Подписа указа! Президентът Румен Радев пусна Маринов за МВР-то

Така утре рокадите в кабинета може да минат през НС
Обновена: 19 сеп 2018 13:47 | 19 сеп 2018 11:02,
127
Подписа указа! Президентът Румен Радев пусна Маринов за МВР-то
Снимка: Investor Media Group

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Указът е подписан, след като по-рано днес бяха внесени необходимите съгласувателни документи за неговото освобождаване от заемания пост, допълниха от Президентството.

Още по темата

Повече от седмица "Дондуков" 1 и 2 бяха в остър спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев, който пък сдаде поста след трагедията край Своге, при която загинаха 17 души.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

В крайна сметка, след продължилите медийни престрелки, днес Румен Радев подписа указа и това отваря възможността още утре правителството да има нови трима министри, след като преди това депутатите отстранят Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков и на тяхно място одобрят Росен Желязков, Младен Маринов и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
14
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Къде ще иде да не подпише? Че нали това му е работата да подписва и да се показва по празниците.
92
7
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 88 анонимник. Ами като е бил Маринов шофьор на Илиенския защо Радефф го е одобрил за главен секретар преди година и половина, а? Защо, бе, ***? Чак сега ли се сетихте за тези неща?
91
16
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Голям си господин президент и дори глупавите тикви тайничко ти завиждат, че превъзхождаш тяхната баш тиква. При всяко твое изказване *** и се плезят, както вожда си - еднокнижник.
90
18
 
17
 
! Отговори
Господин Президент преди 5 години
Прочетох около 50 коментара. Направи ми впечатление че единствения принос на сегашния президент е че думата генерал вече популярно се свързва с нещо лошо.Аз бих помолил сегашния президент/генерал да направи нещо полезно, за да могат хората към края на мандата му да употребяват думата генерал в положителен смисъл.
89
10
 
24
 
! Отговори
promo преди 5 години
Генерал Радев да разписва указа за освобождаването на всички 240 хрантутника!
88
12
 
7
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Не се коси. Не е вярно че всички сме българи.Много от писателите във форума са от така наречените български турци които избиват комплекси заради проблемите им във втората им родина.Има много социалисти които се кланят на Москва.Българите пишем възпитаните коментари.
87
5
 
21
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Писах от телефон затова излезе така: Румен Радев бе избран не защото е от БСП, а защото алтернативата беше потресаващо зле. Никога не съм харесвал комунистите и затова никога не бях гласувал нито за БСП, нито за Герб. Но на президентските избори гласувах за Радев, защото мисълта за Цачева Президент ме отвращаваше.
86
7
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Тук обсъждаме личности, а не партии както искат гърбавите. Русен Радев беше избран защото не защото е от БСП, а защото алтернативата беше полъртително отвратителна.
85
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
а бе вие на колко години сте всички пишещи???!!!! толкова да сте трогнати от това бсп,че не може да дишате - смешни сте и жалки
84
8
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До всички гербери: Да бяхте предложили някои по добър бе, от избора които ни се предложи, Радев най става. Лош, добър, това е. По добро не ни се предложи, така, че вината си е изцяло и само ваша. Ако ще плюете, то поне да бяхте предложили човек за поста, а не магаре. Затова тихичко сега и за следващите избори да си знаете, не слагайте магаре където се търсят хора.
83
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червен комунистически мамун.
82
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как няма да е критично като беше шофьор на мутрата от СИК - Мето Илиенски, който беше ликвидиран и обявен официално за изчезнал.Все още помним онези времена - не бяха толкова отдавна.Не всички сме безмозъчни гербери все пак.
81
6
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Извод от съпбитията до момента: За ГЕРБ / ББорисов законите са формалност или иначе казано безсмислени/нямат никакъв смисъл от тях/! пп. в стадото от *** алфа-мъжкара е неписаният още закон! :)) Просто казано България е мутро държава, инвестиции неще има! Закона и реда е в зависимост от настроението на мутрата!
80
5
 
11
 
! Отговори
истинската истина преди 5 години
първият въпрос който на подалият по собственно желяние оставка, Маринов, след като бъде избран за министър ще бъде остваката му по собственно желание ли е била и с когя е съгласувал. отговорът ще бъде някъде м/у ЪЪЪЪ и Ъ Ъ Ъ, след което ще му бъде поиската оставката като министър защото е лъгал.а този същия не е ли иамл също заспало внимание около нелагалните цигарени фабрики
79
10
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
оказа се простаците на тиквата не само не спазват законите но и не знаят да пишат мръсниците,след като на прадседетеля на ВКС му се обаждат по телефона да се яви във тъка нареченото народно събрание който рейтинг едва ли ще събере 10 процента.
78
18
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Втори опит да си дам коментара,с риск пак да го изтрият... Всички ние сме Българи, което ни прави дребнички,злобни хорица,които много бързо забравяме или иначе казано имаме си амнезия по-подразбиране. Понеже сега герб са на власт и ние си ги плуем както всеки, който дойде на власт(с пълно уснование при това). Но проблема идва от там, че много хора го заобичаха това подобие на президент и пак получиха амнезия,че тои е БСП. А помни ли някои,какво направи БСП с България? АМНЕЗИЯ!
77
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от АнглияОтивай мий чиниите не се обяснявай. Видяхме ви три дена какви сте психично нестабилните всичките.
76
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще подпише ми къде ще ходи. Той не разбрали, че номерата му не минават? Какво ми се прави на властимащ?
75
10
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 76Ако незнаеш, хора за ключови длъжности не се избират по хубост, а по качества. Затова сме толкова зле, защото бабите избраха Бай Тиква по хубост, пък той се оказа екскремент с мозъчния капацитет на амеба. Президента може да го плюете, но поне не му е нужен преводач за да говори пред публика в чужбина. И поне знае какво означава етикет, за разлика от свинаря от банкя.
74
9
 
19
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ако някои се разрови из указите на Роска Плазмодиева да не се окаже, че всичките са незаконосъобразни и, че е разписвал бележки на които държавни институции са писали на краварски и каруцарски език? Ей лош президент избра народа, кара герберите да отварят учебници за 5 клас по български. Сега ще трябва да назначат хора в държавните институции, че калинките не им стига капацитета една молба да напишат. Мъка, мъка за тиквичките на Бай Тиквонии Олигофренски.