Шефката на НС: Санкции за депутатите, провалили кворума!

Караянчева към БСП: Сряда, четвъртък и петък да сте на работа
27 сеп 2018 14:00,
53
Шефката на НС: Санкции за депутатите, провалили кворума!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се закани, че ще бъдат санкционирани и няма да получат възнаграждения всички народни представители, които са отсъствали днес от парламента без уважителна причина и тези, които не са се регистрирали. Тя скочи и на левицата да не представя из страната програмата си в работно време и настоя червените депутати да вършат работата, за която им се плаща.

За народните представители четвъртък се оказа неработен, тъй като депутатите не събраха необходимия кворум. От БСП и ДПС не се регистрираха, а депутати от мнозинството пък били в командировка.

Още по темата

Още в първия ден на новия парламентарен сезон соцлидерката Корнелия Нинова се закани, че в пленарната зала ще останат само 20 червени депутати. Останалите щели да тръгнат из страната и да бъдат сред хората, за да представят своя проект "Визия за България".

"Изключително съм разочарована, защото мислех, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време. Каня всички народни представители, включително и тези, които представят визията по страната, да я представят в петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Сряда, четвъртък и петък, моля народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплати. По този начин рейтингът на парламента няма да се вдигне", отсече Цвета Караянчева.

Тя настоя, че е "абсолютно безотговорно да седиш в залата и да не се регистрираш".

Шефката на парламента увери и че всички, които не са били в пленарната зала ще бъдат санкционирани и няма да получат 2/3 от дневното си възнаграждение.

"Всички, които не се регистрираха днес, включително и тези, които бяха в залата, и тези които са извън залата без уважителни причини, ще бъдат санкционирани", закани се тя.

Тя настоя, че санкциите ще бъдат за всички, без знечение от коя парламентарна група са. Изключение били само депутатите, които са в командировки и имат уважителни причини. Бъдещите командировки обаче щели да се прецизират, за да не се стига отново до проваляне на заседанията.

"От днес нататък ще прецизирам всяка командировка, която се разписва от мен, за да можем да имаме кворум", каза Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ през 2014-та: Който не може да си осигури кворум да подава оставка
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те са си на работа само че в фирмите си от където перат пари
42
1
 
1
 
! Отговори
Мили родни картинки преди 5 години
"Тя... НАСТОЯ червените депутати да вършат работата, за която им се плаща."
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо нямам думи. Тия бесепари изпростяват все повече и повече. Как си позволяваш да не ходиш на работа и да получаваш пари за това? Били се отказали от парламента. Нима? А от дебелите заплати отказаха ли се? Докато парламентът е действащ ще си вършиш работата, това не е концерт по желание.То бива бива наглеци, но това е нечувано. А тези, които ги защитават тук и пишат глупости не са по - свестни от тях.
40
1
 
2
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
Уволнение!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината на деня: неизвестен злодей сложи слабително в шкембе чорбата на депутатите и всички се посраха.Кворумът беше провален а тоалетната задръстена и шкембе войвода свали цукалото от главата си в бързането го използва и си го сложи напълнено пак на главата.Данс започва издирване заподозрени са всички българи.
38
0
 
2
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖИ преди 5 години
38,39- ВЛЕЗ В НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НАТИСНИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ ПО ГОДИНИ- А ТАМ ПО МЕСЕЦИ И ДНИ- ТВЪРДЕНИЯТА ВИ СА НЕОСНОВАТЕЛНИ.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ КАКТО Е КАЗАНО - С КАМЪНИТЕ НА ГЕРБ ПО ГЕРБЕРСКИТЕ ГЛАВИ.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 2013 - 14 комунистът Борисов каза, че осигуряването на кворума е задължение на управляващите.Сега герберунгелите са тръгнали против мъдрите мисли на вожда Винету.Обикалят като мушичави с народните пари, ходят на ектскурзии, маскирани като някакви фалшиви срещи.
35
4
 
15
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
Тая забрави ли как ББ ги подкарваше от залата като стадо навън, понеже и на него не му се стоеше да рендосва стола в залата! Недай си боже, ако сега стане депутат. Няма и един ден да стои вътре.
34
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-29,червената тиква същия театър,играеше,преди 4 години.
33
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
другарката от Пекин,столицата на Виетнам,дали я глобяваха,преди четири години,като правеха напук на бсп,влизаха в Народното Събрание,но не се регистрираха.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32- А СЕГА ОТВОРИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ОТВОРИ НЕОПРАВДАНИ ОТСЪСТВИЯ, ТАМ ОТВОРИ СЪОТВЕТНИТЕ ГОДИНИ И ПРОЧЕТИ КОИ СА ОТСЪСТВАЛИ ПО ДНИ И МЕСЕЦИ- ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ВСЕКИ ДЕН ТОЙ ОТ ГЕРБ ЛИ Е- ХАЙДЕ ЧЕТИ И НЕКА ВСЕКИ РАЗБЕРЕ КОЛКО СА НАХАЛНИ, НАГЛИ ЧЕРВЕНИТЕ- НЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА ПОВТОРИТЕ 2013 ГД. СЛЕД ЧЕРВЕНАТА ВИЗИЯ БЪЛГАРИЯ Е В РАЗРУХА- 2014Г РИТНАТА ТАКОВА И 4/5 МИЛИАРДА ВСИЧКИ НИЕ- С ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАТИХА ЗИМНИТЕ ПРОТЕСТИ.
31
1
 
0
 
! Отговори
Edraz преди 5 години
Amerikancite skoro ne sa im miatali bambi...ne sa gi respektirali...
30
4
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Е, как е? Забравихте май какво правеше ГЕРБ 20013-2014 година. Хайде да си опресним паметта!
29
9
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
А бе някой в течение ли е депутатите от БСП къде и на кого представят визията си? Аз нищо не съм чул и не съм видял. Дали са в пенсионерските клубове, в партийните си централи или някъде в землянки.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29 Пише се саботират,умник от ГЕРБ!
27
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ГО ИГРАЯТ ПАРТИЗАНИ- ПРЕДИ ГЪРМЯХА ЖП ЛИНИИ- СЕГА СЪБОТИРАТ РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА.
26
12
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 27 За сега е така. Бойко Методиев е избран за премиер от българите и той казва какво и къде.Като вземат БСП властта, Корделка ще казва какво и къде. За сега правят съботажи и разнасят Визия за България из страната.То па една визия......., да не дава Господ.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми няма ги ми те са още във втората Българска държава ти ги търсиш тук хахахахахахаа.