Ниско ДДС за хляб и илачи, подоходно облагане...

БСП готви алтернативен бюджет за следващата година
15
Ниско ДДС за хляб и илачи, подоходно облагане...
Снимка: Dnes.bg

Председателите на съветите към Националния съвет на БСП обсъждат в централата на партията алтернативния бюджет, който БСП ще внесе в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Още по темата

В проекта се залагат предложения, които срещат най-висока подкрепа в страната, в съсловните организации и сред експертите - мерки за стимулиране на икономиката, диференцирана ставка на ДДС за хляб и лекарства, семейно подоходно облагане, редица предложения, свързани с образованието, се посочва в съобщението.

Към Националния съвет на БСП има 18 секторни съвети и комисии, които и миналата година изготвиха алтернативен бюджет, допълват от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за подоходно данъчно облагане, не може в България, държава с 2 милиона пенсионери и 1 милион зле образовани да има 10 фамилии с активи над милярд всяка. В белия свят са с подоходно облагане и вече се говори за гарантиран базов доход. Идеята на данъка е да се подпомогнат най - бедните за сметка на най-богатите, а не на жалката българска средна класа. За съжаление това няма да стане.
13
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #12, очевидно не разбрахте дълбокия сарказъм в коментара ми.
12
1
 
2
 
! Отговори
както преди 5 години
е в чужбина-лекарствата не се облагат с ддс, в българия всичко е на опаки-що за държава е това
11
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Речник на българския езикилач - лекарство, лекСиноними: лекарство лек, цяр, медикамент
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво? Ще ме наказват, че съм по-успял?
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не разбраха, че подоходното облагане е гнусно нещо и действа дестимулиращо на единствените смислени хора в тая държава, които работят и изкарват пари... В Бъглария да не изкарваш с честен труд минимум чисто 1500 трябва да си пълен ***..
8
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Илач - 1. Вид тежка вода 2. Модел на Фолксваген3. Трамвайна спирка във ВиетнамИз "Български тълковен речник"Кое от трите значения е имала предвид авторката?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За семейното подоходно облагане се говори от много отдавна, но ГЕРБ нямат хората, които могат да го направят, а и при плосък данък то е безмислено.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детските и всякакви други социални помощи трябваше отдавна да се спрат и вместо да раздава помощи, държавата трябва да взима по-малко данъци и осигуровки най-вече от хората с деца.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семейно подоходно облагане в България не имало, откакто се помня, т.е поне в последните 60 години, така че Станишев не може да е отменил нещо, което го е нямало.
4
4
 
3
 
! Отговори
Праим преди 5 години
Какво плащаш от джоба си,ко праим.Наеми ли,тръби ли.Колко ти удържат от заплатата за този поток.Или ще ти я увеличат,ако го има или няма.Ко праим сега,?
3
4
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Минимум 10% намаление в ДДС-то на храни, лекарства и учебниците на децата изедници !!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
И пак ще хрантутим ***, които бият родната полЮция...Да ни е честито!
1
7
 
13
 
! Отговори
Ко прайм? преди 5 години
12 2017 доставки втечнен газ от Русия за Британия, кво прайм?!Какво правим, вместо да занимавате народът с битовизви, кажете:Какво правим с тръбите за Южен Поток?Данъкоплатците ще продължават ли да плащат от джоба си за наеми - складове.Кога ще имаме директна връзка с Русия?Какво става с двата реактора (появиха се), пак ли плащаме от джоба си съхранението им?Ако не може да решите най-важните проблеми за енергията в БГ си ходете.Не сме ви избрали за сенатори на САЩ и интересите им.