Готви ли се Радев да замени Борисов?

Експерти с коментар затихва ли борбата между президент и премиер
21 сеп 2018 20:55, Красимир Ангелов
43
Готви ли се Радев да замени Борисов?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Младен Маринов освободи поста на главен секретар на МВР, за да поеме министерството от Валентин Радев. Една от първите задачи на Маринов и управляващите е да се намери нов главен секретар. В общественото пространство вече циркулират различни имена, а премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че преди да обяви кой ще е новият главен секретар, ще уведоми първо президента. Именно тези рокади бяха и причина за поредния епизод напрежение между държавния глава и министър-председателя.

Още по темата
Според политолозите Димитър Димитров и Стойчо Стойчев обаче напрежение и саги между двамата първи мъже ще продължава да има.

"Има обаче друг дневен ред. Той е доста по-сериозен. Това е съгласуването на посланическите места", добави още Димитров. Колегата му пък беше категоричен, че сагата между президента и премиера няма да приключи, защото по думите му тя е много по-мащабна.

"Тя се изразява в подготвянето на Румен Радев като алтернатива на Бойко Борисов. Зад този проект стоят сериозни политически фигури, които се опитват да създадат в лицето на Радев не само основен критик на управлението на Борисов, но и притегателен център за всички сили, които биха искали в следващ парламент да има различно парламентарно мнозинство", категоричен беше Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази и предположение, че зад Румен Радев може да стои Ахмед Доган, защото президентът е повторил тезата на почетния председател на ДПС, че в този момент управлението няма алтернатива. Според Стойчев от движението се готвят за ново участие във властта при следващо парламентарно мнозинство.

Димитър Димитров пък беше категоричен, че предстоящите избори следващата година за местна власт и европарламент, ще покажат какво е мнението на хората за сегашното мнозинство. "Какъвто и да е резултатът, веднага ще се използва за старт на кампанията за местни избори. Ако има нещо, което трябва да наречем реален тест, това са местните избори", коментира още Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Двамата политолози допълниха още, че сега няма условия за предсрочни избори.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойчо Стойчев казал, че "зад Румен Радев може да стои Ахмед Доган" - по-голяма ЛЪЖА не мажа ли да изръси, новата опорна точка спусната му от герберите да очерни президента, превързваъки го с Доган. Преди като искат да очернят някой го пришиваха към Цветан Василев, сега новото е към Дорган. Абе говорете за политика, стига сте си измисляли лъжи. Кой ги пуска тези да се изказват изопщо.
38
1
 
3
 
! Отговори
На преди 5 години
Предстоящите избори за местна власт, не гледай телевизора тъпо Българино!!!!
37
9
 
10
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Б.Б. , ще стоиш мирно пред президента за каквото и да е ! *** такъв ! Добре ,че са тия медии да те хвалят ! Голямо плюене против Радев,ама и това не ти помага вече.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да обявява военно положение и президентска република и да натика всички мафиоти, олигарси и крадци от партиите в пандиза.Един друг президент, лидер на велика сила, може да помогне и да прати в София 500 танка и 2000 добри зелени човечета!!!
35
8
 
13
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ НЕ ПРИКРИВА НИКАКВА ЧЕРВЕНА МАФИЯ, АНТИБЪЛГАРСКА МУТРО! ДОЛЕН ИНТРИГАНТ, ТАКА ЛИ, МИСЛИШ, ЩЕ ЗАРАБОТВАШ ЖАЛКИТЕ СИ, ПРЕДАТЕЛСКИ 30 СРЕБЪРНИКА? ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Е ИСТИНСКОТО, ЖАДУВАНО ОТ МНООГО ГОДИНИ, ПРАВИЛНО, ИЗБРАНО МАЖОРИТАРНО ПОПАДЕНИЕ НА, ВЕЧЕ ОПОСКАНАТА НИ, РОДНА БЪЛГАРИЯ! Р. РАДЕВ Е ЧЕСТЕН, СМЕЛ, ПОДГОТВЕН В НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕТОВНИ УЧИЛИЩА, ПОКАЗАЛ ОТЛИЧЕН УСПЕХ ПО ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ, УВАЖАВАН ОТ СВЕТОВНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ. ТОЙ Е НАРОДНИЯ ИЗБРАНИК ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!
34
4
 
