Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
17
 
16
 
! Отговори
Ким преди 5 години
*** е много подла жена.
145
21
 
18
 
! Отговори
наблюдаващ преди 5 години
Много ми е интересно,Радев как разбра,че обществото приема критично назначението.Сигурно е правил социологично проучване. Иначе ,като разбра,че контрата с подписа остава при него,веднага подписа.
144
11
 
12
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 137. Ей, колко лесно ги приши 5 нелегални цигарени фабрики на Боко, да та *** в червения парццал. Нищо, че са на приближени и спонсори на БСП, че участва синът на местния лидер на БСП. Дай всичко да клепаме на Боко и ГЕРБ. Ех, гиди мръссници подли червени.
143
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-ограничения президент който е имала България. Жалък си генерале.
142
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи такава била работата: президентът не одобрявал въпросния Маринов. Ама ако можеше да води нормален диалог и ако беше престанал да приглася като папагал на Корнелия, можеше да седне с управляващите (те дори го поканиха) и да се разберат. Предполагам, че Борисов можеше и да си избере друг в крайна сметка.Ама не може старшинката така. Той знае или да заповядва или да му дърпат ушите. Като Киро кагебето.
141
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - добрия президент който е имала България!Голям си генерале!
140
21
 
20
 
! Отговори
ти преди 5 години
Този Радев има типичната визия и изказ на член на тази партия. Говори с клишета, употребява неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям"... Несъмнено се харесва на електората на БСП, както и на хора с подобен нисък интелект.
139
18
 
25
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Голям си господин президент и дори глупавите тикви тайничко ти завиждат, че превъзхождаш тяхната баш тиква. При всяко твое изказване *** и се плезят, като вожда си - еднокнижник.
138
28
 
22
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛудС кое не сте съгласни? Прочели ли сте онези 30 страници в сайта dogovorat?
136
7
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА ПРОКОПСА
135
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Това президент ли е?Но говори свободно, а не чете от малки листчета като предишния президент.
134
8
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ЩО КРАДЕШ БЕ
133
4
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
В ТОАЛЕТНАТА СИ СЛОЖИХ КИЛИМЧЕ С ОБРАЗИТЕ НА ТИКВАТА , ЦВЪКО, И ЦЯЛАТА ПАП*ЛАЧ ОТ БСП
132
26
 
19
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
По-застрелян президент България не е имала. Застане като истукан и като че ли чете и препрочита устава на армията !
131
2
 
14
 
! Отговори
Мери преди 5 години
Абе тоя Маринов, кой го назначи за главен секретар? И ако е толкова некадърен защо до сега не го махнаха?
130
7
 
18
 
! Отговори
... преди 5 години
Искам само да кажа нещо на ГРОБарските ***, съмишленици и поддръжници. Като изгорят те, ще изгорите и вие, защото всичко се помни! Същото важи и за продажните онлайн и телевизионни медии. Хранилакта е до едно време. Вие заставате до хора, които извършват държавна и народна измяна. Помислете добре за бъдещето си, защото после милост няма да има.
129
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 87-*** имах една случка в казармата. Та ротния в петък ми разписва гарнизонка с преспива и към 19ч тръгвам към портала и там един старшинка вика, че няма да ме пусне. Викам си наум "Царят дава, а падаря не дава" и тръгвам обратно към спалните. Да ама по пътя кръвнах към ГСМ-а и пак излязох в отпуска независимо от заядливия старшинка
128
7
 
14
 
! Отговори
... преди 5 години
До ЛудС кое не си съгласен ? С 5те контрабандни фабрики на Боко? С изгарянето на документите го ГеПиГейт ? С всекидневните скандали ? Урок по критично мислене ли ти трябва ?
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега не съм виждал член на БКП да спазва законите