Подписа указа! Президентът Румен Радев пусна Маринов за МВР-то

Така утре рокадите в кабинета може да минат през НС
Обновена: 19 сеп 2018 13:47 | 19 сеп 2018 11:02,
127
Подписа указа! Президентът Румен Радев пусна Маринов за МВР-то
Снимка: Investor Media Group

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Указът е подписан, след като по-рано днес бяха внесени необходимите съгласувателни документи за неговото освобождаване от заемания пост, допълниха от Президентството.

Още по темата

Повече от седмица "Дондуков" 1 и 2 бяха в остър спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев, който пък сдаде поста след трагедията край Своге, при която загинаха 17 души.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

В крайна сметка, след продължилите медийни престрелки, днес Румен Радев подписа указа и това отваря възможността още утре правителството да има нови трима министри, след като преди това депутатите отстранят Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков и на тяхно място одобрят Росен Желязков, Младен Маринов и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Saschto gerb i pravit.nastojavat sa vatreschen minister da e marinov naidenov toi li e nai sposob.profis.v mvr ili ima dr pri4ina moje bi mutrite bogataschi v sofia i dr g schte sa divolni ot isbora na boilko gerb hubavo e sko e profisionalis sa da po4ne priverki koi kak e sabogatal sa 30 g milioneri ta i miliarderi ima v bg sigurno. E ne ot jivkovite saplati i selskite im imoti dano tova jako mam4e se spravi s korimpiranite bogataachi mutri i sem im na dobar pat drugaru marinov badete veren
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава да пуснат Делян Добрев от парламента. Нали Борисов твърди, че когато има лично желание за напускане и оставка, тогава е чиста формалност да бъде освободен. Е, Делянчо направи волеизявление да напусне парламента, а го държат насила там. Айде стига двойни стандарти.
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме вълнува политиката и не съм от тези, които разбират от всичко. В случая за едно е прав президента Радев. Трябва да се спазват законите. Като човек живял на Запад и военен е научен на ред и дисциплина. А Борисов какво? Свикнал каквото каже той това и да взема еднолично решение. Ако не на друго Радев поне на правила да ги научи.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с указ и без указ пак държавата ни е яко затънала и пак сме си на края на опашката
9
31
 
6
 
! Отговори
Професор преди 5 години
България има нужда от Президент който обединява нацията като Господин Плевнелиев. Радев разединява нацията и пречи на правителството да работи.
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Можело, а?Не се е опъвал Радев ,а изисква щом има разписани правила -те да се спазват .Това ,че Боко до сега бе свикнал като свирне и оня послушко да му играе по свирката -вече не минава .Така е ,ако не се бе запънал да прави президент онова недоразумение от село Драгана -сега може би нямаше да изпада в такова положение .
7
11
 
8
 
! Отговори
Golbis преди 5 години
Bg prezident e goliama i vajna chast ot bg korupciata.
6
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли беше сложно да го подпише този указ, явно въпросът беше до обикновен инат и комплексарщина.
5
5
 
4
 
! Отговори
Malii teater mir преди 5 години
Voina kak voina, a obed po razpisanie...
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай сега да ги помотае поне месец -два и с указа за назначаване на нов гл.секретар на МВР-щото този път гербаджиите трябва да получат и неговото съгласие ,а не само формален подпис на указ ....
3
25
 
14
 
! Отговори
Можело, а? преди 5 години
Защо се опъва досега като магаре на мост?
2
4
 
12
 
! Отговори
сова преди 5 години
яко ги филмира :)
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципен човек ,за който законите и правилниците не са -само формалност ,каквито явно са за Борисов !!!!