Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"

НФСБ вини Сидеров, че обслужва интересите на Русия
Обновена: 17 окт 2018 10:40 | 17 окт 2018 10:30, Камелия Цветанова
154
Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"
Снимка: Bulphoto, архив

На следващия коалиционен съвет на ОП депутатите от НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на групата.

Доверието от него вече е снето, обяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов в присъствието на останалите депутати от партията на Валери Симеонов.

Освен това от НФСБ категорично порязаха мераците на лидера на "Атака" да оглави листа на предстоящите избори за Европейски парламент и да стане евродепутат.

Още по темата

В основата на поредния скандал между "Атака" и НФСБ стои украинската православна църква. Заради позицията на Симеонов на черния екран на спряната телевизия "Алфа" се появиха слайдове от името на Сидеров срещу Валери Симеонов, в които той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.

Според депутатите от Симеонов обаче явно Сидеров обслужва интересите на Русия, а независимостта на украинската църква трябва да бъде подкрепена.

Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев.

"Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с "Обединени патриоти", заявиха от НФСБ.

Те обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията".

"Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов.

Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев.

Това не е първият скандал в групата на патриотите. В края на юли отново имаше напрежение, което дори ескалира до физически сблъсъци между Сидеров и Валентин Касабов в стаята на парламентарната група на ОП. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, а пък Касабов нарече измислици обвиненията срещу него.

Въпреки раздора – през септември патриотите успяха да постигнат примирие и хората на Симеонов досега не искаха оставката на Сидеров като шеф на парламентарната група.

От днес обаче нещата вече изглеждат по различен начин.

Каква ще е позицията за исканата оставка на Сидеров на третия партньор в малката коалиция – ВМРО така и не стана ясно.

Искрен Веселинов коментира, че според воеводите е изключително незряло постигнато до момента от патриотите да се разрушава.

"Няма да влизаме в диалог, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме, че събитията са обратими", лаконично коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
47
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Както е тръгнало май ще гласувам за НФСБ... - изхвърлете Атака час по скоро от коалицията - нека да ходи при Нинова...
1
12
 
47
 
! Отговори
. преди 5 години
Хайде вече да арестуват белозлатков и доживот без замяна за национално предателство!Може и смърт, ако дебелото македонско русенче настоява да върнат смъртната присъда, макар аз да съм по-склонен да мине само с химическа кастрация по джамбаза.