Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
цитат преди 5 години
"Парите за покупката на Японския бяха дадени от Брендо в брой, в багажника на една G-класа. Уговорката Евелин Банев да е скрит собственик, а Арабаджиеви миноритарни акционери и мениджъри се проваля след присъдите на Брендо и бягството му в Дубай. Тогава вземането е цедирано на Делян Пеевски, който задейства личната си прокуратура. Целта заграбване на хотела (хотелите) на Арабаджиеви по изпитания метод с КТБ. Както винаги своят капо ди тути пай ще вземе и Борисов.'"
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рездинта на Шеломов у нас като основе партия и кой ще гласува за него?Най-много да разцепи вота на пенсиите, както направи АБВ, което е добре, крадат се гласове от БКП.
109
4
 
12
 
! Отговори
Косю преди 5 години
Радев има церемониални функции - да раздава награди, да обикаля по света и да кара кефа. За тази работа е перфектен, ако беше нещо по-сериозно нямаше да изберем него.
108
9
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
На Бойко много му се иска президента Радев да създаде партия. Направо ще му дойде дюшеш. Да си припомним, какво приказваше Бойко когато Първанов, докато още беше президент, създаде "АБВ" (макар че то тогава още беше "движение"). "За мен Първанов вече не е президент на България, а президент на АБВ".Този път няма да мине, Бойко. Един и същ номер в политиката два пъти не минава.А за "единението": На времето преди избори СДС издигна лозунг "Заедно можем повече" а зевзеците добавиха "Да откраднем".
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един перфектен свят леля Цеца,щеше да е президент и нямаше да има поводи за скандали.
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха дано да я оглави, най-накрая ще се затрие партията на комунистите.
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКак да стачкуват хората от провинцията,когато те едвам оцеляват,много са и безработни, защото няма работа или е зле платена,с какви пари да плащат транспорт и хотели или как да напуснат работа,за да стачкуват,да загубят и малкото което получават?Мислиш ли?
104
9
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Този журналист Петров е в известен смисъл уникален в разсъжденията си. Според него Радев искал да е политик. А какъв е президента ако не политик, и какъв трябва да бъде, ако не политик? Според този журналист, а и според Бойко (по днешните му изявления) президента трябвало да критикува и БСП и ГЕРБ, а критикувал само ГЕРБ. За какво президента да се меси в дейността на политическите партии. Той има отношение към дейността на държавните органи, и най-вече на правителството. На Бойко му липсва Цецка
103
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това имаме такава държава , защото всеки разбира от политика , футбол и здравеопазване... Твърде слаба памет. На времето един кмет подкрепи протеста на учителите, които стачкуваха и им заплати стачката, а тези в провинцията смукаха близалки... Сега всяко различно мнение е незаконно. Този топ журналист трябва да знае че да станеш лидер на партия трябва да си неин член или членка... ГЕРБ беше създадена като сдружение на недоволни кметове които сега са доволни...
102
7
 
10
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Такава е и препоръката на Масква !
101
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв хищнически грабеж и такова насилие над населението както през герберското управление,никога не е имало.А още и геноцид с 160 лева минимална пенсия и 510 лева заплата БРУТО как се оцелява?Тея ни затриват планово и хищнически,който и да дойде ще е по-добре.
100
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения политик,който не се е издънил никога досега е Първанов,предлагам той да управлява съвместно с БСП,а другите да се разкарат!Стига терор над населението!
99
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 100Не, със сигурност нямахме дългове,а имахме силна промишленост,наука,продажби,маса материална собственост в страната и по света,строителство.Кажи ми нещо съществено,което е създадено през прехода и не е в сградите строени през соца? Дори пътищата са строени през соца,а сега откраднаха парите и им направиха само козметика и уж строяли,хахаха!А къде е тунела под Шипка,който уж щяха да строят,за да свържат северна с южна?Нищо не правят тези ***!200 лв пенсии и 510 заплата БРУТО!
98
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ще спечели каквито и да е избори,без проблем.Бойкото ще пусне всички възможни машинации да го спре, но и той знае,че времето му отмина и Радев е следващия месия.
97
7
 
17
 
! Отговори
ДО 100 преди 5 години
До АнонименМного ти е промит мозъка амебо такава. Този социализъм ни доведе до това дередже. Не сме имали дългове тогава ??? МИЛИАРДИ ДОЛАРИ дългове остави бай ти Тошко. Ясно ли е на малкото ти мозъче това, а.
96
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щото бориската е върти газо, как защо , хахаха смешни са всичките 240 клоуни
95
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да обесни БОРИСОФФ защо ПОДКРЕПЯ БЕЖАНЦИТЕ !!!! а ннее БЪЛГАРИЯ и ОРбан ?
94
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един полу-грамотенИ лъжите няма да ви помогнат,народа не ви диша вече.От всички поръчки са грабили 70-80%,затова подизпълнителите са нямали пари за материали и измират хора по пътищата,а блоковете вместо с истинско изолиране ги лепят със стериопор.През социализма не сме имали дългове,защото имахме да взимаме милиарди от Ирак,Либия и други държави,да не говорим и за материалното имущество по цял свят,което беше разграбено през прехода,не можете дори да боядисате това,което е построено през
93
9
 
16
 
! Отговори
Клепоух разединител преди 5 години
Бившият генерал Радев още преди да бъде предложен за президент разедини БСП. След това разедини т.н. съюз между АБВ,БСП и партията на Дончева. Е как ще обедини българите ???
92
11
 
15
 
! Отговори
Точно преди 5 години
изразът"Мърлява работа' е ПОТРЕСАВАЩ, изговорен ОФИЦИАЛНО от ПРЕЗИДЕНТА: така може да се говори на ниско ниво, в краен случай в казармата( дори и за ТАМ не става, защото трябва да се възпитават младежите и там!) от хора на ниско ниво, но в никакъв случай не може да се ИЗГОВАРЯ от най-високо ниво : Президентът трябва да бъде ОБЕДИНИТЕЛ, а не чрез словата си да разпространява НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ! КОМУ е НУЖНА???( прочетете словата на бившият министър Нанков, за да видите интелигентност, градивност,