Цветанов: Подкрепяме промeните за повече справедливост!

Обществото да е по-щадящо в оценките за институциите, призова той
Обновена: 10 окт 2018 14:34 | 10 окт 2018 14:30,
61
Цветанов: Подкрепяме промeните за повече справедливост!
Снимка: БТА

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ще бъде подкрепена всяка една промяна в законодателството, която ще доведе до повече справедливост.

Коментарът му идва след като заради зверското убийство на Виктория Маринова Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" предложи да се направят промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3, ако подсъдимият си признае вината.

Още по темата

"Всяка една промяна, която е за по-добрата справедливост, ще бъде винаги подкрепяна, защото смятам, че това е наше задължение. И винаги подобни тежки осъдителни присъди би трябвало да имат и съответната превантивна дейност", каза Цветанов, но добави, че трябва прецизност при всяка промяна в законодателството.

Той подчерта, че и сега извършителите на престъпления могат да понесат строгостта на закона.

"И към настоящия момент, когато имаме достатъчно годни доказателства и когато има извънредно тежко престъпление, извършителят може да понесе най-тежката строгост на закона и може да бъде с осъдителна присъда, която да съответства с извършеното деяние от него", посочи Цветанов.

Той поздрави родните и германските власти заради съвместната им усилена работа по залавянето на извършителя на убийството на Виктория.

Настоя и обществото да бъде "по-щадящо в оценките си за работата на институциите и професионалистите, които работят денонощно. Това уронва престижа на институциите и създава недоверие в обществото", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗСКРИХА ЛИ КОЙ УБИ шефа на компанията за млечни продукти "Лактима" Петър Христов? Христов е имал намерение да прави анти герб проект партия .
50
0
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 5 години
Нищо не подкрепяйте, просто си идете с мир!!!Каквото можахте о *** х т е - стига толкова.Никакво щадене пазарлъци и уйдурми- оставка и затвор!!!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществото да бъдело по щадящо -ЗАЩО питам -за да вършите по -безпощадно далаверите ли .Обществото не трябва да е щадящо а безпощадно към глупустите на властта
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Павретилтвсото на ГЕРБ вкзърсеи скданлнаия перокт за помнреи в Нкаатезлано-процаесуинля ккодес (НПК), с кйото се дкпсоуа зрджаеъанто на човек да остваа в тйана цлеи 48 чсаа. Проукраатурта ще мжое да оаквтза на аесрнатта пвраото му да се одаби на ктоого пжеолае. Перадлга се октаз за уодемвяване дори при зрдъаанже на дтее - до 24 ч. Така дрои майакта мжое да не нуачи цляо денонощие, но пък здъжаилтелно ще тбрява да се уеводми Джрhttps://segabg/category-first-page/kabinetut-iska-arestite-da-ostavat-tayna-48-chasa
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е най гнусната партия в България, докато я има българите бял ден няма да видят.
46
2
 
6
 
! Отговори
Мопс преди 5 години
Подкрепяш само на думи!Променете законите и накажете наглия ***=убиеца на Виктория от Русе,така ще има повече справедливост,ще се респектира престъпността.В България и посред бял ден не е безопасно за по-слабите физически жени и деца.Какво мисли по въпроса Цв.Цв.,лесно е да се прави на мъж пред пресата май?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какво пише в Афера и каква ще е тази "справедливост",да натикват хора в килия,без доказателства - "ДИКТАТУРА! ГОТВЯТ 48 ЧАСОВИ АРЕСТИ В ТАЙНА! ИЗБЕРЕТЕ САМИ ГЕРБЕРАСТИЯ, ИЛИ СВОБОДА!"
44
1
 
11
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо и как допуснахме в последните почти десет години, България да се "управлява" от простотията?!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тогава да влезне доброволно в затвора ,след като ще има справедливост да започнат от себе си
42
1
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Бойко ви работи здраво, двоено по-скъп данък за тези дето имат повече от едно жилище.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз смятам че затвор за такива лъжци и крадци е нищо На стадиона и на живо разстрел - да се вижда как се постъпва с предатели на България !
40
2
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
СПРАВЕДЛИВОСТ ПРИ ГЕРБ?! ЦВЪКИ КРИВОГЛАВИЙ ЯВНО Е ПСИХЯСАЛ !!!
39
1
 
15
 
! Отговори
М даа преди 5 години
ПОВЕЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА КОГАТО ТИ И БОРИСОВ ВЛЕЗЕТЕ В ЗАТВОРА .. ВРАГОВЕ НА НАРОДА....
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИскамеНе ми казвай, че ти никога нищо не си откраднал. Че не са те хванали, е друг въпрос.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако питаме патриотите, на всеки виновен за нещо, да му се издава доживотна присъда. В основата на това тяхно желание стои АГРЕСИЯТА. Агресия, която самите ОП носят в себе си, но я завоалират под претекст, че е за благото на народа.Управляващите могат и смъртна присъда да искат, тях не ги съди никой за нищо. Техните деяния се прикриват.
36
2
 
7
 
! Отговори
k преди 5 години
нашите храбри полицай и пр. "органи" са на място само когато става дума да ни изрекетират за някое пътно нарушениеТези корумпирани *** са курназ само когато знаят че насреща им е честен и невъоръжен човек, който могат да мачкат и рекетиратКрайно време е на честните хора да се разреши да носят оръжие, защото тези наши "органи" са просто банда престъпници на държавна хранилка !
35
1
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Кви институции ве ??? Мафията герб от кога е ,,институция,, ? Ти няма ли да ходиш у затвора при Северинчо ??? Два съдебни състава та осъдиха .Кво прайш там ? Ако институциите си вършиха работата щеше да си у затвора
34
0
 
10
 
! Отговори
брейии.... преди 5 години
Вече долавям тенденция ,че не трябва да се говори против институциите ,обществото трябвало да е търпеливо ,това е повтаряне на Симеонови рефрени ,че не може да се говори така срещу политици ,защото се рушала държавността --- А може политика преди избори да говори , него едно ,а след избори да прави съвсем друго ,и на-туй отгоре народа да си мълчи ,че на него не му е приятно да бъде хулен и понежи е на много висок пост иска и да може да съди всички който пишат и говорят против него....
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политици *** долни,лицемери вашта м...как се правят на луди.до гражданска война ще ни докарате гадове .
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До подкрепящите смъртното наказание: Добре, подкрепяте смъртното наказание, а съгласни ли сте то да бъде приложено на вас? Или тук важи старият принцип на лицемера - наказание, но само ако е за другите?ПП. Да, знам, знам, не сте крали, не сте убивали, това го знам. Въпросът е принципен.