Павлова остава министър! До края на еврошефството на Австрия

Тя координирала и срещата на Китай с европейски страни
12 окт 2018 13:00,
115
Павлова остава министър! До края на еврошефството на Австрия
Снимка: архив, БТА

Лиляна Павлова ще бъде министър, докато не приключи европредседатеството на Австрия. Това стана ясно от отговора на министър-председателя Бойко Борисов на въпроса на червения депутат Антон Кутев, който пита какви са функциите на министър Павлова, предвид че европредседателството ни е приключило на 30 юни.

"Припомням, че България е част от триото - Естония, България и Австрия и към настоящия момент работи в непрекъсната координация с Естония и Австрия по приетите програми. Уверявам, че функционалните задължения не приключват с официалното закриване на българското председателството, а с края на председателстването на триото", отсече Борисов.

Той добави, че Павлова е председател на съвета по европейските въпроси към МС. Борисов уточни и че министър Павлова координира 7-мата годишна среща между ръководителите на страните от Централна и Източна Европа и Китай. На 20 октомври в София ще бъде домакин и на срещата между местните лидери на 16+1, което също е част от инициативата за сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа.

"В заключение след приключване на ангажиментите на България в изпълнението на триопрограмата ще бъдат предприети необходимите действия по закриване на министерството", каза министър-председателят.

Соцдепутатът Антон Кутев не остана доволен от отговора и настоя, че не е разбрал какви са задълженията на Павлова и връзките й с Китай.

Той настоя и че в много председателстващи страни няма министър, а задълженията се изпълняват от действащи министри.

"Вие ми казвате, че докато върви тройката, ще имаме министър. Начело стои Австрия и тя няма министър, а ние имаме. Да им предложим те да поемат разходите?", попита Кутев и настоя, че всичко, което премиерът е изброил е във възможностите на външния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
32
 
! Отговори
Люпещ семки преди 5 години
Нормално е. Какво рИвете. Нали постоянно казвате, че докато има балъци, ще има и тарикати. Пропуснал съм явно надигащото се гражданско недоволство и организирането на ПРОТЕСТИ.
48
0
 
25
 
! Отговори
Чужденеца преди 5 години
Няма отърване от тая ***
47
0
 
33
 
! Отговори
Баба Гуда преди 5 години
Уреди се унуката пак...
46
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нео комунистите от ГЕРБ са по-страшни и от Комунистите от 20 век. Те не признават Конституцията, Народното събрание ( НС) Законите в България, Решенията на Конституционния съд и съдилищата, дори неудобните за тях гласувания в НС се прегласуват отново и отново...Единствен и върховен закон за Групировката ГЕРБ са хрумванията на боса им Боко Борисов, които много често се променят диаметрално противоположно. Бог да Пази България !!!
45
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незаменимата експертка заедно с Томислав Дончев..................спецове по кражби на милиони от евро-фондове.............единият от строителство и инфраструктура, другия от НДК заедно с Боршош!!!Все пари от европроекти...................леле, знаем ги тия номера.....да идват от ОЛАФ и евроченгета да разследват батака на тая територия!!!
44
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тУй дИбело дупИ как да го оставиш без кресло? Знаете ли как се поддържа такава форма? С много яденИе У европЪта и много краденИе на домашен терен. Браво Лиле! Милиони десетки, стотици наби в НДК, пък можеше да го сринем и построим наново с тия пари. Ама нищо, ай нали еУропЪта се отяде на кИбапчета и ракиджак, всичко е точно...
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лили Винетката е крадлива и предателка на комунизма
41
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Закъде сме без Лилето ?
40
0
 
27
 
! Отговори
Тряс преди 5 години
Е, то триото догодина ще стане квартет, така че не бързайте да отписвате тази ценна герберастка калинка! Има още какво да се краде в европейската колония...
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака Св.инка не се свени отдавна да си купува най-скъпите дрешки и аксесоари. Нямат ни страх, ни срам. Мутренската партия продължава напред.
38
1
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименХората които бачкат денонощно сами се гаврят със себе си като се кефят да ги гаврят да седят тука.И първите заселници в САЩ са поели риск сега САЩ е лидерът на Света.
37
0
 
36
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Ти май живееш на друга планета.Кой у нас доброволно си е подал оставката?Даже един тия дни,който беше м-р,заради лош път и 20 загинали му я подадоха,но вече го назначиха отново за зам.м-р в същото министерство.Тяхната наглост край няма,а ти бълнуваш за оставки.
36
1
 
19
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Квииик грух-грух
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнаха я от регионалното м-во заради калпавите пътища и магистрали и обилното лапане от тях,но пък и намериха сладка работа,зер ако я уволнят и си отвори устата,властта трябва да отиде в небитието.
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП били комунисти, ГЕРБ - европейци...............хаха..............голям смях..............като гледам в ГЕРБ има повече бивши комунисти............станали бизнесмени и европейци!!!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Кунева лее сълзи :)... синекурната длъжност е за друг
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От евро-фондове много пари се крадат............това го знаят и в ЕС, ама и те крадат, затова си затварят очите............бюрократите в Брюксел, Берлин и Париж!!!Питайте дебелото Лили и Томислав Дончев!!!
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно добре се храни, наддала е на тегло.За Коледа ще е готова.
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тая колко се нагуши,не е истина!Сега чантичките и вече струват не 18 хилядарки,а 36 бона.Да ви е честита!