Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България

За втори пореден ден той обяви, че нямаме стратегия в подкрепа на Орбан
20 сеп 2018 15:45,
148
Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България
Бойко Борисов и Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Австрия, където участва в неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС.

Премиерът Борисов отбеляза, че на вчерашното оперативно заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция, ако един ден се стигне до тази тема.

Още по темата

"Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на управляващото мнозинство в Европейския парламент. Раздвоението се явява в БСП", напомни премиерът Борисов.

Късно снощи той обяви от Залцбург, че на вчерашното заседание на Министерския съвет не е имало точка, касаеща евентуални санкции към Унгария.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено", добави премиерът и допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.

Днес министър-председателят подчерта още, че по време на неформалната среща на лидерите в Австрия е била повдигната темата за необходимостта от създаване на корпус за реакция както при бедствени ситуации, така и за предотвратяване на нелегално преминаване през европейските граници на мигранти.

Премиерът отново акцентира върху важността на споразуменията с трети страни и посочи позицията на България по отношение на спирането на потока на нелегални мигранти към Европа.

"Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, споразумението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме го доказали", категоричен бе Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
борисов, чакам адекватен, неповлиян отговор на въпроса си! имам пълното право на отговор! но ако френският съд на открадналите дъгата от децата смятат, че могат да пратят когото си поискат на евреина фройд. то, мога да те разочаровам. фройд е искал да се самоизлекува от еврейството си и се е самосъздал, като "лечител". нищо ново под "кръста"....
64
3
 
37
 
! Отговори
Гатев преди 5 години
Боки му набиха манерката в Залцбург и обърна палачинката !И май ще се окаже прав Радев-Тук говори и действа едно за пред електората , но в чужбина действа и говори по друг начин, май сърбите имаха нещо като -и вако и така !!!
63
3
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз лично имам само един въпрос към другаря борисов и той е: кой поставя дневния ред на ес, ек и еп? европейските избиратели, медиите на необолшевиките на сорос (чието име е забрадено да се споменуба) или трети лица с незнаен, глобално-манипулаторски стремежи? това по повод, цитат: "В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария."
62
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът Допусна, че може би Унгария трябва да Направи Корекция в Политиките си в някои отношения. -----Както винаги и сега филията с мас прави гимнастики. Какви кУрекции бе тавариш филия с мас. Започне ли да отстъпва Орбан е свършен щото такива като теб му стоят изотзад. А се знае че който стои отзад го е напъ.рчил и чака момента да го нахе.ндри. Ние си те познаваме ама Орбан няма идея на какъв сее доверил да му пази гърба. Орбан ако не се усети и продължи сляпо да се доверява е изгубен.
61
2
 
17
 
! Отговори
Някой които.... преди 5 години
Браво 76, да прав си. А аз си помислих, че батката най-после ще се покаже като мъж. Да видим сега и патриотите, А НАЙ-ВЕЧЕ НАРОДА ??? НАРОДЕ ???
60
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите, сега е моментът да покажете характер! Достатъчно се продадохте, но сега вече ще загубите!
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСПее расите кога ще подадат и една оставка??????????????
58
4
 
42
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Борисов е маниакален лъжец !Той излъга, че евродепутатите на ГЕРБ подкрепили Орбан.Лъжа !ГЕРБ подкрепят Орбан на приказки за пред българския народ.За пред началниците от Брюксел гербаджиите гласуват против Орбан.
57
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-гнусната постановка в 3 действия: Борисов 1, 2, 3 и ДРЪН! Отвисоко , с трясък и завинаги!
56
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз подкрепям Унгария и Орбан! Борисов, махай се!!!
55
5
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тиквата пак излъга !
54
3
 
37
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тиквата пак излъга. Каза, че 6-те депутати на ГЕРБ били гласували ПРОТИВ, а БСП до един ЗА. Е да, ама не! *** Майдел от ГЕРБ се е въздържала, a Момчил Неков от БСП е бил против. Останалите евродепутати на БСП НЕ СЕ ГЛАСУВАЛИ ИЗОБЩО!
53
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, ти си голям СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
52
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата ,неразбиращ защо е в Австрия , излезе от залата за да плюе Президента Радев .
51
3
 
33
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Гледам тази снимка и се питам: Погнуса ли изпитва Виктор Орбан?
50
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По всички показатели на ЕС , Унгария е много преди милата ни територия !!!Собственикът на ГЕРБ се залепи за Орбан за да спаси собствената си кожа !!!Само 29 % от унгарците са против решението на Брюксел !!!
49
3
 
34
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария..." След две години... ние като правителство...ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА Абсолютен оптимист.
48
5
 
19
 
! Отговори
До 55 от Аз преди 5 години
Според теб когато е по вероятно над бургас да падне нещо? С петриът или без. Един ходил по асфалта и хвърлял пясък, друг го питал защо го правиш? Ами против мравки! Ами тука няма мравки! Ами за това няма щото ръся с пясък! Ей това е ситуацията с нато в нашия случай! Пълна глупост, нямаме място там като Австрия Швейцария Норвегия япония и мн други. Реално най богатите НЕ СА В НАТО!
47
3
 
22
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
абе тъй като си мисля, мисля,че не е прочел и един закон Борисов, който е приет. Те законите са дълги. Не е прочел, не е.Ха със здраве
46
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че сме с унгарците. Оставаше и да сме с холандските мошеници!