Цачева не ще да е посланик, нито конституционен съдия!

НС може да гласува в четвъртък само две министерски назначения
Обновена: 18 сеп 2018 21:40 | 18 сеп 2018 21:25,
46
Цачева не ще да е посланик, нито конституционен съдия!
Снимка: Архив, Булфото

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отрече информацията, че има предложение да стане посланик на България в Черна гора или пък да поеме пост в Конституционния съд.

Още по темата

"Повече от месец, в различни медии се въртят тези новини – посланик в Черна гора или кандидатура за Конституционния съд. Такива предложения нямам. Много колеги ме питаха защо не го опровергавам, но не е сериозна да се оправдавам, че нямам брат. Това би означавало бягство от отговорностите и задълженията, които в момента изпълнявам", посочи Цачева пред bTV.

Тя потвърди, че има възможност в четвъртък да бъдат гласувани само две министерски назначения – парламентът да извърши промените в регионалното и в транспортното министерство и те да бъдат поети съответно от Петя Аврамова и Росен Желязков.

"Несъвместимост по отношение на постовете, който заема в момента главният секретар на МВР и евентуалният му избор за министър, ще възникне от момента на гласуване от Народното събрание. След като той лично е подал искане да му бъде прекратено правоотношението, коректно беше Министерски съвет да гласува такова решение, с предложение до президента за издаване на указ, защото процедурата е разписана в Закона за МВР. От уважение към президентската институция, правителството подготви документите и те своевременно са внесени на вниманието на Румен Радев”, заяви министърът на правосъдието.

Във връзка със скандалите покрай срива в Агенцията по вписванията и избягалите затворници, Цачева посочи, че е готова да си даде оставката във всеки един момент, стига премиерът Бойко Борисов да я поиска.

Тя допълни, че не спира работата върху реформата в съдебната система и коментира сезирането на Конституционния съд от президента Румен Радев за Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс.

"Този законопроект е един от най-продължително обсъжданите. Той беше гласуван на първо четене в Народното събрание, след това пленумът на Висшия административен съд поиска тълкуване от Конституционния съд. Процедурата се спря и се изчака Решение №8 от 2018г. на Конституционния съд и едва тогава се премина отново към работа по този законопроект. Тук бяха чути административните съдии, т.е. практикуващите магистрати, които най-добре познават какви са проблемите в производството по административни дела. Не е вярно, че се нарушава принципът на Конституцията", заяви Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KAKA ZEDKA SHTE RABOTI V KANTORATA NA ISKRA FIODOSIEVA.
40
0
 
1
 
! Отговори
хормона окосмява преди 5 години
погршно предписаните и надмерно испозваните медикаментите за мъжка антиконцепция непрощават колкото и грозна да е една полифичка
39
2
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Браво ГРОБСлава на небесата, след ония безгръбначен, фригиден, плазмодии Роклята Пръднелиев, че това недоразумение на природата и резултат от сношаване на баща и дъщеря последните 300 поколения известно като Цвъчка Цвъчкова не ни стана президент. Представяте ли си я при първата по сериозна дума от които и да е лидер по света, да се разциври пак като по време на дебата? Ако това нещо беше станало президент, малкото останали българи щяха да избягат от държавата (каквато и е целта на Бай Тиква)
38
4
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Браво ГЕРБ!Свинетзила е известна и с колосалната вместимост на търбуха си - може да побере целия бюджет на България и ЕС за цяла година на едно хапване. Този титан на разрушението е лоялен само на първата си любов от съборите на БКП - а именно Бай Тиквонии Олигофренясалия. Тези дърти комунисти въртят любов от далечната 1967г. когато за пръв път са се сношавали под зоркия поглед на майката Тиква - Цвъчка Цвъчкова и резултата от тяхната любов е другия титан на ГЕРБ, а именно Икарус Фридосова!
37
2
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Браво ГЕРБ!Моля, моля. Дебелите са само в Герб-справка Искра Фидосова, справка Свинетзила. Сега Бай Тиква ще насъска най свирепото си чудовище:Свинетзила ще изплува от Черно море и с колосалните си 90 000 тона свинска маса ще опустоши за пореден път България.Този легендарен звяр е известен с 3 неща:единственото нещо което може да спори с Цвъчка Цвъчева за титлата най грозно създание на Земята.Със захапката си от 4,5 милиона евро на квадратен метър асфалт, никое създание неможе да се мери!
36
0
 
0
 
! Отговори
Nas преди 5 години
Fake news.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацева като това не ще направете и подарък едно стругче.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом тия най-приближените да Юда Искариотски, продаващ българските национални интереси, признал антибългарска македония търсят къде да се сврат значи ДНИТЕ НА ХУНТАТА СА ПРЕБРОЕНИ, НИЩО ЧУДНО И ТРЪМП ВЕЧЕ ДА ИМ Е ПОИСКАЛ ОСТАВКАТА.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цуца си е ако е посланник само за Северна Корея. Комуниска е жената.
32
1
 
4
 
! Отговори
Idioti преди 5 години
Вие всички сте ***!Болно хора!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напомня за себе си
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Haffen die Wahrheitи отврат
29
1
 
12
 
! Отговори
НКВД преди 5 години
Ако беше по млада с 30 години можеше поне да стане една садо мазо порно актриса.Но ако изпия две уискита и четири бири бих и се престраши и сега .
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката на ГЕРБ
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е Чечка ти Чачева не ще иска да е президент.Но не става поста вече е окупиран от Луна което възпява вече президентството си и Митьо Пищова който купува вот в Столипиново с кебапчета и изпечени *** със съмнителен български произход.Горката Цачева при тая конкуренция не издържа и се омете.
26
4
 
23
 
! Отговори
Уф-ф преди 5 години
Тя май само готвачка не е била, през последните години. Какво ще му е, има визия, ценз- ще готви на тиквето. Той каквото си е надробил, ще си го сърба. Така, че решено: ще готви не на кой да е, а на благодетеля си! Амин!
25
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравихме вече, че искаше да става президент!!??? Важно е какво иска шефът и. Номерът с Магарето, предложено за президент, не мина.
24
3
 
24
 
! Отговори
Haffen die Wahrheit преди 5 години
Тази и за касиерка в Т-Маркет няма да я искат. На Боце калинките са пълен смях.
23
22
 
8
 
! Отговори
Браво ГЕРБ! преди 5 години
Тези от БКП/БСП умират и се пукат от яд, че навсякъде ГЕРБ жъне само успехи!Тях никой не ги знае кои са и не им обръща никакво внимание. Лаят като някакви злобни палета и плюят Цар Лъв, но никой не им обръща внимание.Само ЕС и НАТО - цивилизованият избор!Радвам се на отчаяните и безпомощни напъни на ***-*** да лъжат, плюят и да си повтарят до безкрайност опорните точки на леля Корни (г-жа дебела Лъжа).Щом толкова се вживяват и скачат, значи пътят е правилен. Браво ГЕРБ!!!
22
17
 
6
 
! Отговори
Червните тролове преди 5 години
Червените *** се нахвърлиха като хиени, дебнещи да си заработят парите. Не виждат какъв им е президента, който изведнъж се взе за голямата работа и изведнъж властта му се услади. Реши да се прави на важен, а е толкова жалък и смешен. Интересно, да видим докога ще се надува като пуяк! Ха-ха-ха!