Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!

И той като Борисов изрази недоволство към критиките срещу нас
11 окт 2018 19:27,
89
Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов застана зад министър-председателя Бойко Борисов, който явно изрази недоволството си към негативните коментари, идващи от Европа, свързани с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Вчера, след среща с посланици, Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Премиерът бе недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

Още по темата

"Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с чуждите посланиците в България, в крайна сметка, някой, някога, в 30-годишната нова история на България, трябва да каже на тези "разбирачи" по всичко от Европа, че трябва да бъдат внимателни с България, която не познават", коментира днес Симеонов в Казанлък, цитиран от "Фокус".

Той настоя и че в България ограничение на свободата на словото няма.

"Имаше едни изказвания, които даваха лоши квалификации на нашата родина, които няма как да приемем. Имаше мнения, свързани със свободата на словото в България, с поставяне на журналистиката под зависимост, а истината е, че журналистиката е зависима единствено от собственика на съответната медия, в никакъв случай не е от правителството или който и да било друг. А за свобода на словото да не говорим, България е царството на слободията на словото, на словоблудството", отсече Симеонов.

Вицепремиерът е категоричен, че българската полиция си е свършила отлично работата по разкриването на зверското убийство в Русе.

"В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, и за четири дни това зверско убийство бе разкрито, въпреки че извършителят буквално за 24 часа е напуснал България. Мисля си, че няма такова място в България, където да не може полицията в рамките на един час да влезе и да си свърши работата", каза още Симеонов.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там.

"Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни и в крайна сметка, никой да не си мисли, че България по отношение на етническите проблеми е зле. Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол", заключи Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
До ДО 74 и реалистСтана така, защото преди това не можеше да се излезе от България. Ако можеше през 80-те от България щяха да останат не повече от 2млн
71
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Ами то е близко до ума, че в посолствата и на запад отдавна НЕ ВЯРВАТ НА ИНФОРМАЦИЯТА, която им дават управляващите в България и си я събират сами !!!Само много прости селски тарикати, могат да си мислят, че са "преметнали" западните "балъци" щом онези си мълчат. За лъжливото овчарче приказката не са ли им я чели на Борисов и Симеонов ?!В БЪЛГАРИЯ ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ, КОРУПЦИЯ, БЕЗДЪРЖАВНОСТ, които са в резултат от преплитането на политика, медии, правосъдие, организирана престъпност!
70
2
 
3
 
! Отговори
ДО 74 и реалист преди 5 години
не ти ли се струва,че корупцията,олигарсите,разрухата,беднотията,бягството на млади кадри,застаряване на населението и т.н.дойдоха като ни наложиха така наречената демокрация.прочети планът РАН и мечтата им... не по скоро програмата на западните ни ,,приятели,,да сасипят всичко ценно за нас, -селско стопанство,заводи,лека промишленост,посегнаха и на атомната централа.държащите на честа си,самостоятелноста си,единството си -полша чехия унгария та дори и румъния са къде пред нас...а бяхме равни.
69
5
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
До РЕАЛИСТ И с какво ни "използва" Запада?С беднотията ни? С корупцията ни ли?Запада иска да прави бизнес. Тук е по-евтино, което е нормално, и искат инвестиции, които да се възвръщат.А, какво им предлагаме ние? КОрупция, олигарси, които избутват чуждите инвестиции, неработещи институции.И как Запада да оправи всичко това? Да изпратят френски и немски управници, прокурори, полицаи???Все Запада ни виновен, че ни използвал. Че ние сме егати и великите, че някой да ни използва.
68
4
 
5
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 5 години
ПУСНЕТЕ ПАК ФИЛМЧЕТО ЗА ГОЛЕМИТЕ УСПЕХИ ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ ЗА 6 МЕСЕЦА....ДА СЕ ПОСМЕЕМ ПАК ОТ СЪРЦЕ.РЕАЛНОСТА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ ПАК...КОИ СМЕ/НИКОЙ/...КЪДЕ СМЕ/ПОСЛЕДНА...НА КАВАЛА/,ЗА ЗАПАДНИТЕ НИ ,,ПРИЯТЕЛИ,,КОИТО ИЗОБЩО...АМА ИЗОБЩО НЕ НИ Е...ВАТ ЗА НИЩО, А САМО НИ ИЗПОЛЗВАТ/ЗА ЖАЛОСТ/ТОЗИ ПЪТ ЕВАЛА НА БОРИСОВ-ДЪРЖА СЕ МЪЖКИ...ДАНО ДА Е ОБЕЦА НА УХОТО.
67
6
 
