Добрев: България води преговори за цената на газа

Несериозно е! Кворумът не зависи от ДПС, убеден е депутатът
Обновена: 30 сеп 2018 16:05 | 30 сеп 2018 15:47, Анисия Иванова
58
Добрев: България води преговори за цената на газа
Архив: Булфото

България води преговори с "Газпром" за цената на газа, който се доставя за страната ни, каза председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Тази седмица шефът на "Булгаргаз“ бе на преговори в Русия, това са преговори на техническо равнище", обясни той пред БНР и уточни, че за да има промяна в договора, трябва да се включи и министърът на енергетиката.

Според него от евентуално обединение на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ ще има съществени ползи.

Още по темата

"Ще се намалят разходите, бордовете, но погледнато от експертна гледна точка едно такова обединение може да даде възможност на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ да предлагат много по-гъвкави продукти. Ако тези две централи търгуват своята електроенергия заедно, те ще могат да постигнат много по-добри резултати, а и могат да се постигнат значителни намаления на разходите“, коментира Добрев.

Депутатът коментира и работата на парламента от последните дни. Добрев отхвърли твърденията на БСП, че от петък сме свидетели на коренно нова политическа ситуация в парламента, след като ДПС осигури кворум за провеждането на заседанието в замяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

"Това логически не е вярно, защото няма как да гласуваш отпадане на точката, ако преди това не си се регистрирал, т.е. тези две действия са точно в обратна последователност. Първо е регистрацията, а след това е гласуването на дневния ред. Ако погледнете броя на регистриралите се сутринта народни представители, ГЕРБ и Обединените патриоти с колегите от "Воля“ имахме достатъчно гласове и не ни беше необходима регистрацията на ДПС, за да започне работният ден. ДПС видяха, че ще има работен ден и решиха да се регистрират за разлика от БСП. Тези опити да се каже, че работата на парламента зависи от регистрацията на ДПС, просто са несериозни“, заяви той.

Добрев каза още, че ГЕРБ не се притесняват от предстоящия вот на недоверие в сферата на здравеопазването. "Мисля, че за първи път има идеи, които се обсъждат за здравна реформа. Тези идеи са до голяма степен разработени, съгласувани и вероятно това дава основание на опозицията за този вот на недоверие, но по-добре да има реформи и вот на недоверие, отколкото да няма реформи“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koi i obraschta vnimanie be na bg stiga laji ti oschte li si deputatka 4ehl4e
36
2
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
С какъв Газпром ,бе ?! ОНЯ в Америка ръси простотии срещу Русия ,вие ,,водите,, преговори с руснаците ! Не сте в позиция да преговаряте-колкото ви кажат,толкова ще плащате !!! Иначе -газовия хъб от Банкя....
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 години ... 29 години една и съща история всяка есен.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да вземе по - добра цена трябва да предложи нещо. Оня ден нашия с мазните филии прави пак антируски изказвания. Отделно спира потоци, аеци и проводи. Каква по - ниска цена на газа? Та Бойко създава предпоставки за повишаването и. По - добре да не предоговарят нищо, че най - вероятно ще получат повишение...
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече има коли, които се движат с водород. Не са концепции, ами са си реални. Довива на водород е още сравнително скъп, но пада всеки ден. На север, някой страни са готови да минат на 100% енергия от възобновярми източници, преди 2050-а година. Вече са стигнали 60%. Преди си мислиеха, че до 2020, ще успеят да стигнат 17%, но вече удариха 60 !!! Сега са на път, да преместят таргета за 100% на 2030-а година. Ни какво правим ? М ?
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кворумът ЗАВИСИ ОТ ДПС, затова направиха отстъпки и изтеглиха поредния глупав закон на Данаил Кирилов.Така че, ГЕРБ И ДПС СЕ СЪЧЕТАХА, А ПАТРИОТИТЕ НОСЯТ ИБРИЦИТЕ.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ууу . тоя е от Хаскуву ... тц тц ... Не, извинявай, ама ....
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕНИТЕ ЗА ЕС НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗРАВНЕНИ. ТОВА СА ДОГОВОРИ НЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВИ, А МЕЖДУ ФИРМИ. ОСВЕН ТОВА УСЛОВИЯТА СА РАЗЛИЧНИ: РАЗЛИЧНИ РАЗСТОЯНИЯ ЗА ПРЕНОС, РАЗЛИЧЦНИ КОЛИЧЕСТВА И ПР.ЗА ГЕРМАНИЯ ЦЕНАТА Е ПО-НИСКА, ЗАЩОТО ГЕРМАНСКИ ФИРМИ РАЗРАБОТВАТ ГАЗОВИ НАХОДИЩА В РУСИЯ, ДОСТАВЯТ ОБОРУДВАНЕТО И ТОВА СЕ ПЛАЩА С ГАЗ.
29
1
 
