Цачева не ще да е посланик, нито конституционен съдия!

НС може да гласува в четвъртък само две министерски назначения
Обновена: 18 сеп 2018 21:40 | 18 сеп 2018 21:25,
46
Цачева не ще да е посланик, нито конституционен съдия!
Снимка: Архив, Булфото

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отрече информацията, че има предложение да стане посланик на България в Черна гора или пък да поеме пост в Конституционния съд.

Още по темата

"Повече от месец, в различни медии се въртят тези новини – посланик в Черна гора или кандидатура за Конституционния съд. Такива предложения нямам. Много колеги ме питаха защо не го опровергавам, но не е сериозна да се оправдавам, че нямам брат. Това би означавало бягство от отговорностите и задълженията, които в момента изпълнявам", посочи Цачева пред bTV.

Тя потвърди, че има възможност в четвъртък да бъдат гласувани само две министерски назначения – парламентът да извърши промените в регионалното и в транспортното министерство и те да бъдат поети съответно от Петя Аврамова и Росен Желязков.

"Несъвместимост по отношение на постовете, който заема в момента главният секретар на МВР и евентуалният му избор за министър, ще възникне от момента на гласуване от Народното събрание. След като той лично е подал искане да му бъде прекратено правоотношението, коректно беше Министерски съвет да гласува такова решение, с предложение до президента за издаване на указ, защото процедурата е разписана в Закона за МВР. От уважение към президентската институция, правителството подготви документите и те своевременно са внесени на вниманието на Румен Радев”, заяви министърът на правосъдието.

Във връзка със скандалите покрай срива в Агенцията по вписванията и избягалите затворници, Цачева посочи, че е готова да си даде оставката във всеки един момент, стига премиерът Бойко Борисов да я поиска.

Тя допълни, че не спира работата върху реформата в съдебната система и коментира сезирането на Конституционния съд от президента Румен Радев за Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс.

"Този законопроект е един от най-продължително обсъжданите. Той беше гласуван на първо четене в Народното събрание, след това пленумът на Висшия административен съд поиска тълкуване от Конституционния съд. Процедурата се спря и се изчака Решение №8 от 2018г. на Конституционния съд и едва тогава се премина отново към работа по този законопроект. Тук бяха чути административните съдии, т.е. практикуващите магистрати, които най-добре познават какви са проблемите в производството по административни дела. Не е вярно, че се нарушава принципът на Конституцията", заяви Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
14
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
Гроздето е кисело
20
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.do triachite tuka , iavno Tsetska mnoogo vi kefi ?!!...A dino vi kupi ...I vi stane shefka !!! T e togava shte vidite li " kon bob iade li " !!!
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай х"тая не бих я взел и за бостанско плашило"---Аз ще я взема! Не гарга, ами и муха няма да припари до бахчата (градината). :)
18
1
 
12
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
Щом неще да цуца от там , явно иска да се върна в НС и да си гледа кефа. Том ще е вечна, докато ние не я изгоним ?
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Цецка и тази и длъжност /министър на правосъдието/, а и предишната /председател на парламента/ са и много над капацитета. Стига и толкова. От тук нататък вече ще става най-много кметица на село Драгана, макар че и там на изборите гласуваха против нея
16
2
 
25
 
! Отговори
бай х преди 5 години
тая не бих я взел и за бостанско плашило
15
5
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Баба Цеца става за посланик единствено в Карпатите с вампира да правят вампирчета. Обаче е грозна и може да уплаши вампира
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой сеща ли се Боко като осъди Волен Сидеров и накрая се оказа ,че Б.Б трябва да плати разноските по делото които бяха в размер на 10 хиляди и Боко излезе и вика цитирам "Представи си ако това се случва на мен ,кво се случва на обикновенния човек "3 мандата си премиер бе олиго*рен ..жалваш се от собствената си марлящина че не реформира нищо ...и изглеждаш смешен
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформа в съдебната система ,тая чували се кво говори ?От 2007 ,вече 11 години от Брюксел са ни дали 190 "препоръки" за реформа в съдебната система и от тях са изпълнени около 10Въпреки ,че сме под мониторинг и пак никой нищо не правиБоко дори никога не го е споменал като нещо към което правителството се стреми ..да бъдем честни
12
2
 
21
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Най-доброто за Цецо Цачев е овчарка на село.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и за министър не е, ама...
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ!
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подготвили и внесли необходимите документи "от уважение" към Президента? Моля? И това го казва правосъдния миниснър? И тя ли не знае, че това е рутинна административна процедура, а не въпрос на уважение или добра воля? Божеее, слез и ги събери всичките!
8
1
 
28
 
! Отговори
bzzzzz преди 5 години
Това е супер послушен и посредствен професионализъм. За най-голямата кметица няма да говорим.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казват едни чуждестранни наблюдатели на кака Сеска единственото достойнство е че сляпо следва Вожда. Други достойнства няма абсолютно никакви.
6
5
 
21
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Много е зле милата тя !
5
4
 
24
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
Нема начин Цецке да надскочиш ......си!
4
4
 
26
 
! Отговори
То е ясно... преди 5 години
Досега си била Нищо и такава ще си останеш...
3
2
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ГРОЗОБОЙНИЦАТА ЦЕЦКА НЕ СТАВА И КОЗИТЕ ДА ПАСЕ КАМО ЛИ ДА НИ ИЗЛАГА ПО СВЕТА НА НЯКОЙ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПОСТ !!!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е няма да оставаме сираци, тя си е майка на нацията!