7
 
! Отговори
Симеонов Президент преди 5 години
Прав е както винаги
66
12
 
11
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Ами виж какво Симеонов, тя България отдавна е станала обект на присмех и подигравки от останалия свят! И заслугата за това в не малка степен се пада на този с който сега вие лъжепатриотите сте ортаци. Така че недей и ти като него, ортакът де, да се правиш на сърдита ощипана мома!
65
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винкел, образа на България по света е точно такъв, и причината е че страната се управлява от престъпници като теб, Пеевски и Боко!Гледай си полусрутената ограда (за която прибра милиони комисиони) и далаверите в Пирин, и не учи европейците как трябвало да се държат! *** и измамник като тебе е последния човек който има право на това
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейии голяма уста ,голяма работа ,голям биткаджия такъв някъв го дава...на германците се ръби ...
63
9
 
3
 
! Отговори
Ебач преди 5 години
Валерката е много УБАВ МЪЖ
62
4
 
10
 
! Отговори
'Се 1 ме нема преди 5 години
Какво толкова се Банкянския, че раследващите са работили под натиск...те не са ли виждали поне по телевизията как в много други страни при убийство, репортери, телевизионни екипи, коли, хеликоптери на медии кръжат дни и седмици наред около местопрестъплението, окупират полицейски участъци и къщите на жертви и заподозрени...Я се стегнете малко и не истеризирайте излишно медийния натиск.
61
1
 
13
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 5 години
Правосъдна реформа няма, няма и шанс да има. Корупция има и няма изгледи да намалее скоро.Мониторингов доклад пак ще има, защото никой не вярва в българското правосъдие.Шенген все така го гледаме през крив макарон, защото никой не вярва на службите ни и полицията.Еврозоната е все така мираж, защото никой не вярва в стабилността на банковата ни система, нито във фанфарната статистика!
60
7
 
8
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Истината боли, но вместо да направят нещо и Борисов и този само гълчат!
59
5
 
3
 
! Отговори
Ценител преди 5 години
МОГО А УБАФБраво Валерка!
58
1
 
13
 
! Отговори
Обясни ни мончо преди 5 години
Защо син на прокурор при ластик с друго синче , прегазва на тротоара и убива двама български граждани , а за наказание получава нова книжка и кола.Понеже трите години условно изтекли по време на процеса , а за капак минали дори пет и всичко било заличено.Дали тези жертви , ако бяха твои деца , пак същото би казал.
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко"Айде пак плъзнаха българските файлетони. Те германците ако решат да ни почнат имат над сто неща на лице да затворят устата и на 10тина като простака Симеонов. Нека после Бойко обяснява как се пуска на свобода пиян шофьор блъснал дете/човек! Нека също обясни как се излиза на презконференция с оправдание като "пуснал си е бил брада и не можехме да го разпознаеме"! Пълни палячовци но със самочувствие на Нора Недкова!
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абревиатурата НФСБ много точно отговаря на предназначението си. НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ за СПАСЕНИЕ НА БОЙКО. Не случайно ро-мче-то от долни чифлик господин другаря Балевски прекръстил се на Симеонов Я Е НАТЪКМИЛ. Без светата троица Русенският Македонец Психа-ря от Ямбол и Долночифликчията Скатажия Другаря от Банкя отдавна да е отишал да си отглежда магнолиите и да се крие в мазата. Само да не си помислят Другарите от БСП че те ще заемат тяхното място. В голяма грешка са ако така си мислят.
55
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е следващия 10 годишен премиер на нацията, само Боко е по-***, ама е вече стар, матряла да гласува !
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това за словоблудството ни е запазена марка...
53
10
 
12
 
! Отговори
Валери Бабич преди 5 години
Е само в БГ е възможно да дърпаш баби по границата и да станеш вицепремиер. Е как нема Бабич да подкрепя Ташунко