5
 
! Отговори
Едо преди 5 години
КЪМ ,,АНОНИМЕН"! ТИ, АКО СИ ЕДИН И ВИЕ, АКО СТЕ МНОГО: СТРАХЛИВИ БАБИ И ОТ ДВАТА ПОЛА! НЕГОДЯИ, КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРАВИТЕ ПО ФОРУМИТЕ С *** ЧЕСТИТЕ СИ КУДКУДЯКАНИЯ, С АНТИБЪЛГАРСКИТЕ СИ БРЪТВЕЖИ? ДУХОВНО ПРОСТИ, НЕВЕЖИ, СКАНДАЛДЖИИ, БЕЗ ЗАДЪЛБОЧЕНА МИСЪЛ, ТАРИКАТСТВАЩИ МЕДИЙНИ ПЛЪХОВЕ, ДОКОГА,МИСЛИТЕ, ЩЕ ВИ ТЪРПИМ? ДРЕБНИ ДУШИЦИ, ПОНЕ СИ ПОКАЖЕТЕ ФИЗИОНОМИИТЕ, ПАНИКЬОРИ! РАЗКАРАЙТЕ СЕ ОТ ТУКА! НИЕ СМЕ ЗДРАВИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ, 100000 БОЙЦИ! ТРЯБВА ДА СТАНЕМ 1000000 ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ! АМИН!
33
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ И СКАНДАЛИ- ЗА ДА ПРИКРИЕ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ БГ ОЛИГАРСИ СИ КУПИХА БСП.
31
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не Радев е скромен човек и подобни богохулни мисли не му минават.Нашия крал слънце може да го замени само друго божество приметно Зевс.Дори и добрите му идеи отиват по дяволите като си отвори сладкодумната уста и почне аз направих това аз направих онова не ти сладур а народа го направи твоята роля беше да дръпнеш една реч и да сложиш един подпис но пътя не се строй с подписи и печати, иначе щяха да го строят армия от секретарки.
30
15
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Няма защо да се вярва на фалшиви слухове че Радев е свързан с ДПС, когато всички знаем че е свързан с БСП. То си е същото, ако не по-лошо.
29
19
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Да ви питам :Що е нищо?А? Не се сещате,нали ? Това е пожарникар с баща милиционер!
28
16
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Естествено,че Борисов си отива !!! Ахмед Доган подържа ген. Радев ,а онзи ден хората от ,,Козяк,,16 отидоха на крака в централата на ДПС .Защо? Да пият кафе и ядат рахат локум ??? Не!!!Да обсъдят отстраняването на Б.Борисов от поста му и заминаването му в Москва като посланик...
27
25
 
27
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
26
4
 
18
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Как точно ще стане,че не се сещам ?
25
20
 
28
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Efi Цялата работа е, че Борисов иска да замени Радев, но не става за тази работа.
24
4
 
26
 
! Отговори
Fori преди 5 години
ЕИК, добре че умея да чета между редовете. Та значи излиза, че Борисов ще му предложи да стане главен секретар на МВР и той, щото нали е Президент ще се съгласува сам със себе си и ще вземе ей така изведнъж старото място на Борисов! Брей, че конспирация
23
14
 
38
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
наистина е стабилно управление. СИгурно половината кабинет беше сменен или замесен в корупционни сканаднали. Стабилно в некадърността си управление. Ако назначат стадо обучени макаци имаме по-добри изгледи за успех.
22
48
 
32
 
! Отговори
Efi преди 5 години
Какъв е Радев, че да замени Борисов? На базата на кои негови действия и успехи са тия надежди? Нито има визия, нито има опит! Айде нема нужда България от някакви такива да си правят опити с управлението! В момента има стабилно управление, който иска да се пробва на следващите избори! Стига сте давали милиони всяка година и да губите времето на хората по избори!!!
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладен лие
20
1
 
25
 
! Отговори
Бачо преди 5 години
АЕЦ Белене е изключително важна за България(1.11.2010)и инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене (25.10.2010),Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене(6.11.2010) (стратегическият инвеститор от Бавария да яде ряпа)На срещата с Путин няма да се говори за Белене(12.11.2010),Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проектаАЕЦ Белене (2.11.2010),Бойко Борисов