Каско, Гражданска... 100 бона за депутатски застраховки

НС застрахова апартаментите и почивните си бази
17
Каско, Гражданска... 100 бона за депутатски застраховки
Снимка: Dnes.bg

100 000 лева ще похарчи парламентът за застраховки за следващата година.

Администрацията на Народното събрание е пуснала обществената поръчка, за да намери застраховател за автопарка и имотите, които ползват народните избраници за 2019 г.

Ще бъде сключена и застраховка "Гражданска отговорност" за 97 шофьори.

Отделно и "Каско", която да покрива всички видове рискове за общо 102 коли, ползвани от законотворците - Мерцедеси, ВМW-та, Фолсваген, Пежо, Сузики, Ситроен и джипове Лендроувър.

589 пътници във возилата също ще бъдат застраховани срещу злополука.

250 имота на парламента пък ще бъдат застраховани срещу пожар и природни бедствия. В това число са включени и апартаментите, които ползват депутатите от провинцията в столичните квартали "Изток", "Център", "Овча купел", "Витоша", "Лагера", "Редута", "Красно село", "Мотописта" и "Люлин".

Гаражите за колите на народните избраници също ще бъдат застраховани, както и почивните бази в Банско и Велинград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухобоико трябва да се измете веднага това недоразумение !!!
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11А за народа задължителната Мутренска застраховка за 20 годишните ви бараки се вдигнала със 100 лева Никой не кара народа да купува 20 годинишни бараки с по 6 и 8 цилиндъра и 4-5000 куб.см двигатели за да се перчи в селото.Моята кола е 1.6 100коня.малък разход, малък данък.Който живее в ерата на мутрите и кара големи коли ще си плаща.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз трябва да си плащам сам наема, щом искам да работя в София, а депутата си живее безплатно в луксозно жилище, все едно не получава заплата.
12
3
 
8
 
! Отговори
Факти преди 5 години
При 28 области в БЪлгария броя депутати трябва да е 28 ! Хайде за София и Варна може да са по двама общо 30 депутати. Излиза че останалите 210 депутати са тунеядци и дерибеи. Съкращаване броя на депутатите на 30 броя ще намали разходите за жилища, квартири, командировки, охрана ще бъдат спестени стотици милиони левове годишно. Трябва ни реформа Президентска република с Народно събрание 30 души избирани индивидуално а не по партийна линия!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Е няма ни отдавна се изнесохме."Е като сте се изнесли, какво ни давате наклон на нас тогава? Ние улим ли ви кка да стачкувате пред новите си господари?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно нормално! Даже трябва да е задължително за цялото движимо и недвижимо имущество на държавен бюджет, полиция, парламент, болници, нап и друга администрация. Държавните разходи стимулират икономиката ... стига да е спазен пазарния принцип за нормална конкуренция.Това няма нищо общо с бълвоча, който се помещава в застрахованите имоти и ползва автопарка. тях ние си ги избираме.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за народа задължителната Мутренска застраховка за 20 годишните ви бараки се вдигнала със 100 лева.чета по сайтовете и немога да повярвам че племето е заспало. До такава степен са му намаали квадратния че неможе да си завърти врата. Докога ще спите бе племето. Няма ли да се събудите от зомбираната летаргия. Кой чакате тези дето сме навън които ви вдигахме на протести. Е няма ни отдавна се изнесохме. В мутренска *** не искаме да отглеждаме децата си за гласуватели за децата на Комунистите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламентът се харесва на 15% и те не се шашакат
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите са най-мразената прослойка! Трябва да има съкрашения
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На депутатите максимум някоя карта за градски транспорт! Нищо повече! Ако се направи референдум за разходите на депутатите какъв ли ще е резултатът?!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък едно време подскачаха по площадите да дойдела "демокрацията" където всичко щяло да се решава демократично от народа,щели да се махнат привилегиите на олигархията,всеки ще си плаща за всичко и никой нямало да лежи на гърба на другия,държавните хрантутници щели да се съкратят до минимум и още куп лъжи и врели-некипели!Режима стана по лош и от бай Тошовия!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Привилегиите на депутатите трябва да се гласуват от суверена, на референдум. Нека народа прецени какви заплати да получават, какви субсидии, с колко коли да разполагат, колко почивка да ползват. Ние ги избираме, а те забравят от къде са тръгнали.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога имаше 5 коли, а сега 105 и всички тия харчат нашите пари. С тези заплати могат да си плащат сами жилищата, а не да чакат всичко на готово.
2
1
 
19
 
! Отговори
.. преди 5 години
Познайте от кой джоб ги взимат....Жокер:Не е депутатски.
1
1
 
13
 
! Отговори
ЯЯ преди 5 години
100 бона за толкова много застраховки е абсурд ... май сте изтървали една нула ...