Добрев: България води преговори за цената на газа

Несериозно е! Кворумът не зависи от ДПС, убеден е депутатът
Обновена: 30 сеп 2018 16:05 | 30 сеп 2018 15:47, Анисия Иванова
58
Добрев: България води преговори за цената на газа
Архив: Булфото

България води преговори с "Газпром" за цената на газа, който се доставя за страната ни, каза председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Тази седмица шефът на "Булгаргаз“ бе на преговори в Русия, това са преговори на техническо равнище", обясни той пред БНР и уточни, че за да има промяна в договора, трябва да се включи и министърът на енергетиката.

Според него от евентуално обединение на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ ще има съществени ползи.

Още по темата

"Ще се намалят разходите, бордовете, но погледнато от експертна гледна точка едно такова обединение може да даде възможност на АЕЦ "Козлодуй“ и "Мини Марица-изток“ да предлагат много по-гъвкави продукти. Ако тези две централи търгуват своята електроенергия заедно, те ще могат да постигнат много по-добри резултати, а и могат да се постигнат значителни намаления на разходите“, коментира Добрев.

Депутатът коментира и работата на парламента от последните дни. Добрев отхвърли твърденията на БСП, че от петък сме свидетели на коренно нова политическа ситуация в парламента, след като ДПС осигури кворум за провеждането на заседанието в замяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

"Това логически не е вярно, защото няма как да гласуваш отпадане на точката, ако преди това не си се регистрирал, т.е. тези две действия са точно в обратна последователност. Първо е регистрацията, а след това е гласуването на дневния ред. Ако погледнете броя на регистриралите се сутринта народни представители, ГЕРБ и Обединените патриоти с колегите от "Воля“ имахме достатъчно гласове и не ни беше необходима регистрацията на ДПС, за да започне работният ден. ДПС видяха, че ще има работен ден и решиха да се регистрират за разлика от БСП. Тези опити да се каже, че работата на парламента зависи от регистрацията на ДПС, просто са несериозни“, заяви той.

Добрев каза още, че ГЕРБ не се притесняват от предстоящия вот на недоверие в сферата на здравеопазването. "Мисля, че за първи път има идеи, които се обсъждат за здравна реформа. Тези идеи са до голяма степен разработени, съгласувани и вероятно това дава основание на опозицията за този вот на недоверие, но по-добре да има реформи и вот на недоверие, отколкото да няма реформи“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Мафо преди 5 години
България водела преговори хахаах, бойко щеше да се види с тръмп на 5 очи хахаахахахЗаговри тръмп за наркотици и оп веднага 700 кила , опааа някой иска внимание а? бецеее хитра *** си :) хахахШшш българия да опука всички като тебе ще е най-добре и да позатворим няколко медии поне 3 мога да кажа веднага.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените са такива каквито каже Русия!Точка.
55
0
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ ДА ГО РАЗБРА? преди 5 години
ДРЪН-ДРЪН. И КАКВО КАЗВА ВСЪЩНОСТ - ЕДНО НИЩО. ПОЗНАТОТО БЛА, БЛА И ОЩЕ НЯКОЙ МИЛИОН В ДЖОБА НА И НА ДЖУКИЧ ОТ СНИМКАТА И НА БОКО И НА ЦЕЦО МУ - ВЪОБЩЕ НА БАНДЮГИТЕ С ВЛАСТ. СПАСЯВАНЕТО НА ЗАД НИЦИТЕ Е ГЛАВНАТА ИМ ЦЕЛ И СЪКРОВЕНА МЕЧТА. ЗАТОВА Е ЦЯЛОТО ТОВА ДРЪНКАНЕ НА ПРАЗНИТЕ ТЕНЕКЕТА
54
0
 
13
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
За мнението на бакалавърчето от платения университет в САЩ, специалист по европейски проекти, добре запознат с експерт по енергетика - I dont give a shit!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PO_ SMRADLIVA DYRJAVA NEMA I U AFRIKA DAJEZA BOGA BRAKQ BEGAITEE AKO IMATE 10 JIVOTA STOITE TAM
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE 22% A 90% A NE NAPRAVO NA MESTA VI KRADAT 300% VERVAITE MI POSMYTNO NE ISKAM V BG
51
1
 
14
 
! Отговори
УСА преди 5 години
Това е най-корумпираната страна в Европа! 22% от парите на хората се губят за рушвети
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E TO KATO AEC KOZLODUI NA IZXODA 80 FIRMI E NQMAT NAQDANE TOKA NA IZXOFDA NA AEC 2.5 CENTA ZA NARODA 20 STOTINKI E PUTIN LI VIE KRIV BE
49
8
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
"За какво сме ЕС едно цяло, като за едни външните условия ще са едни, а за други, други!?"Чугунените ватнишки кратуни, им е трудно да схванат за що иде реч и ми наслагали плюсове. А същността беше, за това, не Германия да купува евтин газ, а нас да ни юркат по" преференциални" тарифи. Ама имали дали!
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, този "експерт" едва изкарал бакалавър по културология няма гънки в празната главица, та да разбере за какво става дума.Кой го излъга, че разбира нещо, та да ни дава акъл?Не можал в продажна българия, където продават дипломи за лекари дори да си купи диплом за нещо повече от бакалавър по културология, се изживява като специалист по енергетика?!? Пълен смях!
47
3
 
18
 
! Отговори
месара преди 5 години
С тиква начело и калинки като този тепърва ще има да пращате, господа, и да подсмърчате как ще ги стигнем румънците, че и турците, скоро дори албанците. Дано това ви избистри мисълта и на изборите не запеете пак химна герб е без алтернатива.
46
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците никога няма да ни простят,че ги прекарахме с Южен поток! поне докато Боко е на власт!А къде са му на Тиквут,конекторите и хъбовете?
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме снимка на преговарящите, как лазят и целуват обувките на Газпром. Ще се прати на Тръмп и ще се публикува във фейсбук за всякакви коментари и мнения.
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си Първанов обратно в управлението,некадърници!
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимат се с Тръмп, а в същия ден лазят пред руснаците да им намалят газа. Двойна игра и двойни агенти.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CENATA NA GAZA NE E PIPANA OT 3 GODINI AMA KATO S TOKA MNOGO FIRMI NA IZXODA BE GOLQMA LAPACHKA DA VI .....TA
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете Първанов в управлението,единствения политик,който никога не се е издънил с нещо.И е истински патриот,а не фалшив.
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добива на шистов газ е опасен,вкарват се стотици токсини и радиоактивни вещества в дълбочина до 3000 метра под земята,а след това остава една пустиня,всичко измира наоколо,водата се отравя,почвата се отрява,ние сме много малка страна и не можем да си го позволим,къде ще живеем после?Чух,че тайно пак са дали разрешения на някакъв да дупчи в северна България, въпреки,че 97% от хората там са гласували против това,въпреки,че изследванията показват,че в България няма никаква вероятност да има газ,
39
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Безделян Лошев е седнал. При тези преговори или подписът ти остава върху договора, или мозъкът ти.
38
2
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А дека е *** на АКТИВИСТО ???