Плевнелиев: Очаквам, че ще купим "бутикова система" като Грипен

Бившият държавен глава пред Bulgaria ON AIR: Това е погрешно решение
Обновена: 13 окт 2018 15:56 | 13 окт 2018 15:18, Анисия Иванова
438

"Имам голямото притеснение и съм почти сигурен, че предстои България да вземе едно изцяло погрешно решение в областта на самолетите", заяви Росен Плевнелиев, президент на Р България  (2012 - 2017), по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Аз виждам геополитика в решението дали ще се купи един, или друг самолет. На източния фланг на НАТО (Румъния, Полша, Гърция, Турция) има само Ф-16  и няма Грипен. Ако нещо се случи на изток от България, тя трябва да може да допринесе за своята и за колективната сигурност," уточни бившият държавен глава в предаването "Брюксел 1".

По думите му има държави и с Грипен, но те не са на източния фланг, а в Централна Европа.

"Друг е въпросът какви са техните коментари, доколко те са доволни от тези изтребители. Ако се закупи Ф-16, ние влизаме в клуба на тези, които ще имат способности, заедно със съседите ни, да бъдат максимално ефективни, ако нещо се случи. Ф-16 е машина, на която можете да закачите възможно най-съвременното оборудване", уточни Росен Плевнелиев.

Според него Ф-16 е по-добър избор от геополитическа гледна точка, от гледна точка на способности и самочувствие на нашата армия.

"Но очаквам да бъде взето друго решение," заяви бившият държавен глава като уточни, че очаква страната ни да закупи една "бутикова система" като Грипен, която дългосрочно няма да свърши работата, която се очаква от нея.

Целият разговор с президента Росен Плевнелиев за дилемата Ф-16 - Грипен, за възможните сценарии пред Македония след референдума и има ли риск от конфликт на Балканите очаквайте днес от 17.30 по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
8
 
50
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Този субект да престане да се изказва...просто да се скрие и да си гледа бебето..смешен човек! Стига сте му давали ТРИБУНА да изказва компетентно си мнение..5 години ни беше много ама много срам..СТИГА.
221
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 242. Имаш много поздрави..До ДЕСЕТО КОЛЯНО! -:)
220
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На на ни трябват зенитно ракетни комплекси от ранга на с300 и наземно мобилни такива от типа на "Искандер" и добре организирана гражданска отбрана с пехотно лично и с преносими ракетни въоръжения и всичко останало(военни кораби,танкове,артилерийски системи и тем подобни тежки оръжия) - на скрап за претопяване!Ще излезе много по-евтино и целият народ ще бъде обучден за самозащита!!!
219
5
 
41
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Плъхнелиев, зарежи самолетите, ами кажи какво ще е утре времето
218
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Свобода на словото в България. И най вече в ЧАСТНИТЕ МЕДИИ!? АБСУРД! Ще го има ама в друг живот ! Платени мижатурки сте вие! Триете яко коментари които не ви харесват! А оставяте бъзиците..На децата тук!!-:) Майтапчии големи сте бе!
217
6
 
27
 
! Отговори
Име преди 5 години
шорошкото цензурче комсомолецът плевенлиев иска да ни убеди, че за да си защитава мнението на ционист- зидар му требват и еф 16, освен софтуера на вени марковски! пари, пари, пари ботев не мога да го намеря вече от чалга в гугъла! добре е, че го помня! джурналя на рияд!
216
1
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
До Анонимен..78 ...Има ле куче със клатеща се глава на задното стъкло ?
215
5
 
46
 
! Отговори
Не съм журналист преди 5 години
Тоя открито лобира за един стар самолет. Колко са и колко още ще му платят не е интересно-тъжно е! Още по-тъжно е че това нещо ни е било президент! Резил!!!!
214
19
 
9
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
До Мишо. Пусни един Миг-21 и няма да има нужда F-16 да излизат срещу него. Братушките ще си го свалят сами с С-200.
213
29
 
8
 
! Отговори
безразличен преди 5 години
с 5-6 самолета в българската военна авиация нищо не се решава. Да дадете на наши пилоти F16, все едно да ги хвърлите на вятъра. Ще ги изпочупят за нула време, както стана с доста от оскъдната налична авиотехника. Нека поне Радев да се облажи от рушвета като лобист за грипените. Затова споделям мнението на президента Плевнелиев. Нека да трошим бутиковата техника!
212
7
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До ПилотАко беше пилот щеше да знаеш, че ако пуснем един Миг-21 с добро въздушно прикритие от: наземно ПВО, съпровождащи самолети за радиоелектронно разузнаване и поставяне на смущения, наземни подкрепящи радари. Срещу този стар 21 три нови F16 и представи си какъв е резултата. Три на нула за Мига. Ето така са всичките документирани победи на ефките!Никакъв пилот не си..... щом дори нямаш представа от съвременна тактика!
211
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилоте, лъжеш! Резултата от 1979 г е 146: 91 въздушни победи за МиГ!
210
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Мразь!!!
209
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
до "пилот" (бот) без трудов стаж! колко успокояващо е, че точно пилоти, като вени марковски ни цензурират!
208
6
 
41
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Човека с офшорна сметка директно захранена от САЩ си позволява да ни поучава!Човек без морал загърбил семейство заради собствената си похот към по-млада жена си позволява да ни поучава!Човека Нищожество предало своята родина за долари си позволява да ни поучава!Човека поиграл си на президент, получил само негативни оценки си позволява да ни поучава!
207
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
педи на вени марковски, много сте смешни, се еддно чебурашките ни нападат ежедневно. скив дали под кревата ти не се е скрил някоя чебурашка, цензурте на розовобузката мафия на евреите!
206
3
 
16
 
! Отговори
Камен преди 5 години
Имайки предвид, че тези самолети почти сигурно никога няма да влязат в практическа употреба да взимаме най-евтините възможни и да не се занимаваме с глупости. Ако някой някога реши да нападне държава членка на НАТО надали ще го интересува особено дали имаме 8 грипена или 8 Ф-16. Само харчат парите на данъкоплатците за глупости.
205
4
 
12
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
До ЦРУ Ако има ген.секретар на НАТО от източна Европа то това няма да Пухльо а ген. Румен Радев. Само за сведение при предстоящото официално работно посещение на Радев във Великобритания , най важната му среща не е с Английската кралица а посещението му в обединения щаб на военноморските сили на НАТО в Нортууд. Плевнелиев няма да го пуснат до кппто на този щаб та камо ли да го поканят да си хортува вътре, ти го гласиш за ген. секеретар на НАТО
204
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До ИмеВсъщност има "бутикови" въоръжения.Някои от тях са доста добри,но заради цена,ограничено приложение,липса на мощности за масово производство и др. такива проблеми нямат разпространение.
203
2
 
24
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Когато купуваш оръжие,първото най-важно нещо е да прецениш срещу кого ще го използваш.Вероятността да водим война срещу Русия клони към нула(и да искаме-не ни е по силите),обаче вероятността от турско нападение е голяма.Обаче турците не можем да ги спрем нито с Грипени,нито с Ф-ки,нито с нищо конвенционално.Там трябва да се търси друго решение.Затова нека поне пилотите ни да има поне на какво да летят,нещо леко и евтино за поддръжка.Щото тия Ф-ки ще ги купим,ама после не можем да ги поддържаме..