Борисов за Манолев: Ако беше споделил, оставаше!

Щях да кажа – има такава и такава случка, невинен е, ще обясня...
20 сеп 2018 13:40,
44
Борисов за Манолев: Ако беше споделил, оставаше!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че не бил запознат с инцидента с номинирания за министър и впоследствие оттеглил кандидатурата си Александър Манолев.

"Аз понеже от самото начало кандидатурата на Александър и смяната му - изцяло аз съм я движил тая работа. Той някои неща не беше споделил с мен. Не искам още с назначаването това да бъдат първите въпроси, които ти задават... Той ми обясни за катастрофата, за инцидента с прокурорите, аз го извиках и го попитах: "Защо не ми каза?". Щях да кажа - има такава и такава случка, невинен е, ще обясня. Ако беше казал, щеше да остане. Щяхме да обясним", настоя министър-председателят в Залцбург, където участва в неформалната среща на върха на ЕС.

Както знаете в петък номинираният за поста Манолев сам реши изненадващо да се оттегли, като посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър.

Още по темата

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

В коментар на отлагането на подписването на указа, с който трябваше да освбоди Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, Борисов попита президента Радев: "Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията... Аз просто чакам един ден да аплодирам президента, който не е повторил това, което Нинова е казала. ГЕРБ е срещу наказанието на Унгария с отнемането на гласа на Орбан, Нинова и БСП са "За".

"Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, както споразумението с Турция работи и България е добре - така е важно другите страни - Италия, Португалия, Гърция да има подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме доказали. Това са голи приказки в лицето на Нинова и президента, а ние от ГЕРБ - имаме действия. Партията на Нинова са гласували против Орбан и Унгария, а обвиняват мен", отсече премиерът. 

Бойко Борисов настоя, че ГЕРБ са единствените, които са изразили ясна позиция за Орбан и Унгария.

"Това, което се реши на съвета (Коалиционният съвет с "Обединените патриоти"), беше, че ако някога, когато се задейства такава процедура, ние като правителство заставаме зад Орбан", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А МануАналев ще продължи ли да крадне в Министерството на икономиката? Мишки.
31
0
 
4
 
! Отговори
аххааа преди 5 години
*** - нУлев сега ще остане ли зам ми нет стър? и как не си знаел бе Боко. ми преди да номинираш някого, напиши в търсачките прочети.Да ти не четеш..ама около теб все някои могат. Пък питай пипона- той нали го е сложил в листите за де по тутка , той знае всичко за всички??Или не смееш да го дразниш, че току вуж каже нещо и за теб.Как всички знаят а ти не?И сега като знаеш??какво??остава си на хранилката и да смазва каквото намери?то *** нулев,,,=== си е 0 де , ама ти си минус 0
30
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
Голям лицемер сте другарю Борисооф. Не искате президента да е отдалечен от всички партии, а да е послушко на Вас и Герб като Плевневлиев. Представете си само, ако той изкаже мнение, че това не е неговото правителство какво ще последва. Платени протести, окупатори и всички "умни и красиви" гербери на улицата. Вие сте най-голямото зло за България последните 10 г. България е в колапс, без реална икономика, с висок външен дълг, съсипвана от корупция и неграмотни и нагли управляващи.
29
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
семеиството на манолев има ли парк от камиони и ако беше станал министьр щеше лида има конфликт на интереси това трябваше да ни го каже самия тои а не да ни заплашва с адвокати
28
2
 
9
 
! Отговори
И последно??? преди 5 години
Сам ли се е отказал или Бащицата го е изритал?.ГЕРБ и Тиквата няма ли да им се случи да кажат два пъти едно и също по един и същи въпрос?
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ли не си знаел бе Борисов?! Цветанов е проверил всички покрай теб в системите на МВР кой е следствен кои е засичан ВСИЧКО. Ама понеже няма читав човек в Гербче нямал си избор.
26
5
 
24
 
! Отговори
4 тона суджук преди 5 години
Интересно какво ли щеше "да обясни"? Сигурно нещо от рода на "Абе имаме тука един, ше го праиме министър. Убил е човек в катастрофа, два пъти е нападал хора на пътя, печелил е обществени поръчки чрез фирми, създадени 1 седмица преди обявяването на поръчките. Иначе е голям експерт, много ги разбира нещата."
25
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоТой само слуша какво му заповядват. Няма нужда да говори.
24
7
 
5
 
! Отговори
Бог Бо преди 5 години
В Екшън, по-мощен и от Зевс!
23
4
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Интересно, как преводачите предават смисъла на изказванията му, когато се среща с чужденци? Не им е лесно.
22
4
 
24
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
... Има ли значение ... когато няма смисъл ?!?! ... Дали ще е Манолев ... или някоя друга "кукла на конци" ... Какво значение има ?!?! ... Тия отиват по такива "постове" НЕ да вършат работа ... а за да си взимат големите заплати ... И да вършат "МРЪСНАТА РАБОТА" на тези , които са ги пратили там ! ....... И да им изпълняват "ПОРЪЧКИТЕ" ! ... Само като знам , от първо лице , как се назначават обикновени ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ в Администрацията ... Само си представям как се става - МИНИСТЪР !!! :(
21
4
 
11
 
! Отговори
танто за кудкодяко преди 5 години
ще го видим като кацне в НЙ. там не си поплюват ако недай се божкеле са им писали че тва онова а омфетпуткитеините, ония два сака от беазилерос...остров, вила на заплатка мънистър предатель у бегиетонинката нема да го предаде защото покрай него си легализира нейните тикви
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значение има дали ще обясни преди да го назначат или след това,електоратът е стадо.
19
4
 
26
 
! Отговори
Рино преди 5 години
Той ли трябва да ти каже или ти да си проучваш по-добре хората?Напълнихте институциите с престъпници и калинки!
18
4
 
25
 
! Отговори
АВС преди 5 години
На този *** дето си купува изборите,ще му се пръснат шевовете от завист.Оставка *** мръсен
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз понеже.., тая работа,....., аз просто..някога, когато.." - този тъпоъгълник не може да говори, а някои хора държава му дадоха да управлява, тц, тц, тц
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО РЕАЛИСТЕ, на втория тур го нямаше КАРАКАЧАНОВ , НЯМАШЕ ГО И Марешки.А който е бил против Цачева и против Радев въобще не отиде да гласува на втория тур.Радев си получи заслужено гласовете и това го показва стабилният му и много висок рейтинг до сега.
15
2
 
20
 
! Отговори
Тръмп е Велик преди 5 години
Титаник потъва, капитаните начело с Юнкер са пияни заляни, едни като него буквално, а други опиянени от гордост, че простаци като тях са успели да яхнат народите на Европа!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединител, та обедините. Скъсват се да повтарят като мантра тази критика към президента Радев.Че протежето Плевнелиев беше ли обединител?Кой обедини повече хора и получи повече гласове, Радев или Плевнелиев???Аман от гербаджийски глупотевини!
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз понеже от самото начало кандидатурата на Александър и смяната му - изцяло аз съм я движил тая работа................Каква граматика, какъв стил.