ГЕРБ не се бои от вот. БСП да си атакувало

Ананиев търсил диалог, тепърва започвало обсъждането
50
ГЕРБ не се бои от вот. БСП да си атакувало
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В събота БСП се закани, че внася вот на недоверие срещу правителството заради провал на правителството в сектор "Здравеопазване", но управляващите не се стреснаха.

Още по темата

"Вотът на недоверие не ни притеснява в никакъв случай", отсече зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на депутатите от партията Цветан Цветанов.

Според него реформа в здравеопазването трябва да има и всички го знаят.

Преди седмица здравният министър Кирил Ананиев представи двата варианта за реформа в здравното осигуряване. Първият предвижда демонополизация на осигуряването – НЗОК и застрахователите ще работят в конкуренция, като пациентът ще решава къде да отиде 8-процентната му осигуровка.

При вторият вариант, който търпи и най-много критики от БСП, задължителната здравна застраховка от 8% ще отива в НЗОК, а пациентите ще имат и задължителна застраховка към застраховател. Според разчетите на Министерство на здравеопазването тя ще бъде 12 лв. на месечна база.

За левицата обаче предложенията на МЗ са геноцид.

Цветанов пък успокои БСП, че предложената реформа не е внесена в Министерския съвет. Според него силната страна на Кирил Ананиев е, че първо е започнал диалог с всички заинтересовани.

"Има предложения и обсъждания, които в момента вървят с лекарския съюз, с болниците, с пациентските организации. Това е силната страна на днешното Министерство на здравеопазването - че не обсъждаме законопроект, който е внесен в Министерски съвет, а вариантите и ще бъде взето предвид абсолютно всичко, което би могло да оптимизира модела и окончателното предложение, което се внесе в Министерски съвет. Тогава също ще имаме възможност за обсъждане, както в Министерския съвет при съгласувателните процедури, така също и в парламента", заяви Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненка в зелено! Един чичко ще ми купи жабата......
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
41- СМЕЕ ЛИ ДА Я ЗАВЕДЕ НА КАКВИТО И ДА Е ПРОЦЕДУРИ, СЛЕД КАТО ГО ПОКАНИ ДА ИЗЛЯЗАТ И СЕ РАЗБЕРАТ КАТО МЪЖОВЕ.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен тези 12 лева, трябва да се вдигне и здравната осигуровка на 10 %Освен това държавните служители, МВР, АРМИЯТА съдебната систева, зепутатите и общинските служители ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ. НО ПОНЕЖЕ ТЕ С9А ВСЕ БАЛДЪЗИ И БАДЖАНАЦИ НА ГЕРБ - НАРОДА ЩЕ ИМ ПЛАЩА ПАК.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЛАЩАЙТЕ КАТО СТЕ ГЛУПАВИ.
35
3
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
Премиера да земе да заведе другарката "истина" нинова на СПА процедури, па може и да кротне!
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, да не окаже, че месечното си физическо и емоционално неразположение Нинова го демонстрира като пореден вот на недоверие. Ама Нинова, трябва ли цялата държава да живее в синхрон със твоя цикъл . Цикличните изказвания на пък на (п) резидента съмнително съвпадат с цикъла на вицето му, която сама по себе си е виц.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак повтарям за неразбралите къхи герберски рб бсп и прочие кухи *** - наливане на все повече пари в НЕРЕФОРМИРАНА здравна система е КРАЖБА ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ! Точка.Вдигане на вноска за здраве НЕ Е РЕФОРМА!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Щом не искат да плащат. Герб да въведе лично осигуряване на всеки. Парите от вноските му да се събират на карта само на него. Така е в богатите държави. Тогава ще ги видя тея отворковци, дето не искат да плащат с какво ще се лекуват :) Герб да види модела в Полша , САЩ и много други държави.
31
0
 
6
 
! Отговори
логично е: преди 5 години
БЪЛГАРИЯ--ИМА НУЖДА ОТ НОВА КОНСТИТУЦИЯ , СЪОБРАЗЕНА С ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМИ И ЗАКОНОДАТЕЛСТВО , КАТО РЕДОВНА ЧЛЕНКА НА ЕС И НАТО!ВСИЧКО --КОЕТО ПРОТИВОРЕЧИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО И НОРМИ ....Е НЕЗАКОННО И НЕВАЛИДНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКА ---ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ , И ДА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВНИ НЕРАЗБОРИИ ....ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО ЗДРАВНИТЕ ВЪПРОСИ!!!
30
12
 
7
 
! Отговори
Стар предприемач преди 5 години
предпочитам ГЕРБ пред БСП/ДПС
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 - не затова, а защото ЕВропейското право е над ВСИЧКИ МЕСТНИ ЗАКОНИ. Дори и над Френския ако щеш. Прочутия Регланет 679/2016 дори не е гласуван от Парламента - той направо започав да се прилага. Всеки български закон, който му противоречи, директно се отхвърля като нищожен. Законите ни могат само да допълват нещо прието от ЕП, но не и да го отхвърлят.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка една реформа се оценява минимум след 10 години. реформаторския блок използва за пропаганда здравната реформа, защото се видя, че за 10 години никой друг не се хвана да променя нищо в този сектор и той застина. Но навремето всички пищяха, когато се режеше живо месо.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тази логика НИКОЯ партия не може да предлага реформи. Защото в бъдеще никой няма да има 50 процента. ОСвен това реформите се правят за да облекчат бюджета, свързани са със структурни промени - и евентуално съкращение -и винаги намаляват популярността на упровляващите. Те обаче са жизнено необходими. Постоянно чувам призиви за намаляване на администрацията. Давате ли си сметка каква безработица ще стане при една такава реформа? с 20 процента ще скочи безработицата!
26
1
 
6
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО Е: преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО --Е НАД БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!!!/..просто защото самата "Българска Конституция" ---НЕ Е СЪОБРАЗЕНА С ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО И НОРМИ.../СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС---ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И СИНХРОНИЗИРА С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВНИ НОРМИ!!!!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е!!!!!!!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформа може да предлага партия или коалиция подкрепена с доверието на поне 50 проц.от населението а герб не е такава
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страните в които не се плаща има голямо чакане - с пет-шест месеца - например във Великобритания
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пернишките котараци ще ми решават кой, как и колко да плаща за здраве!!!! Вие съвсем изперкахте нагли герберунгели!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който не е доволен от предлаганите промени - трябва да предлага алтернативи. Всички са съгласин че моделът е лош, а като се тръгне към промяна от европейски ти - почват да пищяг. Единият модел е френски, другият - холандки, това са държави смятами за страни с водещо здравоопазване. Да, в тези страни се ПЛАЩА МАСОВО за здравеопазване, и въпреки това хората са два пъти по-доволни отколкото в България. Факт.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, няма да стане. Неграмотни сте! Вождът ви няма кадърни съветници! Да речем онази мъженствена Иванка... да пази Господ тая да ми определя живота!
20
1
 
3
 
! Отговори
Конституцията преди 5 години
е нещо което подлежи на промяна. Т.напр. като ни приемаха в ЕС приехме че и чужденци имат право да закупуват земя. Ставайки част от ЕС приехме много неща, които противоречат на Конституцията, но Европейското право е над Конституцията.