Дебатите по вота на недоверие – в петък

Гласуването ще бъде през следващата седмица
16 окт 2018 20:30, Красимир Ангелов
5
Дебатите по вота на недоверие – в петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Дебатите по проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Бойко Борисов заради провала в областта на здравеопазването ще се проведат в петък, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева пред БНТ.

Още по темата
Точно това е и заложено в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Вотът на недоверие беше внесен от БСП в понеделник, а гласуването по правилник е не по-рано от 24 часа от приключване на разискванията.

"Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък сутринта, може би в средата на другата седмица ще бъде гласуването", посочи Караянчева.

"Мотивите за вота са на тема, която в момента е подложена на дебат - реформата в два различни варианта, които предлага министърът на здравеопазването. Вотът е за намерението на министерството да се направи реформа", допълни тя.

Караянчева коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, което се превърна в тема №1 за държавата в последните 10 дни. "Това, което се случи в Русе е ужасно като престъпление, но имаше сили, които се опитаха да обяздят тази трагедия", заяви председателят на парламента.

"След като се намери убиецът, продължиха внушенията и битката срещу институциите. Всичко това го прави опозицията, хора извън парламента, някой, на който му е изгодно да бие по институциите и да създава напрежение", смята Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До Бебо! преди 5 години
Що?! Ако ти е в къщи не знаеш ли какво да я правиш! Бе, вий всички ли минахте вече под дъгата.....!?
4
0
 
0
 
! Отговори
Ило Тенев преди 5 години
То до петък пак ще стане някой сакатлък, Бойко ще го потушава ,,на терен", в парламента трима председатели на групи ще излязат пред двамата спящи присъстващи с гневни декларации, а Цека Карастанчева ще е нов френски лак на ноктите!
3
1
 
2
 
! Отговори
Бебо преди 5 години
Аа,трябва дебати.Корнелия ще бъде във вихъра с простотий те си.Сигурно ще иска безплатно лечение.Ах,тази Корнелия.Ако я няма голяма скука ще е.За цирк е само.Да разиграва скечове.Сладурана,но да не ти е в къщи.
2
0
 
1
 
! Отговори
неграмотен депутат преди 5 години
абе ,депутатите не са ли в заслужена Коледна ваканция!?КАКВО ТОЛКОВА СЕ НАПЪВАТ?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доверие не доверие на ли си пълните гушута ...от балшой тятър няма файда