23
 
! Отговори
НЕСАНИРАН преди 5 години
Първи коментар по дивотии! Германияя плаща ниски цени поради инвестициите, които е направила в газовата промишленост на Русия. Ние бяхме в такова добро положение, когато инвестирахме в Ямбург. Когато станахме европейци и Русофоби и спряхме инвестициите, какво да искаме?Втори коментар по огромни дивотии! Обединение на АЕЦ Козлодуй и Марица 2! Леле леле! Да обединят и Топлофикация София и всички ВиК. Тези експерти хептен изтрещяха.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А знаете ли, кое също е опасно ? Да нямаш пари, да си платиш парното, защото сметките вече са кокото една зплата .... ЕЙ ТВА Е МНОГО ОПАСНО.---------------------------------------Вярвям ти, ама другарят Боко каза, че в България се живее много добре, че българите имат спестени 50 милиарда и са богати, щом ходят в Гърция.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като фурнаджийската лопата Боеко спря Южен поток, Газпром с нищо не е задължен на тази страна и може да си помпи цените както му падне, за да си компенсира загубите от решението на Винету.
26
1
 
19
 
! Отговори
НЕ РЪСЕТЕ ГЛУПОСТИ преди 5 години
АКО ЗАПОЧНЕ ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ, ТОВА ЩЕ СЕ ПРАВИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ, А ТЕ НЯМА ДА НИ ГО ДАВАТ БЕЗПЛАТНО, НИЩО ЧЕ Е ОТ НАШАТА ЗЕМЯ.СПРАВКА - АМЕРИКАНСКИЯ ТОК ОТ МАРИЦА-ИЗТОК.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам , че скоро ще дойде видов ден да този хасковски *** и подобните нему членове на шайката.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая калинка още ли е на власт?
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През следващия сезон ще внасяме вече руски газ от Турция.Само дето Русия ще си го продава на Турция и няма да зависи от капризите на ЕС, а Турция ще си го препродава на нас.Сто на сто ще е по-евтин, ха-ха-ха
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Шистов газ" ?Неее, опасно е. Няма смисъл.А знаете ли, кое също е опасно ? Да нямаш пари, да си платиш парното, защото сметките вече са кокото една зплата .... ЕЙ ТВА Е МНОГО ОПАСНО.
21
8
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Според ЕВРОСТАТ, Русия ни продава най-скъпият газ в Европа, но за сметка на това имаме най-ниската цена за ел.енергия.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата зима, която беше много сурова в Европа, Германия внесе рекордни количества руски газ. Защо не ги внесе от многото си доставчици?
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината от крайната цена на газа е ДДС и акциз. ДДС-то е 20 %, акцизът - 38%Същото е и с горивата - бензин и дизел.Така че бюджетът прибира голямата част. Да свалят акциза и цената ще падне.
18
3
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
За какво сме ЕС едно цяло, като за едни външните условия ще са едни, а за други, други!?