Стари, нови... Министри обещаха да работят по приоритетите

Валентин Радев се връща в НС, Московски и Нанков умуват
20 сеп 2018 14:23,
27
Стари, нови... Министри обещаха да работят по приоритетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След рокадите в кабинета, новите министри на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи обещаха да продължат работата на предшествениците си и да следват политиките в секторите си.

Още по темата

По-рано след тричасови дебати новите министри Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва и заеха постовете съответно на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. За първите двама не стана ясно със сигурност дали ще станат отново депутати, но Радев обяви, че ще се върне в парламента като народен представител.

Бившите министри бяха категорични, че наследниците им имат качествата да се справят и да продължат да изпълняват управленската програма.

"Първото нещо е да се видим заедно с моя предшествинк, с екипа, да се създадат условия и атмосфера за нормална приемственост и да се приоритизират следващите стъпки", коментира новият министър Росен Желязков. Ексминистърът Московски пък призна, че секторът е тежък, но изрази убеденост, че Желязков има всички качества да се справи. Той посочи, че една от основните задачи пред новия министър е да продължи модернизацията на железниците.

Запитан дали ще се върне като депутат в Народното събрание Московски отговори, че ще си помисли.

"Оставяме подредена къща на добър стопанин. Със същите темпове съм убеден, че Петя Аврамова ще продължи приоритетите на ГЕРБ в управленската програма", категоричен бе и бившият министър Нанков. От своя страна пък Аврамова обеща, че ще има приемственост в работата и очерта трите си приоритета - ефективност, качество и контрол.

Дали Нанков ще се върне на депутатската банка, или пък ще остане в регионалното министрество като заместник-министър, така и не стана ясно. Ексминистърът отказа да каже кое от двете предпочита и обясни, че в политиката не винаги личният избор е водещ.

Аврамова пък коментира, че подкрепата на Николай Нанков ще е ценна за нея и в законодателната власт, и в екипа на регионалното министерство.

"Ще се върна в Народното събрание, ще бъда отново член на Комисията за отбрана и вътрешна сигурност", заяви обаче бившият МВР шеф Валентин Радев. Неговият наследник Младен Маринов обеща, че преди всичко ще спазва приемствеността и ще продължи работата в системата.

"Смятам, че ориентирайки се и към човешкия ресурс, и към технологичното обновяване, ще постигнем добри резултати", каза Маринов. Темата кой ще го наследи като главен секретар на МВР обаче не стояла на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не са вече пионерчета, че да обещават...Пълни к.р.е.тени!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МИЖИТУРКИНямат абсолютно никаква идеология, програма, цел, виждания, стратегия и т.н. Единствената им грижа е да вървят нормално кражбите на определени кръгове и обръчи и да изглеждаме за пред света нещо като държава.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си с тотално размазан мозък за да стоиш цял ден в Парламента и да говориш едно докато всъщност мислиш съвсем друго. Предполагам, че в днешно време да станеш политик условието е да си ненормален за да може постоянно да говориш някаква безмислица и в същото време да правиш съвсем други сметки.
4
1
 
10
 
! Отговори
МИЖИТУРКИ преди 5 години
За какво сменят предишните, като излиза, че са чиста вода ненапита, щом тези ще продължават тяхното? Имали програма! Някой да е видял програмата им? И да я има на хартия, какво от това? Правят си поразиите, Бокич си вилнее чрез тия послушковци, жална ни майка!
3
2
 
9
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Да работят ама утре. Единият още преди да го изберат каза, че за него най-важното е доверието на Борисов.
2
1
 
14
 
! Отговори
МИНИСТЪР преди 5 години
ОБЕЩАВАМ ... ДА РАБОТЯ ЗДРАВО ЗА ... СОБСТВЕНАТА СИ "КОЖА" И ЗАПЛАТА ! ... ДА ИЗПЪЛНЯВАМ "СЪВЕСТНО" ПОРЪЧКИТЕ НА ХОРАТА , КОИТО СА МЕ ИЗПРАТИЛИ ТАМ ! ... ДА НАЗНАЧАВАМ ЕДИНСТВЕНО И САМО "ПРАВИЛНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ И РОДНИНСКИ ХОРА" В ПОВЕРЕНОТО МИ МИНИСТЕРСТВО !!! ... ЗАКЛЕХ СЕ !!!!! .................
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички винаги обещават едно и също и после вършат едно и също. Такива "дебати" на които се говорят абсолютни безмислици са най-противното нещо в "политиката". Всички знаят за какво са избрани и какво всъщност ще правят но са принудени да говорят пълни глупости за да стане официална така за пред очи цялата работа. И всички го знаят. Питам се не се ли чувстват в такъв момент неудобно да не кажа друга дума. А за народонаселението което гледа и вярва на тоя цирк няма какво да питам.