Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!

И той като Борисов изрази недоволство към критиките срещу нас
11 окт 2018 19:27,
89
Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов застана зад министър-председателя Бойко Борисов, който явно изрази недоволството си към негативните коментари, идващи от Европа, свързани с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Вчера, след среща с посланици, Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Премиерът бе недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

Още по темата

"Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с чуждите посланиците в България, в крайна сметка, някой, някога, в 30-годишната нова история на България, трябва да каже на тези "разбирачи" по всичко от Европа, че трябва да бъдат внимателни с България, която не познават", коментира днес Симеонов в Казанлък, цитиран от "Фокус".

Той настоя и че в България ограничение на свободата на словото няма.

"Имаше едни изказвания, които даваха лоши квалификации на нашата родина, които няма как да приемем. Имаше мнения, свързани със свободата на словото в България, с поставяне на журналистиката под зависимост, а истината е, че журналистиката е зависима единствено от собственика на съответната медия, в никакъв случай не е от правителството или който и да било друг. А за свобода на словото да не говорим, България е царството на слободията на словото, на словоблудството", отсече Симеонов.

Вицепремиерът е категоричен, че българската полиция си е свършила отлично работата по разкриването на зверското убийство в Русе.

"В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, и за четири дни това зверско убийство бе разкрито, въпреки че извършителят буквално за 24 часа е напуснал България. Мисля си, че няма такова място в България, където да не може полицията в рамките на един час да влезе и да си свърши работата", каза още Симеонов.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там.

"Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни и в крайна сметка, никой да не си мисли, че България по отношение на етническите проблеми е зле. Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол", заключи Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво става с поръчковото убийство на Виктория? Някой ще разследва ли правителството? Защо не се допуща независимо разследване от вън?
11
6
 
8
 
! Отговори
КАЗУС преди 5 години
Както казва 1 - стискайте палци .Ама ще е Трудно , ще ги отрежат - ГЕРБ даде АПИ на договор за 65 години . БЕХ се държи от Турска Фирма за 50 години . АЕЦ Козлодуй е Офшорна Компания .От всичко това се наблюдава Капитал от ИДИЛ ограбен чрез Убийства като в Германия , и доктор Менгеле . Пазете се , затваряйте си Устите .
10
5
 
20
 
! Отговори
V преди 5 години
Тази година напрежението почна от рано .Май замириса на предсрочни избори .Още не е дошла зимата и големите сметки и вече е кучан ;) Май накрая ще трябва сами да управляваме България щото тия с костюмите не биха направили нещо за народа .Трябва си народна партия щото ченгеджийско костюмарските имат други приоритети ;)
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко в БГ е един огромен фалш.Живеем в подменена реалност.
8
4
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Само на мен ли ми се струва, че нашите управляващи имат сбъркано мислене ?Според мен нашите управляващи ТРЯБВА да се сърдят на Запада, че ни принуждава през последните 20-30 години, да даваме привилегии (не права !) на ромите и вследствие на това утроихме броя им, и ги направихме нагли.НЕ трябва да се сърдят, че Запада за пръв път настоятелно поиска от властите в България да се задействат активно. НЕ трябва да се сърдят, че световните медии поставиха под съмнение свободата на словото у нас.
7
5
 
21
 
! Отговори
Ми не така преди 5 години
Ми не така, то и народа така вика.Ей го на, повишаване на ток, парно, води, данъци.*** не така.Не ама да!Друго си е евтиният ток от Козлудуй да не отива при народа.Друго си е народът да финансира застрахователи - едни момчета с бухалки, нали затова им дадохме "амнистия" на криминалите при демокрацията., да имаме шпиц команди.Друго си е народа да няма Южен Поток.Друго си е такса при нотариус да е 150 лв., нищо че в САЩ е ДЕСЕТ ДОЛАРАДруго си е 60% да плащаме загуби вода.Друго си е Сградна
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицепремиерът Валери Симеонов застана зад министър-председателя Бойко Борисов, ....Ами те всички петриоти застанаха "зад него". Преди изборите говорят едно после друго.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиоти нагли крадливи! Вие ли разбирате от цивилизация и държавност, повече от европейците? Вижте в какво мафиотско блато превърнахте държавата ни.
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брави, Суджука ще ги награди с пържолка. Верни кученца.
3
5
 
18
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Реакциите навсякъде са негативни, защото хората ги е страх и не ви вярват.. какво се правите, че не го знаете?
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуделчетата на Тиквата лаят,, а щото усещат че той си отива, а с него и те.
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стискайте кокала па ленца, защото малко ви остана.