г. доказа че всеки може да е министър на всичко. Този човек разбира от транспорт доколкото като малък се е возил на влак а сега кара кола. Дано да е за добро.
38
1
 
13
 
! Отговори
Има преди 5 години
Европари за усвояване (лапане).Бъчварова се уреди за посланик без грам опит в дипломацията, че защо да не стори същото за любимия си
37
1
 
12
 
! Отговори
аник преди 5 години
Ясно.В България вече няма честни хора.Почти срещу всички в правителството има повдигнати обвинения или са проверявани и сега е номиниран пак такъв.Що за държава сме.Е затова сме и на този хал.А пък ако е истина това за новия шеф на МВР просто без коментар.
36
1
 
7
 
! Отговори
The преди 5 години
Да няма бюлетини за печатане.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера отговарял за телефоните, от днес - за варовика у хасфалта.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очень хароший и паслушний челавек, наше момче е.
33
2
 
13
 
! Отговори
Др преди 5 години
Борисов харесва..фамилията Желязков..Димитър..Росен..Да бе сложил Димитър..Та щеше. Транспорта да живне..Пък и съобщенията.И Бургас ..И да ни се отворят Очите..Митьо отговаря на изисквнията на..гръбНе образованОсъждан..
32
1
 
17
 
! Отговори
МАФИЯ преди 5 години
МАФИОТИТЕ НЕ ПУСКАТ КОКАЛА--ВСЕ НОВИ И НОВИ МАФИОТЧЕТА НАЗНАЧАВАТ-МИСЛЯТ ДА ВЕКУВАТ,ДОКАТО ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРИТЕ...ЕНИЧЕРИТЕ НА 21 ВЕК--ПАРТИЯ ГРОБ И ПАТРИОТАРЧЕТАТА!!!
31
1
 
18
 
! Отговори
Сихнекурков преди 5 години
Този само шеф на гробищата в Орландовци не е бил!!Много умен и кадърен!! Като Б.Б. и Цв.Цветанов!!!С маталитет на читалищна секретарка!!
30
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Те май не останаха такива които не са обвиняеми.
29
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
И какво излиза. Баба Бъчварова коли и беси в правителството, а страшната мутра Борисов слуша и изпълнява ..... Ха ха ха
28
2
 
12
 
! Отговори
Кол преди 5 години
Съфорумци. Сигурно съобщенията ще ги дадат на собственика на този сайт. Така ревностно трият мнения ,като че сървъра им се намира в централата на цецо. Дайте в 10 тина поредни мнения да възвеличем Бойко и ще получим правото да пишем без триенеПочвам пръвБойко е..АйнщайнЦецка - Голда МеирУра..
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто здрав бушон на мястото на изгорелия ... Схемата, която пази си е същата.