Застрахователи бойкотират реформата на Ананиев

Срещу 12 лв. вноска не можели да плащат лечението
12
Застрахователи бойкотират реформата на Ананиев
Снимка: Булфото, архив

След среща с Асоциацията на българските застрахователи червената шефка Корнелия Нинова извади още един коз срещу предлаганата от здравния министър реформа в здравеопазването.

Още по темата

Тя обяви, че асоциацията смятат предложенията на правителството за невъзможни за изпълнение.

По думите й застрахователи също смятат, че сегашната система е неработеща и се нуждае от промени.

Въпреки това идеята на Ананиев те да бъдат задължени да сключват договор с пациентите, който да плащат по 12 лева, а след това дружествата да покриват разноските за лечението над 700 лева, им е непосилна задача за тях.

"Поставиха десетки въпроси, на които няма отговор, тъй като самият модел на правителството не дава такъв", каза Нинова.

Едни от основните аргументи на застрахователите са, че не е възможно с 12 лв. застраховка да се покрият рисковете.

От Асоциацията на застрахователите са обяснили, че засега доброволното застраховане минава само по пътя на фирменото.

"И то големите фирми с повече персонал могат да си го позволят. Само те прибягват до доброволното застраховане, а при физическите лица почти няма такива застраховки", каза Нинова.

"Изумена съм, че правителството тръгва към здравна реформа, без изобщо да проговори идеите си със съсловията. Това е абсурдно като подход за правене на реформа", коментира още червената шефка.

БСП ще се срещне в понеделник и с Българския лекарски съюз, за да обсъди с тях  предложенията на здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЕКССъбирай си мизерните вноски в банкова сметка и си плащай на болниците и лекарите. Никой не те кара да плащаш на НЗОК. Ще бъдеш неосигурен и свободен да събираш пари и да плащаш. Не искай, а го направи.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще се върже на гллупостите на сенилния Анани? Много добре виждат, че човекът не е адекватен и чете празнодумни, написани от някого безсмислици.
9
3
 
1
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Искам цялата ми здравна вноска да е в частен фонд, а не само 12-те мизерни лева. Не вярвам на НЗОК и не искам да имам нищо общо с нея.
8
2
 
1
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Нямам против да плащам за допълнителна здравна застраховка, но да имам сигурността че като имам нужда , няма да има разни от рода :,, Ама за бинтове , ама тука едни пари без разписка" ,
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравна застраховка е много добра идея, но с фискирани комунистически цени няма да стане. Но на първо място е крайно време да се разбие монопола ня НЗОК, там е холемия проблем - или много конкуриращи се здравни каси, или здравни застраховки или смесен ммодел при който всеки сам да избира.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо баце да заповяда да ни направят по едно автокаско на всеки според годината на производство и всеки да шари. Така ще са най-доволни и те, и гербавите парите при всички случаи ще ги одерат от нас.
5
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
ГЕРБ нямат нужда някой да им дава акъл. Те, начело с Баце са специалисти и разбирачи по всичко.
4
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Въпреки това идеята на Ананиев те да бъдат задължени да сключват договор с пациентите, коЙто да плащат по 12 лева, а след това дружествата да покриват разноските за лечението над 700 лева, им е непосилна задача за тях."Камелийче, как си взела тапия за журналист при такава вопиюща неграмотност?
3
1
 
3
 
! Отговори
Lahsir преди 5 години
Kak taka v rbg ima zadaljitelno zastrahovane na bg patnite prevozni sredstva, kato zadaljitelnata zastrahovka moje da stane v razlichni zastrahovatelni firmi i pokriva razlichni elementi s razlichni ceni....a....bg grajdani triabva da se zastrahovat zdravno samo i edinstveno v edna zastrahovatelna firma.... i ne e izvestno kakvi elementi i po kakvi ceni pokriva zdravnata im zastrahovka?! Tova e doktorska korupcionna monopolna diskriminacionna finansova bg ortodoksalna systema v rbg...
2
4
 
23
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Нашата пършива държава управлявана от напълно некомпетентни хора, с нисък интелектуален потенциал, иска да се отърве от всякакви грижи и задължения към народа си. Това не е никаква реформа. Това е печелене на малко време да са на власт, за да крадат.
1
3
 
11
 
! Отговори
zeus преди 5 години
За повече пари ще клекнат, сметката си я плащаме ние..