Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
38
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Пеевски 2. Да ви е честито !!!
5
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое общество президенте???? Червеното???? Пак не успя да вдигнеш самолета......
4
3
 
23
 
! Отговори
сова преди 5 години
До Анонимен 3абсолютно!
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маринов министер на МРВ е като Дилянчу Пеевски шеф на ДАНС.
2
4
 
40
 
! Отговори
сова преди 5 години
жалка история - човек ,явно свързан с бившите силови групировки - вътрешен министър
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На обществото му е все едно да ти кажа пък аз...