Стари, нови... Министри обещаха да работят по приоритетите

Валентин Радев се връща в НС, Московски и Нанков умуват
20 сеп 2018 14:23,
27
Стари, нови... Министри обещаха да работят по приоритетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След рокадите в кабинета, новите министри на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи обещаха да продължат работата на предшествениците си и да следват политиките в секторите си.

Още по темата

По-рано след тричасови дебати новите министри Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва и заеха постовете съответно на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. За първите двама не стана ясно със сигурност дали ще станат отново депутати, но Радев обяви, че ще се върне в парламента като народен представител.

Бившите министри бяха категорични, че наследниците им имат качествата да се справят и да продължат да изпълняват управленската програма.

"Първото нещо е да се видим заедно с моя предшествинк, с екипа, да се създадат условия и атмосфера за нормална приемственост и да се приоритизират следващите стъпки", коментира новият министър Росен Желязков. Ексминистърът Московски пък призна, че секторът е тежък, но изрази убеденост, че Желязков има всички качества да се справи. Той посочи, че една от основните задачи пред новия министър е да продължи модернизацията на железниците.

Запитан дали ще се върне като депутат в Народното събрание Московски отговори, че ще си помисли.

"Оставяме подредена къща на добър стопанин. Със същите темпове съм убеден, че Петя Аврамова ще продължи приоритетите на ГЕРБ в управленската програма", категоричен бе и бившият министър Нанков. От своя страна пък Аврамова обеща, че ще има приемственост в работата и очерта трите си приоритета - ефективност, качество и контрол.

Дали Нанков ще се върне на депутатската банка, или пък ще остане в регионалното министрество като заместник-министър, така и не стана ясно. Ексминистърът отказа да каже кое от двете предпочита и обясни, че в политиката не винаги личният избор е водещ.

Аврамова пък коментира, че подкрепата на Николай Нанков ще е ценна за нея и в законодателната власт, и в екипа на регионалното министерство.

"Ще се върна в Народното събрание, ще бъда отново член на Комисията за отбрана и вътрешна сигурност", заяви обаче бившият МВР шеф Валентин Радев. Неговият наследник Младен Маринов обеща, че преди всичко ще спазва приемствеността и ще продължи работата в системата.

"Смятам, че ориентирайки се и към човешкия ресурс, и към технологичното обновяване, ще постигнем добри резултати", каза Маринов. Темата кой ще го наследи като главен секретар на МВР обаче не стояла на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
тиква със синя кръв преди 5 години
тв дето на тяхно ляво ама 100 на 100 с висока степен на вероятност и убедително снимката сама говори....един от тия тримата , като се изклщчи серво-барманката е син на Цар Дървоядпознай кой ще *** Болярите
26
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Вървете си начело с наглото Гербокомунистическо! С прътове ще го изгонят тоя наглец! Няма срама от нищо! С ръце в джобове и тежкар като Чобанин! История сте вече бе хора! Губите ни времето само!
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Super
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Ами като се замислим задачата на новите е много лесна- трябва да к..радат и да се крият като предишните, закрилата от ***..фия и о..лигархия си я имат
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО waffen. Ти да си видял куче да се откаже от кокала доброволно. Щото аз имам опит в тази работа. Когато бях 13 годишен се опитах да взема на собственото си куче кокала и знаешли какво ми се случи. Разкъсан крачол скъсан ръкав на ризата и 3 шева в поликлиниката на ръката от зъбите на мойто куче. Та представи си тези за да пуснат кокала колко кръв ще трябва да се пролее.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пешките се сменят играта остава същата - шах и мат за народа !
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Министър. Ами това можеш да го напишеш за всяко правителство и за всеки министър и много ще ти кажат, че е вярно. Какво искаш да ни кажеш тогава?
20
1
 
7
 
! Отговори
waffen преди 5 години
Не ви искаме ама хич ама сте гадове и с добро нема се махнете смърт за всички партии
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тези докога ще ни правят на улави. Та нали се кълнеха че щели да работят за благото на Народа. Ама май като гледам си работят за тяхното благо. Вдигнаха си заплатите щото видите ли средната се била вдигнала та и те да не останат по назад. И колко народ я взима тази средна заплата че нещо ми се губят от погледа. Аз поне не познавам такива които да работят за средна заплата. Ако 800 лв я имат за средна преди отдръжките значи нещо са се объркали селските тарикатчета. А племето кво праи как е.
18
1
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОЯ В ЛЯВО МИ ПРИЛИЧА НА РЕЦИДИВИСТА ШИШИ, КОЙТО ТИКВАТА НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ НА ДАНС
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хаХа дано ама надали. Вие на какво основание смятате, че тия въобще ще вършат някаква работа ? Десетилетия не ви ли стигнаха за да се убедите в обратното ? Столетия или хилядолетия ви трябват ?
16
2
 
0
 
! Отговори
ха преди 5 години
Ха дано да си гонят задачките повече от предните и да оправят бакиите в неработещата администрация.
15
2
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 5 години
Ми дано да са по-читави от предните !
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо много ми прилича на мадам льо Пен тази госпожа.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другото интересно нещо е, че в Парламента трябва да се мъчат да се държат като непознати и да ползват псевдо-официален език, докато извън него пият и се бият и се ... и така нататък. Това могат да го вършат само напълно ненормални хора. Един нормален човек едва ли би издържал и 10 минути да слуша празни приказки в парламента. То и затова някои с по-запазена част от мозъка четат вестници или мажат по талафона та да се откъснат някак от тая дивотия.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шоферчето от МВР-то нали беше главен секретар до момента, каква е логиката да го правят министър след, като се издъниха тотално, той и като главен секретар нищо не правеше та сега ли ще оправи милицията.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приоритетите са ясни - унищожаване на държавата България. Заплащането не е ясно, но ми се струва, че не е чак огромно.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жал ми става за помощниците, подчинените и въобще администрацията на така наречените "политици" - цял ден да тичат да печатат глупости да разпространяват тия глупости и най-вече да измислят как да заобиколят всеки един закон или всяко едно изискване на ЕС за да може нещо да се открадне като разбира се за тях лапачка от кражбите няма. После да измислят как ужким са изпълнили поредното изискване, да се превежда и т.н. и т.н. във възходяща геометрична прогресия.
9
2
 
6
 
! Отговори
Мижитурки нон стоп преди 5 години
До Анонимен 6Прави си. Нямат верни програми, но за това бият тъпан, че имат и не им пука: властта тяхна, парите техни, лъжите техни, слугите техни, мухльовците като Тома Биков техни, кражбите техни....Сега и да замажат не се напрягат.
8
2
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
приоритет 1: ликвидирай това жалко племе да му спестите мъките. Няма защо да се притнеснявате от протести, тревопасно не протестира