Четирите неща, които новият МВР шеф трябва да направи

Ген. Василев: Младен Маринов ще се справи с работата
Обновена: 28 сеп 2018 23:08 | 28 сеп 2018 22:27, Екип на Bulgaria On Air
17

Синдикатите в МВР се срещнаха с вътрешния министър Младен Маринов, веднага щом той пое поста. Те заявиха, че няма да му дават 100 дни толеранс, самият Маринов пък беше категоричен, че не му и трябват. Бившият директор на ГД "Национална полиция" генерал Васил Василев е убеден, че Младен Маринов ще се справи с работата си като министър на вътрешните работи.

"Той познава не само главния вход, той познава цялата система и съм спокоен, че познава всички тънки места", категоричен беше ген. Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият директор на "Национална полиция" каза също, че системата на МВР е една от най-консервативните системи и с магическа пръчка нищо не може да се направи, за да се реформира.

Ген. Васил Василев обясни, че има четири неща, които трябва да се направят, за да има промяна в системата на МВР и доверието към полицията и униформените да се върне.

"Подбор на кадри, обучение на кадри, възпитание на кадрите и контрол на работата. Това са четирите основни работи", настоя ген. Василев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е нужен анализ, който да покаже къде са нужни кадри на терен, защото не може да има полицай във всяко село.

Той обясни още, че няма как МВР самостоятелно да се справи с престъпността, ако другите институции стоят като публика и само наблюдават.

"Тук е силата на министъра, да отиде и тези структури да работят заедно - задължително", категоричен беше той и по думите му трябва всички да се включат в борбата с престъпността, защото тя е от национално значение.

Бившият директор на ГД "Национална полиция" подчерта също, че Младен Маринов трябва като вътрешен министър да се пребори в Министерския съвет, за да осигури социален пакет, униформи и всичко необходимо за полицаите.

"Това битовизми, които трябва да бъдат изчистени. Униформите трябва да бъдат сменени. Униформата е част от авторитета", добави още генерал Васил Василев в ефира на "Денят ON AIR".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ИванБай Иване,да се оправдаваш 30 г. с комунисти или Дс, е признак,че ти още живееш в миналото! Нищо ново не си научил и нищо старо не си забравил-също като теб и точно по комунистически!
16
2
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
МВР ще заработи,когато комунистите всичко "приватизират", за да се охранява откраднатото им от държавата и народа.Помним когато мутрите вилнееа,а полицаите се криеха в миши дупки,защото свисше не им разрешаваха да ги грабнат съобразно закона.В тоя период обикновеният човек не знаеше какво се случва,биваше застрахован по три пуъти и рекетиран от ВИС,СИК,Болкан икой ли не още за " по сигурно"!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзвънземенОткакто на власт е ГЕРБ,да си служител на МВР,стана срамно !
14
3
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 5 години
МВР обича да живее на чужд гръб като пиявица или по-точно казано, като Тумор. В статията се говори за МВР, а някои много гузни намесват и МО. Военните по численост в цяла България, са по-малко и от СДВР. Голем смех пада май. Уволнявай и закривай.
13
2
 
13
 
! Отговори
Панайот преди 5 години
До Анонимен 8Пенсионирането е акт,с който пенсиониращия се или органът,утвърждаващ това действие признават,че субектът е достигнал предела на своите възможности,да изпълнява служ.си задължения и оставането му в МВР и МО е неефективно и безполезно,а в определени случаи дори и вредно! Основателно възниква въпроса: Защо се държат неефективни,безполезни или вредни служители? Кой има интерес от това? Този който го е одобрил,има ли мозък в главата си или умишлено вреди на Обществото?
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10 Кацата на МВР много отдавна тече - наливат се много, много пари без ефект, реформи никакви. Основно полицаите отчитат работата с глоби, я за коланче, я за неправилно спиране, глоба, че не си носиш лична карта макар, че тези до теб и самите полицаи те познават - това е родната полиция. Плаче за реформи.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този отдавна е достигнал и надминал нивото на собствената си некомпетентност!Не случайно още след смяната на Бонев,започнаха да назначават за ръководители ,подобни недоразумения!Целта е ясна-резултатът също.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Това ли е реформата,да наливаш едни пари от пусто в празно? Сега единствената грижа на пенсионерите е,да не направят някое излишшно движение,за да не прецакат положението.Дейност се отчита формално-актове,глоби,тук-таме хванат някой престъпник-амтьор или карък и до там.След няколко години младите се демотивират,ччаст от тях напускат,а останалите ходят на работа единствено за трудов стаж и някоя дребна далаверка в работно време,я кола да внесат,я някоя кафе машина да си уредят..
9
0
 
9
 
! Отговори
Много преди 5 години
не обичам,когато някой бивши започнат да поучават,напътстват или направляват сегашните настоящи?!?!?!Не,че някой ги чува, иска мнението им или "ценните им съвети"!?!?!?Обаче те много държат да се покажат,да напомнят за себе си,а като ги знам какви бяха,като шефове,включително и този?!?!?!Абе оставете ги младите на мира!!!Сега,те са на ход,с техните си предимства,недостатъци,грешки,пропуски или слабости?!?Да са живи и здрави,един ден,рано или късно ще разберат за кое са били,или не са били прави!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3- ако махнат пенсионерите, кой ще остане в полицията, в образованието, в здравеопазването- и аз не искам да ме лекуват 70 год доктор и да ме вози в градския транспорт дедо- ама това е- нема млади. МЛАДИТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ- КАК СЕ ИЗДЪРЖА СЕМЙСТВО С 700- 880 ЛВ- ВЛЕЗ ПО НАРЕДБА В ДВ ОТ НАЧАЛОТО НА МАРТ КОЛКО СА ЗАПЛАТИТЕ.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макар полицията да е под всякаква критика като кадри, разкриваемост,нулево доверие , сред обществото и пр. излишни движения няма да има в МВР - задават се избори и полицията е нужда на управляващите . Пенсионерите на пенсия и заплата ще станат още повече в МВР - нужни са гласове за тоз които ги държи на работа с пенсия.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплата+пенсия-това е формулата,чрез която се държат в подчинение и послушание полицаи и военни!Старите няма защо да се напъват,младите се напъват в началото,но ентусиазма им бързо преминава и единствено чакат да станат като старите!Голяма схема за осигуряване на комфорт и спокойствие а!? И вълка сит и агнето цяло!7
5
0
 
12
 
! Отговори
От дек на дек? преди 5 години
С Ал Капоне започна развращаването на Меверето, разкулачването на Държавата и разграбването на Родината !!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Их аз мислих че духa на Аладин изпълнява само три желания но нищо.Какви са четирите важни неща 1- да се научи да си бърка по дълбоко и с двете ръце едновременно от Христо Бисеров в носа, 2- да се чеше като въшлив дето не го сърби, 3- да топли стола и 4- незабавно да арестува Йоло Денев че ако на още един протест го видим ще получим нервен срив вече.Има и пета, но не цел, а подпорна точка, да не допуска нито един корумпиран полицай да иде в кафеза.
3
1
 
17
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Веднага да започва да реве за по големи заплати, и всеки пенсионер в милицията да си остава на мястото! Заплата и пенсия за никаква работа!
2
0
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ще се справи като пази стола топъл и бъде послушен и не настоява за реформи които не са му така или иначе изобщо по силите,тънко по перваза няколко години до като си извоюва някое посланическо местенце и до там,строго ще държи на статуквото строго ще държи нещата да се случват по стария начин и без много зор,ще отговаря арогантно и агресивно на неудобни въпроси и ще се усмихва на началниците много пъти на ден
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже никой не иска да коментира тия глупости.