Нова агенция ще се бори с катастрофите. Нужна ли е?

Министерство, КАТ, АПИ, закони... Защо е нужна и агенция?
Обновена: 10 окт 2018 06:23 | 9 окт 2018 22:11, Боряна Павлова
44

4379 гледания   |  Още видео

Няколко дни след трагедията на пътя край Своге на заседание в Министерския съвет правителството реши да бори войната по пътищата със създаването на нов орган, който да поеме контрола и политиките в областта на пътната безопасност. Утре ще стане ясно кой ще управлява тази нова агенция за борба с катастрофите, какъв ще е съставът ѝ и как ще функционира.

"Имаме пътна инфраструктура, която има администрация, закони и трябва да отговаря за пътя. Имаме Министерство на вътрешните работи с хора, които да отговарят за контрола по пътищата, имаме Министерство на транспорта, където трябва да отговарят за водачите. Не виждам точно какво ще прави тази агенция" заяви в "Денят ON AIR" бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев.

Още по темата

По неговите думи такава агенция означава повече и ненужна администрация.

"В законите, които се създават за правилата по пътищата, винаги има вратички, чрез които виновниците се измъкват и по никакъв начин те не се стимулират от държавата да спазват правилниците. Всеки прави на пътя, каквото си иска", коментира пред Bulgaria ON AIR пътният капитан на движение "Кан Аспарух 681" Георги Коларов.

Според Алекси Стратиев административните наказания трябва да бъдат много осмислени, за да се дисциплинират нарушителите. По неговите думи шофьорите трябва да знаят, че когато нарушават закона за пореден път, ще има много тежки санкции.

Той коментира още, че трябва да се променят нещата на пътя, подготовката на водачите, да се обърне внимание на техническите прегледи, тоест на всички неща, които съпътстват пътната безопасност.

Според Георги Коларов новите шофьори се учат само да тръгват и да спират и като се научат да го правят, им се дават книжки. По неговите думи те също са опасни.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До днес знаех за 69 държавни агенции и комисии. От днес стават 70 /а може и повече/. Какво правим - откриваме нови работни места или имитираме, че служителите ще работят повече? Не вярвам!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
?! преди 7 месеца
Има ли нещо нормално в нашата държава?
40
0
 
4
 
! Отговори
ОТ ПРОВИНЦИЯТА преди 7 месеца
ГЛЕДАТ ДА ОТКРИЯТ ОЩЕ И ОЩЕ "РАБОТНИ" МЕСТА

ЗА НОВИ СОФИЙСКИ ЧИНОВНИЦИ,

ТА ВМЕСТО 400 000, ДА СТАНАТ ПОНЕ 500 000

А В НОВА ЗЕЛАНДИЯ МИНИСТЕРСТВАТА СА СРЕДНО ПО 350 ДУШИ
39
0
 
4
 
! Отговори
Дикембе Мутомбо преди 7 месеца
Естествено, че трябва да тъпчем още администрация- тя се финансира, има бюджет, ръководство, под шапка на министерство. Кой ше ти дава пари за реална превенция...
38
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 7 месеца
Кастратиев е прав. Няма нужда от агенция, в която не е назначен той, като председател.
37
1
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
Поредното разплуване на гниещия труп наречен държавна администрация! Колко още държавни агенции трябва да изхранваме за да се стигне до очевидния извод, че проблема по пътищата са кражби, корупция, абдикирало МВР, некадърни проектанти (да направиш магистрала до бунище и при втора верижна катастрофа на същото място да обвиняваш мъглата) и тоталната липса на контрол при издаване на книжки? Поредната нищо неправеща пародия на агенция.Не я искаме, накарайте сегашните да работят или ги махайте и тях!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нека да открият нова, но да се закрият и освободят служителите от КАТ и "Пътна инфраструктура". В противен случай става контрол на контрола. Хората казват, ако искаш да не се свърши някоя работа - създай комисия!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никой не може да се пребори с Ганьо тръгнал на път!НИКОЙ!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хората развиват искуствения разсъдък , по този начин камерите щракат всяка кола, сверяват според номера дали има застраховка и данъци, определя дали шофьора е с колан и дали не е с превишена скорост, после праща снимката с данните на един служител , който да удостовери нарушенията и - Ха, честито! И служителите даже няма нужда да са 20-заплатници.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как да има работници и да развиваме индустрия- всеки който може бяга, а който го мързи да бяга си търси някоя службичка.
32
1
 
9
 
! Отговори
NoName преди 7 месеца
Поредната хранилка... Не е нужна Агенция а Превантивни мерки!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди да закрием държавата трябва всички да работят в държавната администрация! Трябва да има агенция на агенцията на агенцията и разцвет на бюрокрацията!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Из Законите на Паркинсън:
-Всяка една администрация се стреми да нараства. ( Ежегодно с около 6%.)
- когато една администрация надхвърли 1000 души, това, заради което е създадена не е нужно вече да съществува.Тя ще продължава да действа сама за себе си.
29
0
 
6
 
! Отговори
Реге преди 7 месеца
Само бюрокрация която *** пари и нищо не прави
28
1
 
9
 
! Отговори
kvazi преди 7 месеца
Отчитане на дейност, нищо повече. Ако някой е искал да променя нещо, щеше да го промени отдавна.
27
0
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 месеца
Крайно време е Живково създадената структура КАТ да се закрие!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
SPS преди 7 месеца
Тези вече ще оправят пътищата и ще направят магистрали.Ще успеят да въведат закони за движение които всички да спазват.Назначаваме ги.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно Лилето ще я оглави, като свърши европредседателството /този пост май още си седи/ и тя си бърка в носа без работа, та Боце ще и намери сега
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е как да не е нужна. Избори наближават и трябва да се устроят нали хора на държавна хранилка.
Само че с толкова много кръвопиици, кой ще работи НЧ вече не се знае.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А така - контрол, на контрола на контрола.