Павлова остава министър! До края на еврошефството на Австрия

Тя координирала и срещата на Китай с европейски страни
12 окт 2018 13:00,
115
Павлова остава министър! До края на еврошефството на Австрия
Снимка: архив, БТА

Лиляна Павлова ще бъде министър, докато не приключи европредседатеството на Австрия. Това стана ясно от отговора на министър-председателя Бойко Борисов на въпроса на червения депутат Антон Кутев, който пита какви са функциите на министър Павлова, предвид че европредседателството ни е приключило на 30 юни.

"Припомням, че България е част от триото - Естония, България и Австрия и към настоящия момент работи в непрекъсната координация с Естония и Австрия по приетите програми. Уверявам, че функционалните задължения не приключват с официалното закриване на българското председателството, а с края на председателстването на триото", отсече Борисов.

Той добави, че Павлова е председател на съвета по европейските въпроси към МС. Борисов уточни и че министър Павлова координира 7-мата годишна среща между ръководителите на страните от Централна и Източна Европа и Китай. На 20 октомври в София ще бъде домакин и на срещата между местните лидери на 16+1, което също е част от инициативата за сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа.

"В заключение след приключване на ангажиментите на България в изпълнението на триопрограмата ще бъдат предприети необходимите действия по закриване на министерството", каза министър-председателят.

Соцдепутатът Антон Кутев не остана доволен от отговора и настоя, че не е разбрал какви са задълженията на Павлова и връзките й с Китай.

Той настоя и че в много председателстващи страни няма министър, а задълженията се изпълняват от действащи министри.

"Вие ми казвате, че докато върви тройката, ще имаме министър. Начело стои Австрия и тя няма министър, а ние имаме. Да им предложим те да поемат разходите?", попита Кутев и настоя, че всичко, което премиерът е изброил е във възможностите на външния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
17
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Така ще е докато 90 процента от хората си мълчат, ето такива ще гледат само лапаницата и народът ще продължава да изчезва. Аз сега имам вземане-даване с няколко институции, крайно безхаберие, мързел и некомпетентност и лошото е, че няма кой да им потърси отговорност, включително и народът, защото си мълчи.
88
0
 
19
 
! Отговори
Гуци гуци мамини преди 5 години
Дебелото на Борисов трябва да се угоява. Не работи нищо, но *** като ламя
87
0
 
24
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
то да беше само тая , оказва се ,че свитата и е с 200 000 заплати на месец ! пък за болните деца няма,за пенсионери няма ,за лекарства няма .Ачниците ще изплюскат всичко ,а каквото им остане ще си го носят на оня свят- Анатема!
86
0
 
26
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
До кога ще мълчиш и търпиш народе пр 0ст
85
1
 
28
 
! Отговори
така преди 5 години
Така се изразходва бюджета в държавата
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не се изненадвам всеки провалил се политик го награждават с по-висока длъжност
83
1
 
21
 
! Отговори
ашим асан преди 5 години
Нека остане , колкоито по дебела, толкова по секси
82
0
 
40
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Нали трябва да взема от някъде. а той ще реши до кога ??? ЦЯЛА ДЕН, ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ БОРИСОВ ГОВОРИ КЪДЕ И КАКВИ ПАРИ ДАВА. ДА СПРЕ С ТОВА "ДАВАНЕ", ЗАЩОТО ТОЙ НИЩО НЕ ДАВА ПОВЕЧЕ ОТ НАС. НИЕ ДАДАВЕ !, ДАВАМЕ ! той дава само данъците си.
81
1
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
Разместване на пешките по таблата .Целта е никой да не понесе никога политическа отговорност .Властта се превръща в най-големия бизнес .Предлагам направо да листнат партиите на фондовата борса ;) Такива инвестиции не трябва да се губят .Инвестира се в ювелирни виши пожарникарски ,във влияние ,медийно присъствие .Колко журналисти станаха политици .Няма начин при такива мощни инвестиции да няма огромна печалба ;)
80
0
 
24
 
! Отговори
777 преди 5 години
оправи българия сега и австрия ще оправи
79
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗХРАНВАНЕТО НА ПАВЛОВА - ДЕЛО НА ЦЯЛ НАРОД
78
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не и я държите там,до края на века,за да си отгледате една световно известна породиста свиНка!Както се казва,"и ний сме дали нещо по света" - нещо тежко,породисто и без грам мисъл в надрамието!!Честито ви аборигенци!
77
1
 
36
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Как ще я махат??? Ами, кой ще гледа най-влюбено Шефа, на общите снимки, с премрежен поглед?
76
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези двамата на снимката - за Коледа - общо 300 кила.
75
1
 
36
 
! Отговори
ПАРАЗИТИ преди 5 години
ЩЕ РЕЧЕ ЧОВЕК, ЧЕ НЯМАМЕ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ, КОЕТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С КИТАЙЦИТЕ.Те какви ги търкалят тогава ?
74
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и тоя с дебелата гушка как и се радва.Направо са си лика-прилика.Що не вземат да се вземат,та и нас да ни отърват от този плевел.
73
21
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Кутев пак не разбрал. :)
72
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не я ли е срам да получава заплата за нищо, а шивачките се трудят от сутрин до вечер за 500 лева.
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да я назначат за пожизнен министър.Такова "съкровище"не е за изпускане.
70
1
 
35
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Тази е Министър на НИЩО . Като Румен Кралев - не е важно класирането на българските спортисти - важно е че имаме Успехи като Министерство .