Готви ли се Радев да замени Борисов?

Експерти с коментар затихва ли борбата между президент и премиер
21 сеп 2018 20:55, Красимир Ангелов
43
Готви ли се Радев да замени Борисов?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Младен Маринов освободи поста на главен секретар на МВР, за да поеме министерството от Валентин Радев. Една от първите задачи на Маринов и управляващите е да се намери нов главен секретар. В общественото пространство вече циркулират различни имена, а премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че преди да обяви кой ще е новият главен секретар, ще уведоми първо президента. Именно тези рокади бяха и причина за поредния епизод напрежение между държавния глава и министър-председателя.

Още по темата
Според политолозите Димитър Димитров и Стойчо Стойчев обаче напрежение и саги между двамата първи мъже ще продължава да има.

"Има обаче друг дневен ред. Той е доста по-сериозен. Това е съгласуването на посланическите места", добави още Димитров. Колегата му пък беше категоричен, че сагата между президента и премиера няма да приключи, защото по думите му тя е много по-мащабна.

"Тя се изразява в подготвянето на Румен Радев като алтернатива на Бойко Борисов. Зад този проект стоят сериозни политически фигури, които се опитват да създадат в лицето на Радев не само основен критик на управлението на Борисов, но и притегателен център за всички сили, които биха искали в следващ парламент да има различно парламентарно мнозинство", категоричен беше Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази и предположение, че зад Румен Радев може да стои Ахмед Доган, защото президентът е повторил тезата на почетния председател на ДПС, че в този момент управлението няма алтернатива. Според Стойчев от движението се готвят за ново участие във властта при следващо парламентарно мнозинство.

Димитър Димитров пък беше категоричен, че предстоящите избори следващата година за местна власт и европарламент, ще покажат какво е мнението на хората за сегашното мнозинство. "Какъвто и да е резултатът, веднага ще се използва за старт на кампанията за местни избори. Ако има нещо, което трябва да наречем реален тест, това са местните избори", коментира още Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Двамата политолози допълниха още, че сега няма условия за предсрочни избори.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лозунг Радев вече почти 2 г е главнокомандващ. Какво ли е направил за войската? Ами... някой сеща ли се нещо, щото аз не се сещам.Ама то не става само с лозунги и опорни точки. Трябва и акъл. И способности. Този не ги притежава.
18
7
 
34
 
! Отговори
Бачо преди 5 години
Борисов е гениален, никой не може да се мери с него.Малко негови мъжки изказвания: Белене е икономически необоснован проект(29.9.2009),замразяваме АЕЦ Белене Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева(16.3.2010), Белене е висша форма на корупция (2.3.2010,АЕЦ Белене ще спре или ще се строи с европари(16.3.2010България замразява строежа на АЕЦ Белене(12.6.2010),Белене не е замразена(25.6.2010),
17
45
 
26
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Тоя капyтт е пълен лозунг под налягане. Нищо не става от него. Досега е бил командир на ВВС, а от ВВС нищо не става.Некадърник със самочувствие.
16
15
 
46
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ако ще и шимпанзе да смени Борисов, има реални шансове да се справи по - добре или поне да не усетим разликата.
15
43
 
25
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Радев си мълча два-три месеца, докато получи опорните точки, пък и генерал Деса усърдно пълнеше ефира с премъдрости; сега някой научи Деса да мълчи, а него - да повтаря прочувствените клишета на Хорни, и ден не минава ту той, ту тя да не се задавят от собствената си храчка.Като не ги бива за нищо друго, нека си плямпат като троловете си във форума - тъкмо по-ефективно ще довършат славното дело на съсела по загробването на бездруго поминалата се бабичка.
14
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше станал прецедент, партията от калинки щеше вече да се е разпаднала и овцете да гласуват за друг овчар. Затова се опита да сложи второ магаре на поста, но не можа да излъже чак толкова народа.
13
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиква нито си му на образованието,нито на акъла,нито на езиците.Пожарникар с баща милиционер не става за нищо дори и за индианец.
12
11
 
39
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее следващия ще бъде Румен бе, та кой друг...Защото е Рррр-Умен и говори по цял час на живо без да чете, защото знае и историята и армията и болежките на хората, защото дуда Меркелана не може да го води за носа като Бойко и стане ли Р-Умен начело, ще разбута и обърне наопак и лъжливите джурналя, и вечно чакащите мингани пред банкомати, *** и мигранти и всичко що тежи на гърба на народа.Кой не вярва, ще повярва-няма къде да ходи...
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички заемали политически длъжности след 44 та са предавали б...я и интересите на бг народ .без изключение до този момент
10
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов защо не кандидатства за Президент вместо Цецка?Просто си знаеше още тогава, че не може да стъпи на малкия пръст на Радев. А една загуба щеше да му се отрази много зле на кръвното.
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА КАЖЕШ, ЧЕ МАФИЯТА НЯМА АЛТЕРНАТИВА - ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА.
8
12
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Каквито ни политиците такива и политолозитеЗначи щом Доган е казал нещо всеки който е на неговото мнение му е протеже.И аз отдавна казвам че засега ГЕРБ няма алтернатива.Значи ли че Доган е зад мен.Евтини смешници.Целта е да се замеси Радев с Доган защото знаят че така ще му падне рейтига.Плоски сте като ония зверове от по долната статия
7
13
 
41
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Не сравнявайте ПРЕЗИДЕНТА с мафиота ,защото разликата е от земята до луната !!
6
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев може да замени Борисов и ще върши работата по-добре от Тиквата.Но Борисов никога няма да замени Радев, понеже никой няма да го избере.
5
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
тия търтей..са си намерили..много неподходяща тема..за да си чешат езиците! Нито е на дневен ред.Нито някакво събитие!
4
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ще замени Борисов само ако викне съвеЦката армия !
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задава се зима с дебели сметки за топлото и хляба и тия смешници от снимката се опитват да замазват нещата. Да не стане като при първия тиквен мандат когато хората излязоха по улиците, а той побърза да си подаде оставката защото видя, че отива на кино.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitОпитват се да объркат народа с най-различни безмислици. Той и без това си е объркан та не знам защо е тоя напън. Сигурно е свързан с "кръгове" и "обръчи" тъй като по принцип политика и политици в България не съществуват.
1
5
 
27
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Почвам да срещам все по-абсурдни статии!