Финансовият министър непреклонен за диференциран ДДС

Горанов: С корекции в тавана на пенсиите край на несправедливостта
25 сеп 2018 21:10, Екип на Investor.bg
23
Финансовият министър непреклонен за диференциран ДДС
Снимка: БТА

Оставам непреклонен за диференциран Данък добавена стойност. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов по повод настояване от различни браншови съюзи и организации за промяна на налога за хляба.

"Така е записано в данъчните закони, ако се направят промени ефектите ще са краткосрочни, и само ще се обърка данъчното законодателство", подчерта той, цитиран от Investor.bg.

Горанов се надява, че с корекции в тавана на пенсиите ще се премахне несправедливостта във формулата и съобщи, че се обсъждат промени в тази посока. Той напомни, че това пълното отпадане на тавана няма да се случи през 2019 г.

"Действащото законодателство предвижда увеличаване на тавана на сегашните пенсии и отпадане на при новоотпуснатите пенсии", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
А други думи ви казва - ако искате промяна, то е крайно време за масово гражданско неподчинение и отказ от плащане на каквито и да са данъци! 2 месеца така и да видите как ще се намерят пари за всички! А възтановяване на данъци кога ше имаме? И без това сега всеки с заплата над минималната държавата му казва в прав текст -оправяй се сам, ти имаш само задължение да изхранваш !
15
0
 
0
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Сивата икономика, сиватаааааааааааааа!Ама нали е ОПАСНО за живота, да принудиш тъй наречените бизнесмени, да си внасят данъците честно и почтено ....?П.П." Винпром Карнобат " например или захарните заводи или .......... Много станаха, но де юре са къде-къде повече!
14
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Това момче дали довърши къщата за 2 000 000 ? ???
13
5
 
1
 
! Отговори
плосък данък преди 5 години
Ние не трябва да завиждаме на полицейски и военни пенсии.Причината е че когато един члад човек избере да става военен, той избира да получава достойна но не голяма заплата. И два пъти повече да служи, ще получава пак същата заплата. В замяна на това, получава социален пакет включително пенсия.Тези тук, които плачат по форума, просто искат да застанат на държавна хранилка. Отделно тролетариите от масква и антагонистите.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзГосподин болен,пожелавам ти от сърце да оздравееш,но не виждам никаква причина да завиждаш на някой,който е твой набор и е здрав!В цял Свят е така-полицаи и военни се осигуряват за сметка на Републиканския бюджет и използват привилегии в социалното осигуряване-просто Закон!Не знам какви осигуровки си внесъл,но мога те уверя,че към момента един полицай или военен с 27 г. може би ще получи пенсия с около 100 лв.по-висока от твоята!
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоМожеш ли да ми обясниш,защо трябва да ми пука за мизерниците?Защото аз мога !
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никаква промяна на ДДС-то иначе как ще се съберат излишъци Боце да ги раздава, все едно са му от джоба
9
1
 
6
 
! Отговори
читател преди 5 години
Има осигурителе кодекс. Има формула и правила.Всичко се пресмята за десетилетия направени вноски.После идва някой примитивен популист, и започва да обещава, че ще вдигне пенсиите на тези и тези. А тези които са плащали редовно, ще гледат.Ако има финансово притеснени хора, да им отпускат социални помощи.Пенсиите са толкова, колкото си работили плащал, останалото е *** популизъм.И не трябва да се пипат, ограничават, или увеличават, освен ако не е еднакво за всички.
8
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
На 49 год. поради заболяване получих възможност да се пенсионирам - 550 лв. Знаете ли колко осигуровки съм платил за тая мизерна пенсия. До мен на гишето си подаваше документите един полицай, мой набор. Какво е внесъл той за да взема пълна пенсия и то при положение че си е здрав и прав
7
3
 
10
 
! Отговори
Гербава работа преди 5 години
Ако бяха събрали 16те милиарда несъбрано ДДС, сега всички пенсионери щяха да са с европейски пенсии.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До осигурен. Какво да кажат тук в бялата държава без 1 ден трудов стаж но е на социалната софра до живот. Плащат му ток вода отопление и всичко това от държавата. Дават му социал с който си зарежда автомобила купува си хранителни продукти от магазин с ниски цени и не му пука за нищо. Така е при капиталистическият социализъм. Само че на вас ви приложиха Краварският капитализъм а не европейзкият. Помните ли едноокият краварски пират. Той ви положи на пачи яйца. Честито на печелившите.
5
0
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ето пример за гражданска позиция като тозу ка лъф долу - на мен ми е добре, какво ме интересуват другите. Студено ми е, значи глобалното затопляне не съществува. Заради такива скотски душици сме на този хал.
4
2
 
16
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
Некадърници-калинки ! Храните ни са най-скъпи в ЕС ! Във ЛИДЛ - Франция е по-евтино !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
12
 
5
 
! Отговори
Осигурен! преди 5 години
Осигуряван съм 22 години за първа категория и 13г. за трета+2 г. казармаПолучавам максималана пенсия при изчислена такава 980. Един с минимум осигурителен стаж или с почти никакъв принос към осигурителната система получава само 4 пъти по-малко от мен!?Не разбирам защо трябва да ми пука за такъв,който получава 160-200 лв?
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с една министерска заплата откъде има пари да строи палат за милиони???
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хоарата гладуват с 160-200 лева пенсии и живеят в мизерия,а той мисли за махане на тавана на пенсиите,а не покачва минималните пенсии?Ужас!Къде изчезна социалната справедливост?Още веднъж доказвате,че пари има,но желание няма да се увеличат пенсиите.