БСП в атака заради здравеопазването, внесе вота

Управляващите не могат да се справят със сектора, настоя Нинова
Обновена: 15 окт 2018 17:32 | 15 окт 2018 16:37,
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП внесе вота на недоверие към кабинета за провал в политиката на здравеопазването.

Още по темата

"Внесохме мотивите за вота, всички сме се подписали", заяви пред журналисти председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"С този вот искаме оставката на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за това, че не искат и не могат да се справят с катастрофалното състояние в сектор "Здравеопазване", посочи тя, цитирана от БТА.

Според парламентарния правилник разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението.

Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Това е третият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Първите два бяха по темите "Корупция" и "Сигурност".

Сред мотивите за вота за здравеопазването Корнелия Нинова посочи, че стотици хиляди български граждани не могат да се лекуват, или защото нямат достъп до лекар и болница, или защото нямат пари да си доплатят лечението.

Тя отбеляза, че изрядни платци на здравни осигуровки трябва да доплащат, което е противоконституционно. Най-неизрядният платец в държавата на здравни осигуровки е правителството, заяви Нинова и добави, че то не изпълнява задължението си да плаща за деца, пенсионери и администрация.

По думите й вместо държавата да стане изряден платец на здравни вноски, управляващите искат да натоварят допълнително работещите българи със задължителна здравна застраховка от 12 лева.

"Нашите политически опоненти през цялото време внушават, че това е вот за намерения, което не е вярно. Вот се внася за провал в политика, т.е. за настоящото състояние на здравеопазването и за политиката, която това правителство провежда вече две години", заяви Нинова.

Лидерът на БСП посочи също, че лекарствата се изнасят от България, лекарите и медицинските сестри напускат страната и въпросът с кадрите е катастрофален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
ко преди 5 години
безплатен обяд няма другарки и другари и рус. ***
32
0
 
1
 
! Отговори
Slesti преди 5 години
Sprete izdrajkata na bg partii i sprete da plastate zdravni zasztrahovki....polzata e samo za partizanite i za bialata doktorska mafia...nali imate chudotrvorni ikoni...v vseki doktorski kabinet ima po doksan dokus ikoni...celuvaite na chastno ikonite i sha ste zdravi....
31
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
УРААААААА, напред другари, в атакааааа!!! другарката "истината" нинова обещава - безплатно здравеопазване, образование , децки градини и ясли,високи заплати и пенсии,.........! а после, после знаете какво ви чака!!!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос : Доволни ли сте от българското здравеопазване ?Отговор :Н Е ! - 94 % !!!!!!!!!!Пишете минуси за здравето на майките и бабите вииииииииииииииии !!!!!!!!
29
2
 
5
 
! Отговори
До Гацо Бацо преди 5 години
ДЪРЖАВАТА ГО ПЛАЩАШЕ! ЗАЩОТО МИСЛЕШЕ ЗА НАРОДА!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво, бсп! бъдете вечната опозиция, понеже там сте най силни! а управлението го оставете на другите!
27
2
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
До Анонимния 18 .Като беше безплатно ,кой го плащаше тогава ?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите протестират срещу достъпното здравеопазване. Здравеопазването, според тях, трябва да стане луксозна стока, да преминава през частни застрахователи, които да прибират поне 75 процента, както при всички държавни поръчки. Трябва да има намесени частни застрахователи, които да прибират част от парите, не може директно да отиват за здравеопазване. Това е част от съвременния рекет, който се прикрива в овча кожа. Българският народ трябва да е много глупав, за да се върже на лъжите им.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Управляващите не могат да се справят със сектора, настоя Нинова"===Г-жо Нинова, нито едно правителство от 1989 г. насам не може да се справи с този сектор, включително и правителствата на БСП. Всеки следващ идва с гръмки обещания, след това с оправдания. Сегашния хал на здравеопазването се дължи и на вашите политики, г-жо Нинова.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен21а светлия комунизъ ще дойде ли?
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крадливото БСП в атака.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен15Ти си си построил вила щото си бил активен борец.Моите родители си даваха всичките пари и имаха само лихвоточки.Всичко беше пирамида.С парите на моите родители и още 2.5 милиона притежатели на лихвоточки към 1989-та, такива като тебе са си построили вили.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен19Ще стане безплатно ако никой не плаща на ГЕРБ.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лъжкинята техноимпексовакирето трафикантатаско голата водаЩели да оправят здравеопазването.хахахаЩе оправят долара на 3000лв.
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен18А лъжкинята техноимпексова обещава ли, че здравеопазването ще е безплатно?А билетчета по 6ст ще има ли?
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се на тия гърбави ***, дето са против вота на недоверие за здравеопазването,и искам да ги питам-дали ще са доволни да плащат все повече и повече?И ще потвърдя-преди здравеопазването беше БЕЗПЛАТНО!!!!!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НИНОВА ДА РАЗКАЖЕЗащото тука ГЕРБ щяха да го ликивидират. В Русия е с визи и не пускат българи.
16
2
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Направо трошите мифки с тоя Техноимпекс. Земете отворете ГУГЛЕТО да видите какво е станало с Техноимпекс и на кого е сега. И колко хора са го купили.По-добре разпитайте Баце за острова, къщата в Испания и Бентлито на дъщеря му. И защо ходи на работа с една рота бодигарди. Сигур понеже много го обича народа.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И здравеопазването и образованието бяха безплатни.Да не говорим, че като се пенсионираха хората на 55 години бяха още здрави и прави и веднага можеха да си намерят работа. Много хора точно тогава се построиха къщи и вили.
14
11
 
7
 
! Отговори
НИНОВА ДА РАЗКАЖЕ преди 5 години
ЗАЩО ПРАТИ СИНЧЕТО СИ РАФАЕЛ В САЩ, А МИЛЕЕ ТОЛКОВА ЗА РУСИЯ И КАК НАПРАВИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН С ДАЛАВЕРКАТА ТЕХНОИМПЕКС.