Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП

Левицата подаде документи в СЕМ за регистрацията й
27 сеп 2018 18:10,
79
Без цензура и страх – Българската свободна тв... на БСП
Снимка: БТА

БСП подаде документи в Съвета за електронни медии /СЕМ/ за регистрация на собствена телевизия.

Избрахме името Българска свободна телевизия, като вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение, без страх да се представя истината и фактите такива, каквито са - без цензура, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в регулатора. Искаме да помогнем и на България - от 111 място по свобода на словото да я придвижим малко напред, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата

Любомир Коларов, директор на телевизията, посочи, че тя ще излъчва 24-часова програма, като ще заложат основно на новини и публицистика.

Това, че в основата при създаването на тази телевизия е БСП, не означава, че обезателно от сутрин до вечер ще има някакви партийни постулати. Девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен", заяви той.

БСП финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, свободна телевизия, коментира и Корнелия Нинова. Тя посочи, че са направили финансов разчет за 2 млн. лева, с които ще отворят телевизията. Ако се разрасне, ще поставя въпроса пред Националния съвет на партията да увеличим средствата, добави Нинова.

Телевизията ще се разпространява по сателит и кабел. Подготвени са студиа и офиси на телевизията на адрес ул. Индустриална 11 - в халетата на бившия хладилен завод.

В отговор на въпрос Нинова обясни, че Елена Йончева и Велислава Дърева може да участват в публицистични предавания или да представят разследвания, но не и да са водещи на предавания.

Кога ще стартира телевизията много зависи от СЕМ, обясни Нинова. Бихме искали до края на тази година да стартира, добави тя.

Председателят на СЕМ София Владимирова коментира пред журналисти, че регулаторът ще се движи по процедурата, която е законно установена. В двуседмичен срок нашите експерти ще прегледат документите и те ще бъдат внесени на заседание на СЕМ за гласуване, посочи тя.

Ако документите са изрядни, ще бъде гласувана регистрацията според искането, което е внесла БСП. Ако се установят недостатъците, заявителите ще имат една седмица да ги отстранят и отново да внесат документите, обясни Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През този уикенд на територията на кв.Сарафово - Бургаска област - ВПС /военно - почивна станция /ЩЕ ИМА ГУЛЯЙ НА ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР КАРАКАЧАНОВ И НЕГОВАТА СВИТА !Плащай народе ... тези търтеи от ВМРО - Срама нямат !
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-накрая. Радвам се, че БСП ще има тв. УСПЕХ!!!На по-долу пишещите - всички национални тв. - БНТ, Нова тв.,БТВ - те са поставени в услуга на ГЕРБ. Лъжат в несвяст.Така че на БСП успех!! /сега пишете минуси колкото си искате/
69
13
 
7
 
! Отговори
Лъжа Импексова преди 5 години
бившата госпожа и ноастояща другарка таварищката Нинова може да води рубриката за Времето там и да излъжеш не е страшно
68
6
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Герберугите треска ги тресе.... Друго си е да контролират медиите и собствениците им, и осигуряват спокойствието си . Предлагам, от сега, рубриката "Избрани цитати". Може да пуснат малко цитати на Вожда /Борсов/, на бек вокалите Цветанов, Павлова, Деси от Дулово, Делян, който говори за 72 години за пенсиониране на мъжете...По-добра агитация против герберугите, освен тези цитати, показващи пълна демагогия и че живеят в паралелна вселена, няма.
67
8
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
На Корнелия Импекса очите и са на задните бузки.Решила е с дезинформация по комунистически маниер да пробва и тоя път за да влезе във властта и от милионерка да стане милиардерка,за да догони част от съпартийците си!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е "Гаварит Москва" на български.
65
1
 
9
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Рейтингът й естествено ще е 80%.
64
7
 
12
 
! Отговори
У бре преди 5 години
...19.00Стани богат с Б.Бенчев и Митьо Очите 21.00Познай кой няма да познае изборите с Андрей Райчев и Кънчо Стойчев 22.00Червената сОня - филм без А.Шварценегер 00.00Гърди си с ордени накичи -стари партийни песни...
63
6
 
14
 
! Отговори
У бре преди 5 години
БСП тв програма - 06.00Раз,два,леви,леви- гимнастика за активни борци07.00Соц.България - ни дела,ни документи08.00Икономика- експертно студио с Р.Гечев,Ж.Виденов и Н.Банев09.00Когато бях овчарче- енергийно предаване с Р.Овчаров10.00Казусът"Белене"-на тиквени или слънчогледови семки?12.00Новини- ретранслация на ОРТ 113.00Бразди...от Крушовица14.00Док.филм "40г.социализъм - 40г.цирк!"15.00Шошожмо - емисия за головодници17.00На живо от браздата с Е.Йончева...
62
6
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Много ми хареса това, че телевизията ще е базирана в хладилния завод.
61
6
 
10
 
! Отговори
Винету преди 5 години
А ще има ли рубрика на Иво Христов и колко процента от населението да я гледа?
60
5
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Добре, че ще има и други телевизии, за да разбираме за лъжите и компроматите на позитанци.
59
8
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Бах маа му, доживяхме и времето да казват, че всички други телевизии са на Боко. Нищо че в повечето медии по-често го плюят - и него и ГЕРБ, нищо че в основните телевизии няма проблем да се изказват и го правят и лица от опозицията. Дай да си добавим в омразата и завистта и това, че и всички медии са на управляващите. Не става така.
58
6
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Не ми било (За България)Визия,най ми било (Словоблудна)Телевизия...
57
8
 
14
 
! Отговори
Без цензура и страх? преди 5 години
Значи Корнелия се готви да лъже без ограничения и, кой знае защо, се надява да не бъде санкционирана.Защо ли тази жена си мисли, че не бива да се страхува, когато с големите си лъжи заблуждава общественото мнение?
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите си имат Канал 3. Нека има и друго мнение, освен на Гербеновска и Цветанка Герберизова.
55
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Щом истината ще се говори само след пролетарска цензура, ще изобличат ли Мишето, Глинка, Кантарджиев-Кожухарова-Кунчев и прочие ***?
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емисия ВРЕМЯ па руски ще има ли а Ну пагади,много държа на сериите за Маша и мечока,друго ако не мультфильмчикитье са им арни.
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде пари *** другарко,от приватизацията или всички мултимилионери В БКП ще плащат доброволно по една надница месечно за издръжката на ПОРЕДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЕЛЕВИЗИЯ защото са ни малко БТВ,НОВА,ЕВРОКОМ,КАНАЛ 3 и някои водещи на БНТ!!Наследници на фашистокомунисти ще се борат за свобода на словото,ох.Отивам да повърна.
52
9
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Всеки ден ли ще излъчва... - или само петък от 20 часа...