БСП иска: Закон за социалната и споделена икономика

Губещи от липсата му са уязвимите групи
26 сеп 2018 22:44,
30


От БСП апелират за работещ закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. Според тях предлаганият от МС законопроект поставял неизпълними критерии и условия.

"Не са дефинирани понятията социална икономика и солидарна икономика. Европа ни подсеща, че трябва да го направим. Законът трябваше да бъде готов 2016 г.", заяви депутатът от БСП Георги Гьоков и добави, че може да има забавяне от още година и половина.

В предаването "Денят ON AIR" той посочи, че губещи от това са уаязвимите групи, които не могат да бъдат подпомагани от социалните предприятия. Социалистът също така призна, че политиците дължат много на хората с увреждания.

БСП ще подкрепи законопроектите за хората с увреждания, увери Гьоков пред Bulgaria ON AIR. Но от левица искат всичко в социалната сфера да се гледа в един пакет, а не да се гласува отделно, стана ясно от думите му.

Според депутата от БСП социалният модел у нас трябва да стане по-справедлив, а не партиите да се "надцакват" в обещанията си преди избори.

"Ще подкрепим всичко, което води до подобравяне на състоянието на крайно бедните. Държавата може да разшири кръга на хората, които подпомага", каза още Георги Гьоков.

Той коментира и предложението на ВМРО да бъде изготвена социална кошница с основни хранителни продукти, чиито цени да бъдат следени от държавата. Партията на Красимир Каракачанов иска да се фиксира печалбата на търговци и производители на основните хранителни продукти.

"Радвам се, че ВМРО работят в посока засилване ролята на държавата", посочи Гьоков и поясни, че след дебат по темата от БСП може да да подкрепят предложението.

Гьоков вярва, че БСП ще осветли сделката за "ЧЕЗ-България".

"Тази сделка според 2/3 от българския народ не е нормална. Няма как като опозиция да не вървим в тази посока", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
За да се случи "солидарната икономиа", трябва да се работи з апреодоляване на личният егоизъм, оттам и на семейният, които са ценностите на демокрацията. Егото и без това е много силно изявено в Българина. Демокрацията просто уби и малкият шанс да се възроди българскиото общество. За да имаш общество, а оттам и народ, в съзнанието на индивида, трябва да стои идеята за личната саможертва, която да осмисля личният просперитет. Иначе, няма как с един закон да се направи "споделена икономика"
24
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До 14А Бойко Методиев Борисов е Плодът на това Зло! Хахахаххахахаха, гербери, много сте прости, майка, кухи сте, прости, и най-вече глъви. Знаеш ли, какво значи "глъв"?Хм?
23
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До никиМного си смешен, Николайчо, хем си смешен, хем си жалък, хем си и безпардонно нагъл, да даваш мнение! Ами, сега, не е ли така? Всички работятз а Бойко, като волове, той взема от парите в хазната и казва: "Ето, дадох ви";))) А герберите, пак не работят, просто усвояват едни еврофондове! Други пък "работят" в частните му канали за дрога!Трети па, работят в душегубките на Киро Гела, четвърти, па за Вальо Злото и така, мойто момче;)))
22
2
 
7
 
! Отговори
ники преди 5 години
Солидарна икономика да се разбира, че БСП-то искат едни да работят като волове и да изкарват пари, а други (предимно електората на БСП) да ги мързи да работят и пак да вземат пари колкото тези, които работят.Дори в най-глупавите фантастични разкази не е имало такива небивалици.
21
1
 
4
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Икономика от БКП да искаш... затова си стоят на резрвната скамейка вече десетилетие!За прогрес е нужна дясна политика, а не "споделена"!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 13"По-добре да управлява БСП.........трябва да се избира по-малкото зло."Трябва да се ИЗБИРА!!!!! ДА ама НЕ! Хората не искат да ги избират! Вече достатъчно пострадаха от "избора" им.
19
1
 
6
 
! Отговори
Ханс Кр. Андерсен преди 5 години
Споделена икономика според БСП означава следното: Което е на БСП и техните олигарси, то си е на БСП и техните олигарси... а което е на другите - то е общо за всички.
18
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
бсп иска. е да бяха дали!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо закон? 90% от новите капиталисти са комунисти,просто да изпълнят повелята на партията.
16
0
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Къв а тоа таласъм?!
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бригадирско движение е истинската икономиката на БСП. /насилие и национализация/"елате хиляди младежи да строим" завод.
14
5
 
18
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Повярвай, драги! БСП не е най-налкото зло. БСП е коренът на злините у нас.
13
1
 
12
 
! Отговори
Държавата преди 5 години
Поредния подкрепящ засилване на ролята на държавата.Все едно не стана ясно че ДЪРЖАВАТА Е ПЕЕСКИ И ДОГАН. И слугите им от БСП и ГЕРБ, които имат ролята на платени клакьори прокарващи им лобистките закони.Това че Доган купи ТЕЦ Варна и ще купува през Гинка и ЧЕЗ не е ли достатъчно засилване на ролята на държавата..Да хвърлим къшей хляб на бедния да гласува за нас, но НЕ в никакъв случай да не го учим как се прави хляба. Така няма да е вече беден и няма да гласува за нас. Това е БСП
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да управляват БСП.................трябва да се избира по-малкото зло.ГЕРБ-ерите тотално се провалиха................освен да крадат..............за друго не стават тия Гадини за Единно Разграбване на България!!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Шико 6Чърчил е бил една най-големия българомразец, гадината е искал България да я няма като държава, София да бъде заличена, а на мястото на София да има нива с картофи.Бие му се възхищавате, толкова ли сте зле??
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой мисли, че Китай стана икономика N:1 в Света с капиталистическа икономика, значи никакво лечение не може да му помогне.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой мисли, че Китай има комунистическа икономика, значи му е нужно лечение!
8
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономика номер 1 в Света е комунистическа.
7
9
 
23
 
! Отговори
а бе преди 5 години
сега като има тоалетна хартия и банани и луканка, защо не всеки може да си ги купува и българите са бедни като африканци и първи по-смърност в света, а?
6
2
 
15
 
! Отговори
ха ха хааа преди 5 години
споделна икономика, смях! Най-добър пример на споделена икономика е юбер - хора които нямат пари да открият фирма за такси искта да продават таксиметрови услуги на други хора които нямат пари да си позволят истинска таксиметрова услуга. Добре се развива капитализма...