БСП зад ветото на Радев за държавната собственост

Управляващите искали скрита приватизация на държавни дружества
13
БСП зад ветото на Радев за държавната собственост
Румен Гечев. Снимка: архив, Булфото

БСП ще застане зад ветото на президента Румен Радев над поправките в Закона за държавната собственост.

Според Румен Гечев с новите текстове в закона управляващите се опитват да създадат възможности за скрита приватизация на държавните дружества, които са в забранителния списък.

Още по темата

„Изключителна наглост е с поправки в закона да се разрешат апортните вноски, след което да се приватизират за жълти стотинки или почти безплатно тези дружества, това е опит за пладнешки грабеж“, скочи той.

В мотивите си Радев също посочи, че "за скрита приватизация на дружества от забранителния списък по Закона за приватизация и следприватизационен контрол".

"Законовите правила трябва ясно и точно да регулират разпореждането с държавната собственост", пише той.

Президентът посочва още, че се премахва забраната за апортиране на имоти и вещи, които са собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
при другарката "истината" нинова приватизацията явна ли беше или скрита? тя ли да отговори, или другаря костов.........!
10
4
 
7
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Има си хас. Те са застанали зад него още от заръката на Решетников.
9
9
 
7
 
! Отговори
от ЮАР преди 5 години
Държавата няма работа да притежава дружества и каквато и да било производителна собственост. Държавата има функциите да задава закони, да осигурява ред и да събира данъци. Икономика не се прави от държавата, защото това води до деформации и е фундаментално анти-пазарно и нечестно. Друг е въпросът, че за 30 години в България няма нито Съдебна Система, нито Пазарна Икономика, нито Демокрация, а един пост-соц олигархично-мутро-милиционерски режим по съветски и Руски образец и диктат.
8
1
 
4
 
! Отговори
? преди 5 години
Това което винаги ме е смущавало в работата на Народното Събрание при внасяне на даден закон е аргументацията. В медиите в много редки случаи се споменава като аргумент уеднаквяване на нашето с европейското законодателство. Но в много други случаи като в този конкретен не се споменава нищо по въпроса. Създава се впечатление, че една малка група влиятелни хора си прокарват закони, за да си улесняват собствената работа, а не да работят за благото на избирателите си. Спомням си случая в който Станишев и Местан гонели Плевенлиев на летището, за да им подпише закона, който позволяваше Пеевски да бъ
7
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Само изкуфяла старица... - може да покани зеления чорап...
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички управляващи /след 1989г./ са участвали с поставени хора от ДС в крими- преватизацията
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гечев, ти си част от кликата на Гергов, която се опитва да свали Нинова за да се коалира с ГЕРБ, така че можеш да се завреш в миша дупка ако искаш...Изумително е за каква мощна диктатура става въпрос в Бантускотия, щом управляващия режим има своя група дори в най-голямата опозиционна партия!
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На народното събрание трябва да му стане ясно, че трябва да има силен държавен сектор. Държавата да си върне позициите в икономиката. Държавата да прибира не само данъци, но и чистата печалба. Държавата да стане крупен работодател в реалната икономика. Държавата да вкара по затворите дългосрочно всички негодници от частния и държавния сектор. Държавата да стане отговорна и справедлива.Такава държава искаме.
3
9
 
9
 
! Отговори
cdszg преди 5 години
Има си хас да не застане зад тоя *** БеСиПе-ту?!?!
2
2
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сетиха се за държавната собственост като не остана такава :)
1
3
 
14
 
! Отговори
Ананимен преди 5 години
Народните ни избаници да спрат да крадат !