Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!

Против санкциите! Ясна ли е позицията на правителството?
Обновена: 20 сеп 2018 17:28 | 20 сеп 2018 17:28,
75
Нинова срещу Борисов по унгарската тема: Двойна външна политика!
Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

Темата за санкциите, които да бъдат наложени от Европейския съюз на Унгария, породи различни мнения в парламента.

Вчера на оперативно заседание на Министерския съвет бе решено да се изготви позиция на България, че не подкрепяме санкции от ЕС срещу Унгария. Днес обаче премиерът Бойко Борисов обяви, че това, което се е решило на съвета е, че ако някога се задейства такава процедура, правителството да застане зад Виктор Орбан. Той уточни и че взетото решение няма правна, а морална стойност.

Това даде повод на червената шефка Корнелия Нинова да обвини премиера в двойна външна политика - една за пред гражданите и една за навън.

"Смятам, че премиерът Борисов нанесе поредния удар срещу държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: "Това решение няма правна сила, то е за някой ден", настоя соцлидерката.

Още по темата

Нинова е категорична, че отнемането на гласа на Унгария в Европейския съюз е грешка и е още една стъпка към разделението и разцеплението на Европа.

Тя добави и че още от парламентарната група не са се запознали с предложението на "Атака" и "Воля" парламентът да задължи премиера Борисов да изрази подкрепа за Унгария пред ЕС.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че темата за Унгария е изключително чувствителна и няма решение на ниво европейски лидери. Той се обяви за интензивен диалог по темата Унгария и държавата да не бъде наказвана толкова тежко.

"Трябва да бъдем ясни с позициите си и да декларираме, че сме за интегриран, силен ЕС", каза той.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък настоя България да излезе с ясна позиция в подкрепа за Унгария и се закани, че ще постави въпроса на коалиционен съвет. По думите му предстоят промени в съотношението на силите в Европа.

"Консерватизмът, който сега взима връх в Европа, ще промени самите алианси. Ще видим едно ново управление на Европа - консервативно, патриотично, националистическо", каза той.

Той добави и че е останал с впечатлението, че Бойко Борисов подкрепя мигрантската политика на унгарския премиер Виктор Орбан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, искаш ли предсрочни избори? - ами направи си ги сама!
68
5
 
3
 
! Отговори
До 70 от кой преди 5 години
Пиша към коментиращите , а ти ако още не си се сетил , че Волен и Бойко ги командват от Москва , значи не си много умен.Русия печели по 10милярда евро годишно от България , но ЕС ни източвали.Айде проверете кой държи най голямата компания за добив на ценни метали.Не са дънди , а ВТБ.
67
5
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "Кой обра народа": Ти пък откъде се извади с тия приказки. Погледна ли горе заглавието на статията, за да видиш за какво става дума?А то темата: Волен Сидеров можев би и не забелязва, но става смешен в желанието си да представя нещата такива каквито му се иска да бъдат: Той види те ли останал с впечателнието, "че Бойко подкрепял мигрантската политика на Орбан". Ако той не знае, че Бойко се върти като ветропоказател според това кой накъде го натиска от Берлин или Брюксел, защо дава мнение
66
9
 
8
 
! Отговори
Кой обра народа преди 5 години
Не СДС , а БСП фалира банките и докара хипер инфлация , че заграбилите от банките да излезат чисти.Или теглиш кредит за милион лева и купуваш 200хиляди долара , а после при 3000лв за долар го връщаш.А спестяванията на родителите ти си остават в лева или просто се изпаряват.Това беше най наглата кражба
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67 Не ако не беше сталин ...Ами ако не бяха САЩ да изкарат сталинн от лайнатаа :) Малко бъркаш победителя. Сталинн нищо не ни е дал освен 50 гпдини - македонизация, вземане на храната ни , на заводите ни и тн. Върви да си лягаш с тея измислени идоли.
64
2
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Костов накара комунистите да извикат царя , това е уникално за цял свят.А за спирането на мутрите да не говорим.
63
3
 
7
 
! Отговори
Минев преди 5 години
До анонимен: Преди години едни "демократи" взеха властта с малко ,но завинаги. Видяхме какъв шут им удари народа за това ,че ликвидираха и разграбиха всичко в Държавата. Да , точно за СДС става въпрос .Сега някои са в управлението пак и правят разни чалъми на ГЕРБ и искат да се докопат пак до властта,но няма да ги огрее- тези крадат повече от тях и държат яко кокала.
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да бил Костов по добре след като изкара 1 мандат. Герб карат вече 3ти. Борисов управлява и София и то доста успешно. От него започна реставрацията на София.
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много работи не му харесвах навремето на Костов. Но като го сравнявам с т-пите герберасти, хеле пък с шефа им, сега ми се вижда идеален.Всеки в сравнение с това *** недоразумение от Банкя е по-добър.
60
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До До 55...naprotiv istinskite politiotsi ostavat v uchebnitsite po istoria .a tezi deto chakat " da se razberat nachalnitsite "...iztichat v kanala I nikoi ne si spomnia veche za tiah( izkliuchenie praviat samo osajdanite sled tova ..efektivno ) !!!
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз човек , които скача на бягащи от война ...Не го имам за нормален. Съжалявам. Този човек за мен е кръгла 0.
58
9
 
1
 
! Отговори
Чудно защо преди 5 години
Когато Костов беше на власт(а той е копие на Орбан) никой не го хвалеше , а само го псувахте.Такива сте , лицемери безродни.
57
4
 
4
 
! Отговори
Росен преди 5 години
Бившото ченге Маноил Манов ,веднага да напусне парламента и да отиде в операта. Гласът му е идеален за оперна певица ,но не и да се противопоставя на такива умове ,като Ерменко. *** е като ***. Герб само губят ,като го изпращат на такива дебати , дето се иска повече знания и акъл , отколкото притежава едно ченге.
56
3
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Ти май не знаеш какво означава думата политик.Или си дебилен и ти е простено.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаааа-ха-ха!Вземи прочети някое изречение от любимия ти Вожд. Той и на български не може да говори нещастника. Ама никой от обкръжението му не смее да му го каже. Лудите в Карлуково говорят по-смислено.
54
4
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
Значи диалога е признак на страх за тебе.Тогава Путин умря от страх пред Израел.
53
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Пак ревемеdo 51 ...ne zabraviai ,che Orban e predi vsichko maj ,ima dostoinstvo ,chest ,istinski politik koito pravi politika v imeto na naroda si I na darjavata si ,ima zavidna tsennostna sistema ,printsipen e ...imoga daizbroiavam oshte dalgo,no tova sa vse neshta ,koito nashite upravnitsi niamat !!!
52
2
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Ами явно ги е страх. Щом видяха дебелия, и че никой от вишеградци не желае да им приеме арабите, почнаха да омекват. Даже заговориха как щели да ги пратят в Египет/??/.Меркел може само на нас да пробутва всичко, което и скимне. На други не може и си го знае.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан ще подкрепи всеки, който отстоява неговите принципи. А не защото сме ние или някой друг.Това герберастите така и не го разбраха.Борисов и до сега иска да го подкрепят НЕГО, а не политиката, която провежда.
50
3
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Кой го е страх , как си мислиш , че Германия е по слаба икономически от цялата вишеградска шайка.Германия ако реши , утре са фалирали и на купонна система.