Добрев: България води преговори за цената на газа

Несериозно е! Кворумът не зависи от ДПС, убеден е депутатът
Обновена: 30 сеп 2018 16:05 | 30 сеп 2018 15:47, Анисия Иванова
58
Добрев: България води преговори за цената на газа
Архив: Булфото

България води преговори с "Газпром" за цената на газа, който се доставя за страната ни, каза председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Тази седмица шефът на "Булгаргаз“ бе на преговори в Русия, това са преговори на техническо равнище", обясни той пред БНР и уточни, че за да има промяна в договора, трябва да се включи и министърът на енергетиката.

Според него от евентуално обединение на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ ще има съществени ползи.

Още по темата

"Ще се намалят разходите, бордовете, но погледнато от експертна гледна точка едно такова обединение може да даде възможност на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ да предлагат много по-гъвкави продукти. Ако тези две централи търгуват своята електроенергия заедно, те ще могат да постигнат много по-добри резултати, а и могат да се постигнат значителни намаления на разходите“, коментира Добрев.

Депутатът коментира и работата на парламента от последните дни. Добрев отхвърли твърденията на БСП, че от петък сме свидетели на коренно нова политическа ситуация в парламента, след като ДПС осигури кворум за провеждането на заседанието в замяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

"Това логически не е вярно, защото няма как да гласуваш отпадане на точката, ако преди това не си се регистрирал, т.е. тези две действия са точно в обратна последователност. Първо е регистрацията, а след това е гласуването на дневния ред. Ако погледнете броя на регистриралите се сутринта народни представители, ГЕРБ и Обединените патриоти с колегите от "Воля“ имахме достатъчно гласове и не ни беше необходима регистрацията на ДПС, за да започне работният ден. ДПС видяха, че ще има работен ден и решиха да се регистрират за разлика от БСП. Тези опити да се каже, че работата на парламента зависи от регистрацията на ДПС, просто са несериозни“, заяви той.

Добрев каза още, че ГЕРБ не се притесняват от предстоящия вот на недоверие в сферата на здравеопазването. "Мисля, че за първи път има идеи, които се обсъждат за здравна реформа. Тези идеи са до голяма степен разработени, съгласувани и вероятно това дава основание на опозицията за този вот на недоверие, но по-добре да има реформи и вот на недоверие, отколкото да няма реформи“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
В Германия е друго. Германия има инструментите да поставя тя цената на Русия- Газпром.Аз бих казал, че не е точно така. След условието което постави ЕК на Газпром да предоговори условията за доставка на газ за някои страни, се вижда заангажираността на ЕС към членките си. И тук е мястото Борисов да изисква от ЕС Газпром не просто да преразгледа условията, а да изравни цените си за ЕС.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕНАТА НА ГАДЗА ЩЕ СЕ ВДИГА ОЩЕ, ЗАЩОТО Е ОБВЪРЗАНА С ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА, А ТЯ РАСТЕ ПОСТОЯННО.И ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА БОРСОВИ ЦЕНИ.ОСВЕН ТОВА РУСИЯ ЗАПОЧНА ДА СТРОИ СТАНЦИИ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА ГАЗ НА СЕВЕР И ЗА ДА НЕ СТРОИ И ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ, НАПРАВИ ПЛАВАЩА АЕЦ.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах едно предаване по една от телевизиите точно за цената на газа и останах много изненадан когато казаха, че в момента ние купуваме от Русия на най-ниска цена. На въпроса на водещия защо тогава е толкова скъпо само смотолевиха, че има прекупвачи от които всъщност държавата го купува. Излиза че навсякъде и за всичко са се разположили "подходящите" хора които ни препродават всичко на цени изгодни само за тях.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия е друго. Германия има инструментите да поставя тя цената на Русия- Газпром. Германия никога няма да остави така , че да зависи енергията и, от Русия. Доставчиците са много.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
което ме навежда на мисълта ,че са купени от руснаците.То, че те навежда е ясно от коментара ти, но след като го твърдиш само с навеждане няма да стане, трябват и доказателства!? Имаш ли ги или просто си пишеш да не ти е скучно?
12
3
 
9
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
Всеки монополист поставя цената. А този който няма друг ИЗБОР ПРИЕМА.ТАКАВА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА В БЪЛГАРИЯ. От времето на соца.
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шеломов (Путин) е такава гад."Лукойл" не плаща данъци от 10 г.
10
1
 
18
 
! Отговори
Бас... преди 5 години
...държа, че до шест месеца газът ще се вдигне с още до 20%. Така цената на Газа ще стане около 40-50% по-скъпа. Тогава ще го видя какви ще ги говори и договаря? Пък и дълбоко ме съмнява хората да продължат да си плащат.
9
8
 
10
 
! Отговори
2+2 преди 5 години
Газпром е задължен от Европейската комисия да предоговори цените на газа с България и някои други страни, иначе рискува да бъде глобен десетки милионни за злоупотреба с монополно положение. Ако нашите смятаха да преговарят за по-ниски цени на газа нямаше предварително да вдигат цените на парното., което ме навежда на мисълта ,че са купени от руснаците. Няма да се учудя ако са вече милионери.
8
2
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Да приемат цената на газта, каквато я продават на немците и да мирясват.
7
6
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"Води преговори, за по-високи цени."Какво мога да кажа за този НЕН.ОРМАЛНИК??? Без думи... Преговорите се водят от Газпром, ако още не си схванал...
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрий се, бе и замълчи, защото не се знае какво ще гласуват втория път.
5
11
 
13
 
! Отговори
Къде е проблемът?! преди 5 години
Тръмпи ще ни изпрати втечнена газ - само да поискаме...Стига ссъс зависимостта от Кремъл!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Води преговори, за по-високи цени. Колко му е ? Само му казваш на скришно:- Абе братленче - ей ти милион долара, ей така, само да обмислиш. Ако направиш правилното решение, още 9 ще олучиш.И все пак - 10 000 000 долара, са си си 10 000 000 долара.;)
3
0
 
36
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Господин Добрев, бихте ли ни казали за колко ни продават газта руснаците в момента, та да си направим сами сметка с колко ни цакат нашите прекупвачи?
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да иска от Русия още по-скъп газ, за да се отблагодари за "совобождението" !Всеки русофил ще се съгласи да подкрепи по този начин "бръцката дружба".
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преговори ? БЕз алтернативи, няма преговори. Ама нали сме много големи любители на природаа, даже и не направихме излседвания, дали може и ние да добиваме газ., че изкочиха едни ЕКО терористи с расти и ямайски шапки, да протестират.