Плевнелиев: Очаквам, че ще купим "бутикова система" като Грипен

Бившият държавен глава пред Bulgaria ON AIR: Това е погрешно решение
Обновена: 13 окт 2018 15:56 | 13 окт 2018 15:18, Анисия Иванова
438

"Имам голямото притеснение и съм почти сигурен, че предстои България да вземе едно изцяло погрешно решение в областта на самолетите", заяви Росен Плевнелиев, президент на Р България  (2012 - 2017), по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Аз виждам геополитика в решението дали ще се купи един, или друг самолет. На източния фланг на НАТО (Румъния, Полша, Гърция, Турция) има само Ф-16  и няма Грипен. Ако нещо се случи на изток от България, тя трябва да може да допринесе за своята и за колективната сигурност," уточни бившият държавен глава в предаването "Брюксел 1".

По думите му има държави и с Грипен, но те не са на източния фланг, а в Централна Европа.

"Друг е въпросът какви са техните коментари, доколко те са доволни от тези изтребители. Ако се закупи Ф-16, ние влизаме в клуба на тези, които ще имат способности, заедно със съседите ни, да бъдат максимално ефективни, ако нещо се случи. Ф-16 е машина, на която можете да закачите възможно най-съвременното оборудване", уточни Росен Плевнелиев.

Според него Ф-16 е по-добър избор от геополитическа гледна точка, от гледна точка на способности и самочувствие на нашата армия.

"Но очаквам да бъде взето друго решение," заяви бившият държавен глава като уточни, че очаква страната ни да закупи една "бутикова система" като Грипен, която дългосрочно няма да свърши работата, която се очаква от нея.

Целият разговор с президента Росен Плевнелиев за дилемата Ф-16 - Грипен, за възможните сценарии пред Македония след референдума и има ли риск от конфликт на Балканите очаквайте днес от 17.30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам да купим безполезен скъп *** който нямаме пари дори да ремонтираме и ще го платим ние пак ни прецакаха
261
1
 
12
 
! Отговори
требестан преди 5 години
И това го казва човек дето не е вдигал самолета, а само се вози!!!
260
1
 
11
 
! Отговори
Bill C преди 5 години
ЗАЩО ДЖЕНДЪРА ГОВОРИ, НИКОЙ НЕ СЕ Е И НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ИМА ДА КАЖЕ. ТОЙ БЕЩЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ГРОБ НЕ НА БЪЛГАРСИЯ НАРОД.
259
1
 
10
 
! Отговори
требестан преди 5 години
Плювньо, ща возя!!!
258
1
 
12
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Плевнелиев бил голям експерт??? Като регионален министър си направи частен квартал??? Като президент си уреди страшни комисионни??? А сега е експерт по военна техника??? Кажи си бе Росене какво ще получиш ако купим F 16??? Не се ли наяде или си голям патриот ???????
257
2
 
10
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Медиите защо продължават да му взимат интервюта на тоя *** скапан?
256
3
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Това политическо недоразумение ,някога наречено президент ,свали маската и премина в откровен лобизъм.Като ,че ли значимите страни от НАТО ,нямат други самолети.Предполагам,че активно набира точки ,за да се скатае под финансовото крило на някоя фондация на Сорос ,както направи едно друго такова недоразумение от края на 90-те години.Сигурно много липсва на Борисов,просто няма кого публично да пляска по главата,а той сервилно да се усмихва
255
3
 
9
 
! Отговори
качество в 3 брака преди 5 години
Тоя се води на заплатка в гербите като за всяка псувня която му лепнат се счита че е завардил честта, достойснтвото и уважението към/на/от Бойко Борисов.Тоя го пускат като мишена в трудните мигове за Бойко.В държавата толкова сериозни проблеми има, престъпност, корупция- и пуснали комсомолеца да плевни за фърчилата.Едно дете и на него му лежи на съвестта.
254
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Топ новина - Вегани и гейове се млатиха по улиците на Петербург :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
253
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко задружно го мразим. Не че е много ОК, ама поне за нещо сме на едно мнение. Та единяваме се значи.
252
6
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ирландската пастирка разбирала от самальоти...ти да видиш! Че и от геополитика също!
251
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи му застаряването и алцхаймера. Това се познава по китното самохвалство, наклонената надясно глава по време на разговор с непозната уважавана медия и броенето до 4 с пръсти на длан. а провисналата кожа под челюстите му е доказателство че най верочтно е тренирал Ораната лебоф на магарешкия Той си дира рака и ще го издири
250
4
 
14
 
! Отговори
Смел и весел е той преди 5 години
Човека с името си стои пред всяка негова идея, думите му се силни, изразяващи силата на духа му а действията му като грижовен баща, предан съпруг, икономически специялист и Президент дават основание да вярваме че е ненормално да се иска от него това което той недава, разбира и колекционира. Неговата вяра в бъдещето е изградене в миналото и проверена в настоящето. Ако имаше втори като него Десната показателка нямаше да го дари с бебе от друг производител
249
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев разбира от самолети, колкото слон от класическа музика, да си гледа Деса-синоптичката и да не коментира самолетите!!!
248
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги!!!
247
12
 
28
 
! Отговори
Безпартиен преди 5 години
*** Лобиста....Въобще не спомена за МИГ 29 в Полша, които имат цяла ескадрила.....:D....*** смотана, незнам как се излъгах 2009-а да гласувам за теб. Вършеше някаква работа като регионален министър и там трябваше да си останеш.... Пълни фурната на хубавата Деси и недей говори за самолети...
246
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е в случая. Ние сме свикнали вече с 2та употреба (като коли, дрехи, вещи...). Защо не и военни самолети. Все пак става дума за "проверен" и масов модел. Дето се вика с нашите техници може и 2ра употреба части после да се купуват, а те ще ги донатаманят някакси, че да работят. На такваз държава -толкова!
245
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** обича да дава пари само на американците...
244
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека, който защитава повече интересите на чужда държава от тези на родината си
243
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РешетниковТи много не дрънкай за МИГ-21! Точно те попиляха израелската авиация. Прочети книгата "МОСАД", там е описано как са платили големи пари на египетски пилот да им задигне един такъв! Този самолет свали много F-4 Phantom във Виетнам, при това пилотирани от виетнамски пилоти с малък опит.