Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"

НФСБ вини Сидеров, че обслужва интересите на Русия
Обновена: 17 окт 2018 10:40 | 17 окт 2018 10:30, Камелия Цветанова
154
Украинската църква сее разкола в "Обединени патриоти"
Снимка: Bulphoto, архив

На следващия коалиционен съвет на ОП депутатите от НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на групата.

Доверието от него вече е снето, обяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов в присъствието на останалите депутати от партията на Валери Симеонов.

Освен това от НФСБ категорично порязаха мераците на лидера на "Атака" да оглави листа на предстоящите избори за Европейски парламент и да стане евродепутат.

Още по темата

В основата на поредния скандал между "Атака" и НФСБ стои украинската православна църква. Заради позицията на Симеонов на черния екран на спряната телевизия "Алфа" се появиха слайдове от името на Сидеров срещу Валери Симеонов, в които той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.

Според депутатите от Симеонов обаче явно Сидеров обслужва интересите на Русия, а независимостта на украинската църква трябва да бъде подкрепена.

Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев.

"Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с "Обединени патриоти", заявиха от НФСБ.

Те обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията".

"Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов.

Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев.

Това не е първият скандал в групата на патриотите. В края на юли отново имаше напрежение, което дори ескалира до физически сблъсъци между Сидеров и Валентин Касабов в стаята на парламентарната група на ОП. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, а пък Касабов нарече измислици обвиненията срещу него.

Въпреки раздора – през септември патриотите успяха да постигнат примирие и хората на Симеонов досега не искаха оставката на Сидеров като шеф на парламентарната група.

От днес обаче нещата вече изглеждат по различен начин.

Каква ще е позицията за исканата оставка на Сидеров на третия партньор в малката коалиция – ВМРО така и не стана ясно.

Искрен Веселинов коментира, че според воеводите е изключително незряло постигнато до момента от патриотите да се разрушава.

"Няма да влизаме в диалог, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме, че събитията са обратими", лаконично коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 104 без да го желаеш си познал.Симеонов напълно сериозно говоря не за да обиждам по пройзход е тарарин.Но не знаех че проблема в обединените мафиоти е религиозен.Но сега разбирам едните са към руската другите към украйнската църква.Нито един не е от българската.
101
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесГледай си немската история! Иван-Асен е използвал монголска конница в борбата си с Византия. Използвал е татари, за да си върне отцепилото се Видинско деспотство. И тогава само интересите са сближавали различни владетели и армии. А преди няколко дни по "История" на Първа програма чух, че са му помагали и руски войници.
100
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво лошо има Сидеров да защитава Русия........................в Киев управлява една нео-фашистка хунта!!!!
99
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво лошо има Сидеров да защитава Русия........................в Киев управлява една нео-фашистка хунта!!!!
98
4
 
34
 
! Отговори
Оядени патриоти преди 5 години
"Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България", отсече Касабов"Много сече този Касабов! И какво разбира от църковни дела? Знае само да плюе по Русия, иначе е пълна нула! Той ли работи за България?!Боже мили, и такива ни управляват! Касабовци, Симеоновци, Сидеровци, македовстващи!
97
5
 
38
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
На татари прилича Симеонов!
96
2
 
37
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Спокойно, насреща е варненската мутра!
95
6
 
41
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
БПЦ трябва да преосмисли значението на позицията и политиката на Александър Невски за Европа и България. Водените от Невски татарски конници срещу европейските християни са част от цялостната татаро-монголска експанзия в Европа, включваща и България. По-редно е цар Иван Асен разбил ханската конница през 1241г. - да е канонизиран за светец и катедралния ни храм в София да носи неговото име.
94
0
 
37
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименАлександър Невски е зет на хан Бату и негова дясна ръка. Израсъл е в ханския палат и получава ''княжене'' в Новгород. В немските архиви битките с Новгород са описани като част от съпротивата срещу татаро-монголската експанзия в Европа (1240-42). По същото време цар Иван Асен спира ордите на Бату на Балканите. Короната на Невски е изписана на арабица - официалната писменост на Ордата. Невски потушава въстанието на новгородци през 1259г. срещу хана.
93
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен какъв е по народност?1. От етноса? Някой пишат, че е бял ***.2. Турчин? Сдушва се винаги с ДпС.3. Татарин? Защото ДпС се управлява от самото начало от татари.4. Болшевик? Харесва му явно СССР там воглаве с човека на КГБ и с "църквата" им.
92
0
 
40
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Дали сме власт на тези хора? Ужас!!! Кой защитава нашите интереси в тази мутренска държава с мутренско управление. Май сами трябва да се защитим.
91
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За жалост нещо не виждам реални коментари. Хора, които си нямат понятие от християнство коментират, като това важи и за комунистите и за антикомунистите.Катехизирайте се поне малко.Няма как БПЦ и МП, които са пълни с комунисти-антихристи да са православни.И ВП, която е пълна с масони не е православна.Който търси намира. Търсете и ще намерите.Само не отивайте при българските уж старостилци от БПСЦ, защото те са криптоикуменисти, киприянити. Те само лъжат народа.
90
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен искал да ходи в Брюксел.Не иска в Москва.
89
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените в руските храмове задължително влизат забрадени като мюсюлманки. Такова нещо не е имало в БПЦ-Ти т.п ли си или о лиго френ?В България жените винаги са ходели със забрадки. Б0клук ска пан..,
88
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как ще го пуснете този клоун за евродепутат! В ЕП той ще навреди на България, ще я орезили напълно!
87
6
 
45
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Хитлер се опита да скара украинци и руснаци, но не успя. Путин успя. Путин винаги успява.
86
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разколът е заради първото място в листата за евродепутати кандидатмилионери. Търсете парите, а украинската църква е само повод. Сега се рекетират един друг заради милионерските евродепутатски места.
85
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво православие в руския Гулаг бе !Руските светии се назначават от Кремъл според воените им престъпления бе !Най-унизителния пример е ал Невски на когото е кръстен българския храм Св. Св. Кирил и Методий бе !До кога ще търпим тази гавра с българските светини бе !Кога най-сетне българите ще кажат Стига стига с това удушващо братушкане бе !
84
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво православие в руския Гулаг бе !Руските светиѝ се назначават от Кремъл според воените им престъпления бе !Най-унизителния пример е ал Невски на когото е кръстен българския храм Св. Св. Кирил и Методий бе !До кога ще търпим тази гавра с българските светини бе !Кога най-сетне българите ще кажат Стига стига с това удушващо братушкане бе !
83
13
 
34
 
! Отговори
аз преди 5 години
Болен е русофил колкото аз съм марсианец!