БСП и ГЕРБ в пореден сблъсък за хората с увреждания

Вие лъжете хората, скочиха от опозицията към управляващите
10 окт 2018 12:15,
11
БСП и ГЕРБ в пореден сблъсък за хората с увреждания
Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и БСП за пореден път се скараха заради исканията на майките на деца с увреждания.

Този път "червените" настояха Закона за личната помощ да бъде разглеждан днес в Народното събрание, вместо да се бави. Управляващите обаче контрираха, че има подписано споразумение между правителството и протестиращите от вчера, с което е решено Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ да се обсъждат и приемат в пакет.

Още по темата

"Нищо не пречи законът да бъде приет на първо четене сега, с което всички да покажем отношението си към това, което искат хората на улицата. Вие лъжете хората с увреждания безобразно и няма да приемете този закон", обвини червеният Антон Кутев.

Депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова пък скочи, че това е поредният PR ход от страна на левицата. "От вчера има нов момент по отношение преговорите по приемането на законодателството за хората с увреждания. Искането законопроектите да се гледат в пакет не е само на ГЕРБ, а и на протестиращите майки", отсече Ангелова.

Въпреки подписания вчера план за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания, родителите тази вечер отново излизат на протест. Той е под надслов: "Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов" и започва в 17:30 ч. пред Министерския съвет.

А в плана за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания, подписан от финансовия и социлния министър, се посочва, че на 11 октомври проектът на Закона за хората с увреждания ще се разгледа на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания. На 16 октомври той ще бъде разгледан в Националния съвет за тристранно сътрудничество. На 17 октомври ще влезе за одобрение в Министерския съвет и на 19 октомври ще бъде в Народното събрание.

Като втора стъпка в плана е Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ да се обсъждат и приемат в пакет от Народното събрание. Третата стъпка е да бъдат създадени условия за приемане на Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ до средата на декември 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 8 И аз това казвам, ама протеста вече е за смяна на системата.Демек да се върне соца , щото тогава били много добре.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А леле,от тези увреждания и аз ,получих увреждане,а стига бе хора!Никой на никого не е длъжен!Вярно не ви е лесно,но да искаш други да са ти виновни,а стига!
7
4
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе да попитам : по времето на бсп имаше ли хора с увреждания, и ако да, тези хора и родителите им, имаха ли проблеми, добре и подсигурено ли живееха ? тия (майките) дето системата ги убивала, правят нещо отвратително - изнудват държавата с недъзите на децата си (децата разбира се не са виновни), за лични облаги - телефонче, теливизорче, екскурзийка,........, но пари за цигари и бира имат!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ги разиграваха цяло лято майките на децата с увреждания. Накрая се изнизаха като мокра връв покрай тях и отидоха да ваканцуват. Сега пак протакат. Пожелавам им децата им да се раждат с увреждания.
5
6
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 1 Не е вярно че БСП си трае относно случая с Виктория.Напротив. Настояваха случая да се реши бързо.Ако не бяха БСП убиеца нямаше да бъде хванат. Така де. И БСП помогна. Хи, хи..!
4
2
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Тия от БСП и майките на деца с увреждания вече досадиха с безумните си искания. Засрамете се.
3
3
 
3
 
! Отговори
аник преди 5 години
Абе и на ГЕРБ и на БСП еднакво им пука за хората с увреждания.Работата е кой да грабне властта да има лапане за тях а другите вълци ги яли. БСП бяха на власт какво направиха за тези хора и изобщо за народа.ГЕРБ колко години е на власт ако искаха щяха да направят.ДА ама НЕ казваше един човек лека му пръст.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха Греб да се срине и БСП се намесва и поема огъня върху себе си! Волен с неговата Деница и телевизия Калфа се опитва тези дни да прави същото!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са в тайна коалиция с ГЕРБ.БСП трае относто случаят с Виктория Маринова, значи играят заедно под масата.