Депутат от БСП: Отказали сме се от този парламент

Планираме да изградим визия за всяка община, каза Димитър Данчев
Обновена: 27 сеп 2018 22:38 | 27 сеп 2018 21:06, Красимир Ангелов
46

Макар и хладен, днешният слънчев ден бе "дъждовен" за народните представители. С две думи - голяма част от тях не благоволиха да дойдат на работа, за да има кворум и респективно – заседание.

Част от тях били в командировка, друга част присъства, но не пожела да се регистрира. А пък голяма част от депутатите на БСП бяха из страната.

Още по темата
"БСП многократно алармира, че нашите предложение и законопроекти постоянно биват неглижирани. Ако нещо евентуално стигне до зала, независимо от аргументите ни – то се игнорира. Осигуряване на кворума е задължение на мнозинството. Ние сме се отказали от този парламент, докато правителството не подаде оставка. Няма как да бъдем принудени от мнозинството да се регистрираме и да натискаме бутоните. Къде бяха депутатите на ГЕРБ? Чухме от Цветан Цветанов, че депутатите им са в командировка в чужбина. Скъпи командировки", подчерта депутатът от БСП Димитър Данчев.

В студиото на "Денят ON AIR", той отбеляза, че тяхната основна задача е представянето на новата им визия за България пред гражданите.

"Казали сме, че няма да присъстваме всички в парламента. Не се притесняваме от заплахата от Цвета Караянчева, че няма да ни се изплатят дните на отсъствие. Продължаваме да отстояваме решението си от преди няколко седмици. Надяваме се управляващите да се вслушват в нашите аргументи", посочи още гостът.

По негови думи БСП продължава да търси решение и консенсус по важните въпроси за гражданите, като този с бедността.

"Енергийно бедни са хората, които отделят повече от 10% от доходите си за енергоносители. Поскъпването на тока обрича енергийно бедните на тежка зима. Те са подложени на изключителни лишения, за да не измръзнат. Взехме решение да се направи визия за всяка отделна община, за това как трябва да се развива", изтъкна Данчев пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора социалистът заяви, че качеството на работа на парламента е ниско. "Това е и причината за ниския му рейтинг. Това не ни отчайва. Напротив – уверени сме, че сме на прав път и сме готови да работим", завърши народният представител.

Какво още каза той вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ДЕПУТАТИ ЯХНАХА РОЛС РОЙС ПОПЛАКАХА НА НАСЕЛЕНИЕТИ КОЛКО ТЕЖКА Е УЧАСТТА НА ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ ЛИДЕР ЕДЪР КАПИТАЛИСТ ОЛИГАРХ НО И СОЦИАЛИСТ И СЕГА СИ ЛИЖАТ РАНИТЕ БАРАБАР С ВИЗИЯТА.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква визия представят! Гледам тази сутрин изтипосани снимки на депутата от БСП за Монтана на представяне програмата им във Варна. Те оправиха Северозапада, та тръгнали да оправят Варна. Абе, смешници, седнете си на г.... и работете, че като ви почне народа не знам какво ще търсите-визия ли, нови избори ли - не знам! Ама кютека май ще намерите, а пък парламент едва ли ще помиришете повече! Смешници долни!
36
1
 
5
 
! Отговори
време е преди 5 години
в такъв случай незабавно се откажете от депутатските си заплати и привилегии и марш на трудовата борса че няма кой да бачка за мизерни заплати
35
0
 
0
 
! Отговори
anka преди 5 години
Leka nost bulgaria, spi sladko...
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ РУШАТ ДЪРЖАВНОСТ, ИКОНОМИКА, ФИНАНСИ- ТИЯ СА ОПАСНИ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ МАЗОХИСТИ- БСП1.1995-2.1997Г 12 РИТНАТИ БАНКИ, 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ 1000ЛВ ЗА 1 ГМ, 2700ЛВ МИН ЗАПЛАТА- НЯМА И 1 ДОЛАР, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА 5 ДЛ/НСИ/, 2006/8Г ИНФЛАЦИЯ 12.8%- СЛЕД ТЯХ ПОТОП.
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ве другаре,преименувайте си партията "Червана джендърска", за да си сплотите редиците,че членовете ви се пръснаха по други партии, където е келипира.
31
7
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Върнете откраднатото "другари" червени мафиоти.Започнете първо от водачката ви Корнелия Импексова.Младежите станаха невъзвращенци в чужбина поради кражбата на века която извършихте чрез хиперинфлация,пирамиди,мутри,РМД,бандитска приватизация,съдебна система обслужвала ваши интереси и пр.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре колко са загрижени другарите за народа!Чак не мога да повярвам!Все някой им е виновен...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще плачеме за червените!
28
3
 
11
 
! Отговори
Веднага преди 5 години
да си вземат неплатен отпуск
27
2
 
6
 
! Отговори
дупетат преди 5 години
дайте ни властта и ша одим в парламенто
26
3
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
бсп_то отново са на прав път и, са готови да работят! абе другаре, кой ви е пътя и кво ше работите? за толко години ви видяхме и пътя и работата. ай мерси!
25
5
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Добре, оставка на това правителство. И после какво следва, бе червен раппон? Предсрочни избори, почти същото съотношение на силите, невъзможност за съставяне на правителство или мижаво такова пак на ГЕРБ и ОП, или мижаво на БСП и ДПС, евентуално БСП и ОП, бойкот на ГЕРБ и труден кворум в парламента, протести по улиците, блокаж на държавата и т. н. Е, кой печели от това? Или държавата и хората отново да бъдат хвърлени в хаос и безпътица. СТИГА!
24
4
 
10
 
! Отговори
ДКМС преди 5 години
А бе защо всички бесепари имат комсомолски прически? Тези хора не оплешивяват ли?
23
4
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
И къде скитащите из страната депутати от БСП си представят визията? На някой площад, в зала или сред обикновени хора на улицата? Аз нищо не съм разбрал, не съм чул. Тогава? Явно в техните си клубове, сред техните си членове и симпатизанти, или в някой пенсионерски клуб. Да ви имам визията - мерси.
22
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До Ментора бай Иван. Много ми е интересно да ни обясниш как разбра, че ти си умен?
21
5
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
И какъв смяташ, че ще бъде следващият парламент, бе *** бесепар? Горе-долу същият, без "Воля". И който и да има крехко мнозинство, другият може веднага да каже "Ние се отказваме от този парламент" и да гледаме пак празна зала през ден. Докога така?
20
1
 
5
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Това добре,ама от заплатите,кога???
19
10
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Не мой да се пениш толкова! Ще вдигнеш кръвно бе, гербер! Имаш дълг към партията да си жив, да гласуваш и да целуваш ръката, която ти дава хляба!