Поскъпването на газта роди митове, цените не хвърчат

Засега приходите и разходите вървят добре, отчете Муравей Радев
Обновена: 11 окт 2018 12:43 | 11 окт 2018 11:30, Красимир Ангелов
22

Икономичестият растеж се забавя, газта поскъпва, но цените не хвърчат. Такъв извод направи бившият финансов министър Муравей Радев в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Засега приходите и разходите към бюджета вървят добре. Очаквам дори да нямаме дефицит. Вероятно ще бъде по-малък ръстът на икономическия растеж. Редица институции предвиждат забавяне на световния икономически растеж, тъй че и нас ще ни застигне", отбеляза бившият финансов министър Муравей Радев.

Президентът Румен Радев призова бюджетният излишък да се изхарчи прозрачно, но след обществено допитване. Според госта обаче това ще предизвика много нагорещен обществен дебат, който не знаем докъде ще стигне. Трябва да се внимава с подобни предложения, защото винаги става беля, изтъкна още той в "България сутрин".

"Трябва да се изтрие дефицитът, който е заложен в бюджета. А ако има излишък, то трябва да се похарчи за еднократен разход, а не за продължителни, като увеличението на заплатите. Вдигането на тавана на пенсиите го приветствам, защото то дава адекватна пенсия на този, който се е осигурявал по-добре и по-дълго време. Не приветствам вдигането на максималния праг на осигуряване. Това ще донесе утежнения върху бизнеса, а именно той създава икономиката. Да направиш такава стъпка и то без да попиташ бизнеса, далеч не е най-доброто", подчерта Радев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият финансов министър посочи още, че с поскъпването на газта се родиха митове.

"Единият е, че цените на стоките хвърчат нагоре. Да, ама не. Ще се увеличи цената на парното и вероятно някои стоки, за които се харчи много газ. Но това увеличение ще бъде в рамките на 1-2%. Толкова малко увеличение може да бъде поето от печалбата на бизнеса. Доходите растат няколко пъти повече от разходите. Но забогатяването не се чувства, защото нашата стартова база е изключително ниска", заключи Муравей Радев.

Какво още каза той вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
Команиз патреот преди 5 години
До дебел депутат Глупости, в България се живее ужасно.Всеки уикенд народа задръства пътищата, защото е тръгнал я за Гърция, я за Турция да го нахранят без пари по тамошните курорти.Оня ден слушам колежката, която се оплаква, че заплатата й е много малка.Даваше съвети на нейна позната от къде да си купи скариди.Хората нямат пари за хляб, ядат скариди.До тука ни докара тая демокрация.
17
0
 
3
 
! Отговори
AnimalPlanet преди 5 години
Що канят разни екзотични екземпляри да коментират по телевизията ?Явно това вдига рейтинга.
16
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
М. Радев изобщо ходи ли по магазините? Всички търговци,особено в хранителните магазини лека полека и тайно и явно са покачили цените!
15
2
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
На тоя при Костов не случайно му викаха Муравей КРАДЕВ!
14
0
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Мравояд Всеядев има предвид, че цените на Ламборгини, Майбах и хотел Риц не са се вдигнали.
13
1
 
13
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
всичко е долна пропаганда , в България се живее прекрасно :)
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев пипа в дефицита на кралят слънце и ще се опари!Не може да пипа в чуждата каца, как свещеният ще излиза и ще казва как дава 50 милиона на някого си ако ги няма???
11
0
 
4
 
! Отговори
да преди 5 години
Радев ги разбира нещата, обаче не е точно така, както го казва. Той също страда от прекалено възприемане на политиката на остеритет и преохлаждане на икономиката.
10
1
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 5 години
и най големият мит е ,че хляба стана от 1,04 за 700грама -на 1,47лева=40%
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те не хвърчат а направо се изстрелват със скоростта на светлината. От кой нафталин го изровихте този крадец, лапал с голямата лъжица по време на приватизацията. Само крадци каните в предаванията си.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заблуждават ни, че нямало скок на цените, за де повишат МРЗ и пенсиите.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само депутатските кюфтета в парламента не са поскъпнали и затова депутатите си мислят, че всичко си е по старому.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое не хвърчи? От вчера хляба ми е вече 1.15. А преди го купувах за 1.05. И още се очаква да поскъпне от догодина.
5
15
 
8
 
! Отговори
Руски империализъм преди 5 години
Агентите на Русия са отново на ход! Цената на природната газ , електроенергията и горивата направиха България ПУСТИНЯ! Олигарсите обаче са на хранилка и не им пука за народът БЪЛГАРСКИ! Време е за Пиночет.
4
2
 
31
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Хляба оня месец 0,67 стинки сега 0,87.ГО от 175 лв. сега 260 лв..Още 10% от Нова година.Ток от 60 лв миналата сега 71 лв.За гориво да говорим ли?Домати 5 лв?Ще дойдат и новите на парното края на октомври средно за страната с 15% повече?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще добавя към 2-ри - по-високи данъци, осигуровки, задължителни застраховки, отопление, горива.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-ин Радев, хляба от 1.15 лв за 750 грама в момента е 1.44 лева, киселото мляко от 95 ст. за 400 гр, сега е 1.09, прясното от 1.89 за л - 2.09 ще спра тук. Това е над 20% увеличение на стоки от първа необходимост. Защо говорите глупости? Нито сме слепи, нито ***!
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един поддръжник на статуквото!Цените не хвърчат ли?ВСИЧКО ПОСКЪПНА. И не спира да поскъпва.Тоя на коя планета живее?