Обмислят държавна помощ за малки мандри и кланици

Министър Порожанов: Ще поемем 50% от разходите
13 окт 2018 14:47, Анисия Иванова
14
Обмислят държавна помощ за малки мандри и кланици
Снимка: МЗХГ

До дни ще изпратим за нотификация в ЕК държавна помощ за малки мандри и кланици с поемане на 50% от разходите. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на изложението “Фермер ЕКСПО” в гр. Раковски.

След това се очаква до около 2 месеца схемата да започне да функционира и да бъдат изготвени провилата за участие в нея. Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си. Министърът припомни, че в новия европейски бюджет след 2020 г. за българските земеделци няма да има намаление, съобщават от МЗХГ.

“Подобни животновъдни изложения като това в Раковски са обречени на успех при съчетанието на животни с традиционните храни и прекрасното вино от Пловдивския регион. Министерството винаги ще подпомага подобни събития”, заяви още министър Порожанов.

В откриването на изложението участваха и еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев. В програмата му е предвидена и конференция за новите технологии в животновъдството.

“Това е симбиоза и превлъпъщение на традиции и поглед към бъдещето. Новите технологии не са в противоречие с традиционните отрасли като земеделието“, каза Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Няма такава дивотия, като българската!!!Направихме всичко възможно, да ликвидираме малките и следните, поставихме им неизпълними условия, направихме ги нерентабилни, преследваха ги законово по измислени, уж наложени от Европа правила, а сега-ще ги стимулираме!!!Точно малките мандри бяха ударени първи по селата!Даже законово е забранено да си заколите с дядо на село прасето на двора, за Коледа, а сега-ще стимулираме??? Пълна демагогия и хаос, никаква стратегия за поне година-две напред, само краж
11
0
 
3
 
! Отговори
зрелищаипасти преди 5 години
кланиците изкупуват добитъка на безценица и продават месото с 500 % печалба и вие ще ги субсидирате така ли ?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и сега държавата подпомага.!! Прави го за нашите по партиина линия. Тайничко и знаят само свободните журналисти. И всички от село.
9
0
 
0
 
! Отговори
Dd преди 5 години
На комунизъм ми мирише.Необходимо ли е да правим тоталитарни фирми скрити за шапката на капитализма като германската фирма Ш'ВАРЦ''ГРУ'П(ЛИ'Д'ЪЛ,КА'У'ФЛАНД,БИ'ЛА,МЕТ'РО)?Ще се сетите господа политици. Скоро,скоро всички ще бъдете заменени от нови първенюта. Скоро започва изпълнение на плана.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тридесет години го мислят- бавничко, бавничко- та чак яваш, яваш, тоя малък бизнес. То не остана човек по селата. И масовия, целокупен народа чака ДЪРЖАВАТА - БЪЛГАРИЯ?????????????.
7
2
 
5
 
! Отговори
Транкоолу преди 5 години
То не е лошо да се помага на "бизнеса",но някак малко са позакъснели, то *** не остана никъде, ни за клане, ни за доене, те мандри и кланици щели да подпомагат....По-добре сейте палми и бамбук, с това работи въпросния бранш,а народа *** и беден ,ще се реди за качествена стока..Явно са намерили вратичка за усвояване на някоя пара, и сега се чудят как да извъртят номера,че май нещата отиват на сбогуване....
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до бай *** 1абе момче като си нямаш идея от света какво дрънкаш? Европа ни ебБа мамата, той- помощи. Знаеш ли колко парички печатат всяка година?
5
5
 
9
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Най-голямото малоумие е да се подпомага бизнеса!Ако бизнеса е губещ - няма смисъл от наливането на пари в бездънна яма,а ако е печеливш-няма нужда!
4
5
 
7
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Да не стане като с дюкянчетата за Добрички суждук!?Уш помош,помощ,а се оказа,че Цачовица не можела да ги преглъща по гербераьките банкети и не могла да пее от тях,че взеха,че пратиха НАП-аджийките да гибастисат!По колко тона суджук,пардон -кашкавал ще трябва да "снасят"на герберасете,за да просъществуват?
3
2
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Далавера, Далавера, Далаверко....
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А цените на храните от тия кланици и мандри ще се понижат ли?Само питам. Очаквания нямам.
1
4
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
айде пак към европа за пари дойната крава ЕС по която всички плюят ще урежда проблемите ни отновоа ние по балкански ще измисляме начини как да изцедим още по фалшиви програми