Депутат от БСП: Майките на деца с увреждания бяха излъгани отново!

Темата в "Денят ON AIR" коментира депутатът от БСП Виолета Желева
Обновена: 4 окт 2018 21:29 | 4 окт 2018 21:20, Красимир Ангелов
14

Майките на деца с увреждания напуснаха срещата с народни представители и министри днес, в която трябваше да бъдат обсъдени проблемите им. На срещата присъстваха министри, омбудсманът Мая Манолова и народни представители от ГЕРБ, БСП и ДПС. Родителите са категорични, че крайният срок - 1 октомври, е минал, но реформа няма, нито закон.

Още по темата
"Срещата беше скандална, защото след всички подобни срещи, майките очакваха един конкретен отговор, а не получиха такъв. Как ще залегне това, което те искат, в Закона за социалните услуги? От срещата днес разбрах, че има наченки това да стане в отделен закон, но нищо не се знае. Майките днес бяха излъгани. Те получиха само една сума от 150 млн. лв., но за какво - никой не знае", коментира депутатът от БСП Виолета Желева в предаването "Денят ON AIR".

По думите ѝ не може да се приписва "политически цвят" на нито една майка, която се бори срещу несправедливостта в държавата.

"Нямаше представители на ГЕРБ при протестиращите майки. Може би не могат да ги погледнат в очите. Ако не седнем и не работим заедно, няма как да има положителни резултати. Обществото е много разделено, не само в този случай, виждаме го всеки ден", обясни пред Bulgaria ON AIR социалистката.

Тя е на мнение, че майките на деца с увреждания бяха излъгани от управляващите за пореден път.

"Всяка година парите за министерствата се увеличават, но няма никакви реформи. Една майка днес на срещата каза, че няма право да избере училището на детето ѝ, защото то се разпределя служебно след 7-ми клас. Пари за детето има, но те отиват в училището. Не искаме децата с увреждания да бъдат разглеждани като инвалиди. БСП ще подкрепи майките в техните протести", допълни още Желева.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ники Джиков преди 5 години
Доо 11БрауСистемата ги убива! Да я разтурим???
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не били децата им инвалиди! А какви са тези деца? Какъв е техният статус? Ако бъдат назовани като олимпийски надежди, бъдещето на страната или нобелови лауреати по-добре ли ще им звучи? Ако интелекта на децата им е като на другите тогава защо вдигат тази врява пред парламента? Приемане, че децата им са в норма и да се разотиват който от където е! Не стига, че са досадни вече, но и с претенции!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Училищата и дневните центрове им гледат децата докато тези се правят на протестърки. Получават пари от държавата, един път като им отглеждат децата докато се вихрят по медиите. Получават в същото това време като лични асистенти пари, но не било достатъчно и като може защо да не рекетират държавата още. Но държавата сме ние гражданите и данъкоплатците. Ще позволим ли да иска без да дава. Какъв е приносът на тези гласовити женици за общото благо, та така алчно посягат на него?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата ги убивала! Хранилка е системата, но са ненаситни и искат още. Виждаме едни и същи лица.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7 Думата "инвалид" в последните години се счита за нещо обидно, долно и пр. и не се използва. Това е все едно да кажеш "не-гър", а или "май-муна" а не афроамериканец. по същият начин не говорим за слепи хора, а за незрящи. За майките е обидно да говорим че децата им са инвалиди или сакати - те са с увреждания.
8
1
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Абе тая Виолета Желева откъде пада ?! Именно БСП насъсква майките за тези протести .А БСП къде беше през годините и след като знаеха проблемите ЗАЩО ДОСЕГА НЕ ГИ РЕШИХА,когато имаха толкова години за това ?!А на всички вас БСП-ари как не ви е неудобно да гледате тези майки в очите,защото през многото години кога бяхте на власт не си мръднахте пръста за тези проблеми ?! Спомнете си къде бяхте наблъскали децата и лицата с подобни проблеми и какви грижи полагахте за тях,но имате къса памет !!!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго не съм и чакал където се завре бивш комунист от БКП и настоящ пишманагент на нелегално ДС нищо освен измами не става
6
0
 
8
 
! Отговори
Не можах да разбера преди 5 години
Детето има увреждания, но майката не желае то да бъде считано за инвалид?!
5
1
 
22
 
! Отговори
Яхнали метлата - БКП преди 5 години
Комунистите бяха 10 г. на власт след 1990 г. Да сте чули да са направили нещо за хората с увреждания? НЕ, НЕ и НЕ.Знаят само да крякат и да настройват хората срещу ГЕРБ.БКП/БСП няма никакво право на критики, след като не направи абсолютно нищо за тези хора, когато беше на власт и имаше безброй възможности досега. Последно бяха на власт 2013-2014 г. Е, и??? По това време грижите им бяха умопомрачителни. Направиха мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв.Браво, БКП!
4
1
 
16
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Туй рижавкото, още има време да се пусне в някой филм 18+ и после да подари хонорара на майките. На нещо такова му викам помощ и загриженост.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като нямат цвят защо БСП ги е яхнало да си прави ПиАр ?
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не ги лъжат и занапред да фнимават за кого ще гласуват!
1
3
 
20
 
! Отговори
Тийн преди 5 години
А какво означава БСП?