Йотова за реченото от Радев: "Единение" не се нуждае от тълкувание!

Има теми, по които трябва национален консенсус, смята вицепрезидентът
56
Йотова за реченото от Радев: "Единение" не се нуждае от тълкувание!
Снимка: БТА

Смятам, че думата "единение" не се нуждае от тълкувание. Тя е достатъчно красноречива и е достатъчно ясна и категорична. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира казаното от президента Румен Радев, след като участва в откриването на новата академична учебна година в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата

Според Йотова има няколко теми в нашето общество, по които трябва да има национален консенсус - от темата за сигурността, през темата за стандарта и живота на българските граждани, борбата със страшната мизерия и бедност, особено в някои краища на страната, с обезлюдяването и демографската криза.

Вицепрезидентът припомни, че за съжаление, "често пъти политиците си слагаме темата за демографската катастрофа, като "брошка" и я използваме в предизборната си кампания, но реално нищо не правим".

"В по-отдалечените краища на България в момента няма хора, има цели запуснати села и ако преди години това беше характерно за Западна България или за Североизточна, сега, за съжаление, същата е ситуацията и по нашата южна граница", заяви Илияна Йотова.

Според нея именно това са проблемите, по които трябва да има разбирателство и те не търпят политически и партийни различия.

"И когато и да има избори, каквото и правителство да управлява, която и да е политическа партия да състави правителството или коалиция, трябва да продължава по теми теми, именно с националния консенсус. Иначе, кризата, която настъпва в държавата ни, започва отново след едно успешно председателство, и България отново може да се върне в периферията на Европа", коментира вицепрезидентът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари