Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!

Той представи книгата си "Една цел - България" в двореца "Врана"
Обновена: 25 сеп 2018 06:39 | 24 сеп 2018 22:33, Анисия Иванова
259
Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!
Снимка: БТА

Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между 2010 и 2016 г., озаглавена "Една цел - България", беше представена тази вечер в двореца "Врана". Пред присъстващите Сакскобургготски първо говори за актуалността на написаното в книгата, а след това изрази огорчението си от отношението към него. 

"За съжаление, за мен тези дни атмосферата е извънредно тягостна и ме боли да го кажа - донякъде стига до момента да прелее чашата", каза Сакскобургготски. Той сподели, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана" и от "това ожесточение, систематизирано преследване, като се има предвид, че в нашата страна всеки има право на собственост, още повече че това са наследствени имоти трето поколение".

Още по темата

"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и то една република, която е от ЕС и е демократична", коментира Сакскобургготски по-късно пред журналисти и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България.

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни, каза Сакскобургготски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутати от Движението, беше гост на събитието, коментира, че казусът трябва да се реши по един достоен начин. Въпросът за собствеността на имотите, отнети от държавата, вероятно стои в полето на законодателния орган, посочи той.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев коментира, че "комбинация от неграмотност, завист, алчност и парвенющина днес чука на вратата на този парк и на този дворец". За книгата той посочи, че статиите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, сдържан стил, в който прозира една ненатрапчива, но многозначителна дълбочина".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия предговор към книгата, посочи, че във всички тези статии я няма злобата на деня, а звучат благо и мъдро. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете кога точно са писани, защото в тях винаги се призовава за трите "Р" - разум, работа, родолюбие, коментира тя.
Автор на другия предговор е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Книгата със статии е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й присъстваха и евродепутатът Илхан Кючюк, настоящи депутати и бивши министри от НДСВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театърът, който играе този господин, е зле режисиран и още по-зле изигран. Дворецът "Врана" до миналата година беше една неподдържана, рушаща се грозна сграда, която един загрижен собственик не би допуснал да е в такова състояние. В нея не се допускаха посетители, както се допускат, например, в същите сгради в редица други държави, вкл. в съседна Румъния. Там обаче собственикът е и добър стопанин - поддръжката е отлична и в строените с народни пари дворци могат да влизат посетители.
142
4
 
13
 
! Отговори
КГБ преди 5 години
Безпаричен Цар престолонаследник, кандидат за агент и то завлияние това рядко се случва и КГБ няма да изпусне тази възможност. Те знаят, че титлата му отваря всички врати и му дава достъп до висшите среди, където други агенти не могат да припарят.
141
2
 
10
 
! Отговори
ДС и КГБ преди 5 години
Агентурата донася, че младият Симеон има дългове взел е пари назаем и от македонския войвода Ванче Михайлов, а няма пари и не може да ги върне. Ванче го заплашвал, че ще прати хора и насила ще си вземе парите.Резидентурата съобщва в Центъра, че буйният Ванче може и да убие Симеон.От там нареждат да вземат всички мерки за опазването му. Потърсена е помощ и от съветската резидентура. Да се пази Симеон това е нареждането.
140
3
 
10
 
! Отговори
Кеворк преди 5 години
Господинът не е знаел цели 45год., че изобщо не е лишаван от българско гражданство. И дори не си е направил труда да провери това.А той ясно ни е казал, че не знае дали е български гражданин и особено не го интересува това.
139
2
 
17
 
! Отговори
hard преди 5 години
От къде толкова ум в главата на тъпия симеон, че даже да напише книга ?!? Колкото по-скоро бъде натирен този лъжец, мошеник и измамник, толкова по-добре. И то - за него, защото иначе - мястото му е в затвора.
138
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание "А за какво дойде в България "царю честити" ? Излиза, че само заради имотите и печалбата. А пък ние (наивници) помислихме, че идваш за да помогнеш на народа и държавата !
137
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как пискат защото царя ги бутна от власт а след него дойде и Борисов така че Симеон е унищожител номер едно на БСП вече няма съвземане само надолу
136
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече наглее,толкова българите повече го намразват,той не може да разбере това!Никой не го е гонел,толкова пари,държавни предприятия и имоти разграбиха покрай него,а и той самия,вместо да си замълчи,че *** му е насPан и не е в затвора,той наглее.Да му построят имот ония,които забогатяха покрай него.Да каже дали е вярно,че Цвъ иска да вземе двореца,както някой писа,да каже вярно ли е и каква е истината!А не да се лакоми и да иска чуждото.
135
5
 
28
 
! Отговори
прекрасна идея преди 5 години
Прекрасна идея! Симеон номер две да напусне България!
134
5
 
22
 
! Отговори
Judas преди 5 години
Изчезвай! Бързо.
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
царче крадливо не ни оставяй в теб ми е надеждата защото и аз съм горе долу на твойте години и дали ще успея нещо да открадна.
132
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ГаньоАми нали Симеон ни докара бандитите,бе!Какво се правиш на невинна девица?Нали покрай него се разграби България от бандюгите и те ни управляват сега!Хиляда пъти по-добре ако си бяха останали БСП и Станишев на власт!Сега нямаше да има толкова смачкана страна и смазани хора,унищожени и неработещи институции,хора живеещи в тотална и абсолютна диктатура.
131
4
 
23
 
! Отговори
чоко боко преди 5 години
А 800те дни, к,во стана с тех? Или пак сме се изгубили в превода.
130
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОВИЖДАНЕ!
129
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеон не е българин и никога не се е чувствал такъв,нищо,че е роден в България.Единственото за коетро е мечтал е да бъде цар,но се примири и с м-р председател,само за да заграби това,което уж му принадлежи.Българи са Евлоги и Христо Георгиеви,които завещаха милионите си за построяване на университета,а този иска само да граби.И дори съди държавата,която го направи богат!НАХАЛНИК!!!
128
4
 
20
 
! Отговори
7+ преди 5 години
Хич да не се беше връщал! А дядо ти да гори в ада!
127
3
 
20
 
! Отговори
иван преди 5 години
крадлив дедо,отивай си и никога повече не се връщай!нито ти, нито твойте роднини!
126
16
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
Значи мен ме е страх да скачам срещу местните бандити които имат много повече от царя но срещу 80 годишен старец мога да се правя на мъж
125
6
 
3
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До king_for_a_dayЕ ние поне се събираме.А вие само злорадствате и сте апсолютно завистливи и нещастни хора,които ги радва чуждото нещастие.И какво разбира вашата псевдо-комунистическа глава.
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох,горкия!А нахалството му няма граници!