Плевнелиев: Очаквам, че ще купим "бутикова система" като Грипен

Бившият държавен глава пред Bulgaria ON AIR: Това е погрешно решение
Обновена: 13 окт 2018 15:56 | 13 окт 2018 15:18, Анисия Иванова
438

"Имам голямото притеснение и съм почти сигурен, че предстои България да вземе едно изцяло погрешно решение в областта на самолетите", заяви Росен Плевнелиев, президент на Р България  (2012 - 2017), по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Аз виждам геополитика в решението дали ще се купи един, или друг самолет. На източния фланг на НАТО (Румъния, Полша, Гърция, Турция) има само Ф-16  и няма Грипен. Ако нещо се случи на изток от България, тя трябва да може да допринесе за своята и за колективната сигурност," уточни бившият държавен глава в предаването "Брюксел 1".

По думите му има държави и с Грипен, но те не са на източния фланг, а в Централна Европа.

"Друг е въпросът какви са техните коментари, доколко те са доволни от тези изтребители. Ако се закупи Ф-16, ние влизаме в клуба на тези, които ще имат способности, заедно със съседите ни, да бъдат максимално ефективни, ако нещо се случи. Ф-16 е машина, на която можете да закачите възможно най-съвременното оборудване", уточни Росен Плевнелиев.

Според него Ф-16 е по-добър избор от геополитическа гледна точка, от гледна точка на способности и самочувствие на нашата армия.

"Но очаквам да бъде взето друго решение," заяви бившият държавен глава като уточни, че очаква страната ни да закупи една "бутикова система" като Грипен, която дългосрочно няма да свърши работата, която се очаква от нея.

Целият разговор с президента Росен Плевнелиев за дилемата Ф-16 - Грипен, за възможните сценарии пред Македония след референдума и има ли риск от конфликт на Балканите очаквайте днес от 17.30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Nnn За уточнение .Завършил е Школата за запасни офицери ,после е служил в аналитичен отдел на Военното разузнаване . Уволнен, като мл.лейтенант от разузнаването .Бил е на специализация в СССР ,2 месеца . И ...няма досие ???
241
5
 
20
 
! Отговори
Анатомична истина преди 5 години
Подмиването на комсополеца Плевелеф се състои от умивка на заТник с идно тетсте и капкомеър за очи с една веничка от напъване да изчури цела диня от Странджа планина
240
4
 
13
 
! Отговори
Съобщение на БАН!!! преди 5 години
Централният Институт по Гинекологически нараняваниа, безредици и увреждания е подтвърдил че колкото и да му се иска и прави на женски половинчат огран че Розендален не утка с П а си е природен заТник ухаещ на зме подмина туПка
239
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ беше тоя клоун? От кога тоя *** започна да разбира и от авиация?
238
4
 
42
 
! Отговори
Анимация преди 5 години
Много отдавна имаше един хубав анимационен сериал - Гумените мечета. Там имаше един анимационен герой - Мазньо. Всеки път се сещам за него като видя изказвания на бившия президент.
237
4
 
39
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Роската да говори за самолети ??????Да отива да сменя памперса на малкя и да не се занимава с неща където са мистерия за него!
236
8
 
47
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Този п.лазмодий е уникален , няма друг да събира толкова коментари НЯМА . Как можахме да го изберем за президент . Това е защото е скрит мръс.ник в дъното на душата си и е чакал ч.ервея да изплува за да му видим истинското лице !Позор за българите е този !!!
235
5
 
34
 
! Отговори
някой преди 5 години
Само да го гледам тоя ми е като божие наказание
234
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма лепка този Росен ейй,няма отърване от него
233
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте им на нашите геймърчета по едно дронче и пиле няма да прехвръкне по въздуха.
232
7
 
32
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Ама, то Роско Боско май е пропуснал казармата, но се изхожда компетентно.Явно яко разбира от авиони.
231
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя откога започна да разбира от самолети? Докато беше президент, от нищо не разбираше. Сега обаче е специалист по всичко. И само негови коментари четем, кой от кой по-"професионален". Не съм виждал по-некадърен човек с толкова високо мнение за себе си и своите "способности". Предизвиква само насмешки. Взел се е насериозно без да има покритие.
230
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как по- мазно да се сложим и наведем на началника- това е на Роско критерия! Като си заминат един ден тез комсомолци кой ще обслужва началниците?
229
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
243 - ние си имаме С-300 , глупako , и точно за това знаем че не върши работа . Израелците , които няколко пъти ни идваха на гости го доказаха . Какво мислиш че може да направиш с 20-30 Искандер-а без ядрени глави ?
228
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде да си го изберем пак за президент офшорката.. Че много е забавен и ме много разсмива
227
7
 
30
 
! Отговори
Българин преди 5 години
От кога започна да разбира и от самолети този плазмодий? Очевидно говори това, което са му казали американските му "спонсори". Но защо ли "България он ер" непрекъснато му дава трибуна за глупостите му? Дали и тази ТВ не е някакъв клон на CNN?
226
3
 
20
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Като може да се закачи всичко на Ф16 ,има предвид че стават и за селскостопански самолети.
225
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още две три години залудяване и видиотяване и подивелия от глад брадясал български субект ще сваля вражеските самолети с ръце, голи и с мазоли.
224
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като личност ми е неприятен,но по повод избора за F16 e прав.
223
6
 
27
 
! Отговори
нов памперс преди 5 години
бегай да туряш,бе олюв зализан.немой да разсъждаваш за нещо,от което си немаш хабер!ако нещо се случило на ИЗТОК,пък ний требело да допринесем за общата отбрана-бля,бля.ти до тогава ше си оцветил трикотажа у мораво лилево.шо не питаш еуреите каде им ойде смелоста,та вече месец не фъркат по сирийско!